به گزارش خبرنگار کردپرس، «قرهسو»؛ رودخانهای است که در دشت کرمانشاه جریان دارد و از درون شهر کرمانشاه میگذرد. این رود از سراب روانسر در شمال غرب کرمانشاه سرچشمه گرفته و پس از عبور از این شهر در منطقه فرامان به رود گاماسیاب میپیوندد. این تعریف جامع و خلاصه از رودخانه ای است که از قلب شهر کرمانشاه می گذرد ولی این سالها حال و روز خوشی ندارد و در وعده های بعید مسئولان روزگار را سپرس می کند.
در آن زمان مسئولان استانی از تبدیل حاشیه رودخانه قره سو به تفریحگاه خبر دادند و طبق گفته های آنان این پروژه ظرف 2 یا 3 سال افتتاح می شود ولی هنوز این 2 یا 3 سال بعد از گذشت نزدیک به 10 سال نرسیده است.
بیش از یک دهه از کلنگ زنی طرح ساماندهی رودخانه «قره سو» در شهر کرمانشاه می گذرد و این طرح تنها به یک کلنگ بر زمین زدن خلاصه شد.
بسیاری از شرکت و سازمانهای استان به نوعی در انجام این پروژه دخیل بودند همانند شرکت آب منطقه ای، میراث فرهنگی، شهرداری، آب و فاضلاب شهری، شهرداری و... ولی هیچ از این شرکت ها و ادارات بر وعده خود صادق نبودند و امروز این رودخانه نه تنها به جاذبه گردشگری تبدیل نشده است بلکه به دافعه شهروندان مبدل گشته است.
در فصول گرم تابستان و با کم شدن سطح آب این رودخانه شاهد بویی بسیار نامطبوع تا کیلومترها در سطح منطقه هستیم ولی متاسفانه مسئولان یا از این مشکل بی اطلاع هستند و یا اینکه حس بویایی آنها بسیار ضعیف شده است.
مردمان حاشیه این رودخانه که روزگاری تفرجگاه بسیاری از مسافران و شهروندان بود اکنون در فصل تابستان از دست بوی مشمئز کننده آن به ستوده آمده اند و کسی از مسئولان و نهادها هم خود را متولی رفع این معضل نمی داند.
در آن زمان مقرر شد در کمترین زمان ممکن ساحل این رودخانه برای مسافران و مهمانان دیگر شهرها به محل گردشگری تبدیل شود، ولی نه تنها این امر صورت نگرفت بلکه امروز عبور از کنار این رودخانه برای هر کسی امری سخت و ملال آور است.
با این وجود این پروژه چندین استاندار را به خود دیده است و هر استانداری کلنگی به رسم یادبود در این پروژه بر زمین زده است.
یک بار این کلنگ به دست «عبدالمجید غفوری»، یک بار به دست «دادوش هاشمی» و یک بارهم دبه دست «اسدالله رازانی» و حالا هم نوبت به استاندار فعلی؛ «هوشنگ بازوند» رسیده است ولی دقیقا زمان آن معلوم نیست و چیزی که در این میان هویداست این می باشد که پروژه قره سو همچنان برسرش کلنگ فرود می آید و بس.
با این حال فاضلاب، پسماندهای شهری و شیرآبه ها به این رودخانه که زمانی می خواست به تفرجگاه مسافران تبدیل شود به شدت در حال ورود است و اکنون هر مسئولی خود را از این وضعیت بی خبر می داند و مشکل کار را در جایی دیگر می داند.
خوب به یاد داریم که نوبخت در سال 95 در سفری که به کرمانشاه داشتند، درباره ساماندهی رودخانه قره سو اینگونه سخن به میان آوردند که «75 میلیارد تومان به جداسازی فاضلاب شهری از قره سو و آبشوران و هدایت فاضلاب به تصفیه خانه اختصاص می باید. وعده ای که هرگز عملی نشد».
اسدالله رازانی، استاندار کرمانشاه هم در همان سال عنوان کرد که «با توافقی که با وزارت نیرو صورت گرفته قرار است 20 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و 40 میلیارد تومان اعتبار از سوی وزارت نیرو برای هدایت فضلاب در لوله های دو سمت رودخانه هزینه شود تا آبشوران حفظ شود».
این همه آمار و ارقام میلیاردی و میلیونی تنها بر روی کاغذ ماندند و خبری نه از اعتبار بود و نه کار و این پروژه به عنوان لکه سیاهی در کارنامه مسئولان پرمدعای این استان خودنمایی می کند.
نظر شما