به گزارش کُردپرس،با سقوط ارزش لیر سوریه در برابر ارزهای خارجی و به ویژه دلار، قیمت کالاها در این کشور بصورت بی سابقهای افزایش یافته است به صورتی که قیمت قطعات یدکی خودروها و وسایل نقلیه نیز دو برابر شده که این وضعیت از منطقه مالکیه در دیرک تا قسمتهای مرکزی و غربی شمال سوریه نیز مشاهده میشود.
این افزایش قیمت در حالی است که هم فروشندگان قطعات یدکی و هم اصنافی مانند مکانیکیها نیز از این شرایط نارضای هستند.
"محمد رشو" از کاسبکاران بازار خودرو به منبع کُردپرس میگوید:بازار کار در زمینه قطعات خودرو به دلیل بالا بودن نرخ دلار آمریکا در برابر لیر سوریه ضررده شده و کاسبکاران نگران ادامه این وضعیت هستند.
وی با بیان اینکه هزینه های تعمیر و نگهداری خودرو افزایش یافته، میافزاید:قبلا قیمت قطعهای که ۵ هزار لیر بود به ۱۰ هزار لیر افزایش یافته و برخی قطعات که قیمت واقعی آنها ۲ هزار لیر بوده امروز تا ۶ هزار لیر هم فروخته میشود.
وی خاطرنشان کرد: تاجران قطعات یدکی را از اقلیم کُردستان عراق وارد می کنند.آنها اجناس را به دلار خریداری می کنند و سپس آنها را در بازارهای شهرهای قامشلیو و دیرک می فروشند.تاجران قیمتها را دستکاری می کنند و بالاتر از نرخی واقعی در بازار پخش میکنند.
"راشد حمو" از مکانیکهای شهر قامیشلو به منبع کُردپرس میگوید:گرانی در کار آنها هم تاثیر گذاشته است. پیشتر دستمزد برداشتن و سرویس لاستیکخودروها هزار لیر بوده ولی امروز بابت این کار ۲ هزار لیر از مشتری دریافت میشود که البته این به نوع خودرو و تخصص مکانیک نیز بستگی دارد.
وی ادامه میدهد: بازرگانان قامیشلو قطعات را وارد میکنند و سود زیادی از این کار میبرند ولی مکانیک ها این توانایی را ندارند که مستقیما قطعات را وارد کنند و به قیمت مناسب به مشتریان عرضه نمایند، لذا ما برای بدست آوردن قطعات رنج زیادی می بریم.
این مکانیک توضیح میدهد:برخی قطعات موتور خودرو قبلا ۵ هزار لیر فروخته میشد اما امروز قیمت آن تا ۲۰ هزار لیر هم در بازار رفته است.
وی ادامه میدهد:قطعات بسیار گران شدهاند زیرا آنها را با قیمت دلار می فروشند.
در همین رابطه"عکید الشامی"عضو شورای صنفی صنعتگران شمال سوریه به رسانهها میگوید: دلیل اصلی قیمت بالای قطعات یدکی ، معامله آنها با نرخ دلار روز است که در برخی مناطق همچون حلب تا چهار برابر گرانتر شده است.
وی افزود:قیمت یک کارتن قطعات یدکی کوچک با وزن ۱۵ کیلوگرم از ۸ تا ۱۰ هزار لیر گران شده و برخی در حال سواستفاده از این وضعیت هستند.
به گزارش کُردپرس، در ماههای اخیر لیر سوریه بدترین ارزش خود در مقابل ارزهای خارجی را به ثبت رسانده و در بیشتر استان های سوریه هر هزار لیر در برابر هر دلار معامله میشود که این تفاوت نرخ در قیمت مواد غذایی و کالاهای اساسی و سوخت منعکس شده است.
نظر شما