به گزارش کردپرس، مجله مگ وایرال آمریکا در گزارشی به وضعیت اقلیم کرستان عراق از نظر اقتصادی پرداخته است. بر اساس این گزارش، اقلیم کردستان عراق برای تامین هزینه های خود با مشکلاتی روبه رو شده است. با این حال، در حال حاضر توانسته است خود را سرپا نگاه دارد.
بر اساس این گزارش، اقلیم کردستان عراق اگرچه از نظر اقتصادی تا حدی زیادی وابسته به نفت و بودجه عمومی عراق است اما از امنیت نسبی برخوردار است زیرا هنگامی که وضعیت بغداد برای کارمندان سفارت آمریکا و انگلیس بعد از تحولات اخیر ناشی از عملیات نظامی آمریکا علیه پایگاه های حشدالشعبی ناامن شد آمریکا سریعا کارمندان خود را از بغداد به اربیل انتقال داد و انگلیس نیز مجبور به این کار شد.
این نشریه یکی از مزیت های اصلی اقلیم کردستان را داشتن امنیت نسبی بهتر نسبت به سایر نقاط عراق دانسته است چرا که به باور نویسنده گزارش، این مسئله باعث شده است کشورهای قدرتمند دیگری به جز آمریکا هم جذب اقلیم کردستان شوند و آنها در حال گسترش حضور در اقلیم کردستان و توسعه زمینه های مختلف در این منطقه بویژه حوزه نفت و گاز هستند. مگ وایرال به حضور گسترده شرکت های نفتی روسیه در اقلیم کردستان و اخیرا شرکت های چینی اشاره کرده است.
اما در همان حال به معضلات زیادی که دامن اقلیم کردستان را گرفته نیز اشاره شده است که از آن جمله گسترش فساد اقتصادی، وابستگی مالی شدید به نفت و نیز بودجه عمومی عراق است.
در این رابطه به عقیم ماندن توافق اربیل و بغداد برای نهایی کردن توافق نفت در برابر بودجه میان اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق اشاره شده است. در این گزارش به مخالفت های برخی جریان های عراقی با دادن سهم خاصی از بودجه به کردها اشاره شده و این که گفته شده، به دلیل این که دولت کنونی عراق دولت موقت است احتمال نهایی شدن توافق نفت در برابر بودجه میان اربیل و بغداد بعید به نظر می رسد.
یکی دیگر از مشکلات اقلیم کردستان عراق بدهی 17 میلیارد دلاری این منطقه به شرکت ها و نهادهای بین المللی عنوان شده که اقلیم کردستان تلاش می کند از طریق صدور روزانه بیش از 500000 بشکه نفت خام به بازارهای جهانی از طریق خاک ترکیه آنها را تسویه کند. اما به نوشته این نشریه، این احتمال وجود دارد که ترکیه با دولت عراق به توافق برسد و آنکارا بخشی یا تمام پول فروش نفت را به دولت عراق بپردازد.
در این گزارش به هدر رفتن منابع مالی در اقلیم کردستان به دلیل عدم تصویب و اجرای قوانین مالی نیز اشاره شده و به ادعای این مجله، دولت اقلیم کردستان عراق در سه سال گذشته بین 2 تا 3 میلیون دلار را هدر داده است.
همچنین به معضل دیگر اقلیم کردستان که ورود صدها هزار آواره از سوریه و اقلیم کردستان به این منطقه از شمال عراق است اشاره شده است که برای ارائه خدمات به آنها، باید هر سال حدود یک میلیارد دلار هزینه کرد.
همچنین حضور نیروهای آمریکا در اقلیم کردستان به عنوان منبعی برای تامین نیاز مالی اقلیم کردستان اشاره شده است زیرا به واسطه آن شرکت ها و سرمایه گذاران آمریکایی وارد پروژه هایی در اقلیم کردستان شده اند.
این مجله در کنار اشاره به معضلات اقتصادی اقلیم کردستان، به فرصت ها نیز اشاره کرده و گفته است در آغاز سال جدید میلادی، اقلیم کردستان برای برگزاری مراسم آتش بازی شب سال نو 2020 نزدیک به یک میلیون دلار هزینه کرد. هتل های اقلیم کردستان نیز مملو از گردشگرانی بود که اقلیم کردستان را برای گذراندن تعطیلات سال نو انتخاب کرده بودند. دفاتر مشاور املاک هم حسابی شلوغ است. بنابراین، زود است به نگرانی از وضعیت کردهای عراق در آینده فکر کنیم.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما