نمایندگان کردستان در مجلس ضعیف عمل کرده اند/ نماینده فاقد قدرت سیاسی دچار روزمرگی می شود

سرویس کردستان – میزگرد انتخاباتی با حضور دو فعال سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب در دیواندره برگزار شد در این میزگرد نکاتی مهمی مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.

به گزارش کردپرس، هر دو سال یک بار انتخاباتی در کشور برگزار می شود تا مردم بطور مستقیم تیم قانون گذار و مجری قانون را انتخاب نمایند. اسفند امسال انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار می شود و چند ماه بعد منتخبان این دوره کار خود را رسما شروع خواهند کرد.

مجلس کار قانون گذاری و نظارت بر اجرای قوانین را بر عهده دارد پس مجلس هر چه کارآمدتر باشد نتیجه مثبت آن بیشتر در جامعه جاری خواهد شد و اگر مجلس ضعیف عمل کند و در قانون گذای ها و تصمیمات مهم مردم را در نظر نگیرند فشار این تصمیمات بر روی مردم خواهد افتاد.

این دیدگاهی که در حال حاضر در جامعه جاری است که عام مردم تکرار می کنند چرا باید به نمایندگان رای بدهیم در حالی که هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد. نشان از عملکردی دارد که نمایندگان مردم در طول این سال ها نتوانسته اند رضایت مردم را بدست بیاورند.

شاید دلیل این نوع عملکرد، انتخاب های احساسی و نادرست در کردستان بوده است. البته ناگفته نماند برخی از این نمایندگان بصورت انفرادی تلاش های را انجام داده اند اما در مجموع و بطور گروهی موفق نبوده اند.

برای جلوگیری از تکرار انتخاب های نادرست احزاب می توانند تاثیر مثبتی را ارائه دهند و با شفاف سازی و ورود جدی به انتخابات مردم را در انتخاب درست یاری کنند.

جهت روشنگری در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی و نقش احزاب میزگردی با حضور «یدالله زینتگری» فعال سیاسی با سابقه از طیف اصلاح طلبان دیواندره و «عطاالله عبیدی» فعال سیاسی و با سابقه از طیف اصولگرایان دیواندره برگزار شد.

کردپرس – آیا نمایندگانی که تا حالا در حوزه انتخابیه سنندج ، دیواندره و کامیاران وارد مجلس شده اند توانسته ند انتظارات مردم را برآورد کنند؟

زینتگری: از سال 72 به این طرف کار انتخاباتی انجام داده ام و فعالیت های نمایندگان را کم تا بیش دنبال کرده ام تعدادی از از نمایندگان این حوزه در مقاطعی تلاش کرده اند استان را از داشته های کشور سهم دار کنند اما در کل لابی گری نمایندگان کردستان کم است و در این بتوانند رضایت مردمی را جلب کنند ضعیف عمل کرده اند.

یکی دیگر از دلایلی که نمایندگان ما قدرت ندارند تعداد آنها نسبت به نمایندگان بیشتر استا ن ها کم تر است. در این حوزه انتخابی دو نمایندگی بیشترین ضرر را داشته است چون هیچ وقت دو نماینده این حوزه انتخابیه با هم هماهنگ نبوده اند و در طول چهار سال با همدیگر مشکل دارند.

عدم هماهنگی استان کردستان همیشه باعث شده است نتوانند یک استاندار قوی را به کردستان بیاورند و دیگران برای این استان تصمیم گرفته اند تنها قدرت نمایندگان در انتخاب استاندار، شرکت نکردن آنها در مراسم معارفه به نشانه اعتراض بوده که دردی از این مردم دوا نکرده است.

نمایندگان نتوانسته اند سهمی برای این حوزه انتخابی بگیرند چون همیشه بیشترین سهم را برای اطرافیان خود خواسته اند. نمایندگان به بلوغ سیاسی نرسیده اند و اکثر آنها در مجلس تماشاچی بوده اند.

در مجلس های پنجم و ششم نمایندگان این حوزه انتخابیه با آرای بالای وارد مجلس شدند اما عملکردهای ضعیف مشارکت ها را پایین آورد به عنوان مثال در مجلس اخیر مجموع رای دو نماینده در این حوزه انتخابیه به اندازه یک نفر در مجلس ششم بود.

عبیدی: مجلس شورای اسلامی قلب کشور است، مجلس باید تحرک ایجاد کند انرژی به جاهای مختلف بدهد. قلب اگر مریض شود دیگر اندام ها هم دچار سستی و ناتوانی می شوند.

مردم واقعا نگران هستند چرا که چرا نمایندگان نتوانسته اند فعالیت خاصی انجام دهند. نماینده ای که قدرت سیاسی نداشته باشد در روزمرگی قرار می گیرد و چهار سال خود را به این شکل به پایان می رساند. متاسفانه نمایندگان در این حوزه انتخابی کمتر توانسته اند همکاران خود در مجلس شورای اسلامی را به اقناع برسانند.

چهل سال است نمایندگان این حوزه انتخابی در مجلس شورای اسلامی حضور دارند و امروز وقت آن بود که نتیجه حضور را برداشت می کردیم و حداقل نتیجه آن را امروز در ایجاد اشتغال می دیدیم که متاسفانه در اشتغال نسبت به سال های قبل تر هم وضعیتمان بدتر شده است.

نمایندگان نتوانستند سرمایه گذارانی را وارد استان کنند و فقط در ابتدا یا انتهای دوره دنبال عوام فریبی بودند. البته وزن این نمایندگان در همان حد بوده و نتوانسته اند بهتر عمل کنند. مردم باید در انتخاب هایشان دقت بیشتری به خرج بدهند.

مردم فریب عوام فریبی و شعارهای احساسی و طایفه گرایی را نخورند چون خود مردم چوب انتخاب بد را خواهند خورد.

کردپرس – احزاب سیاسی در انتخابات چه نقشی دارند؟ آیا می توانند مثمر ثمر باشند؟

زینتگری: باید به احزاب فضای کار کردن و خودنمایی داده شود 31 حزب اصلاح طلب در کشور فعالیت دارند اما خیلی از گزینه های سرشناس رد صلاحیت شدند. احزاب برنامه دارند اگر به آن سور حرکت کنیم که حزب کاندید معرفی کنند مردم هم حزب را باز خواست خواهند کرد.

متاسفانه به دلیل بی توجهی ها احزاب تنها در انتخابات دیده می شوند و معمولا به صورت فصلی و در این ایام فعال می شوند فرمانداری ها باید در طول سال چند دفعه جلساتی برای همفکری احزاب مختلف سیاسی فراهم کند.

مسئولان ارشد شهرستان باید درک سیاسی داشته باشند اگر احزاب قوی باشند نماینده ضعیف به مجلس نخواهد رفت. صدا و سیما باید میزگردهای سیاسی با حضور جناح های مختلف برگزار کند تا مردم با دیدگاه این جناح ها بیشتر آشنا شوند.

عبیدی: حزب از مجموعه افرادی تشکیل می شود که یک اساسنامه یا مرام نامه را قبول دارند و به دنبال کسب قدرت سیاسی هستند تا بتوانند خواسته های مردم را برآورد کنند. ریشه احزاب بر می گردد به انتخابات، احزاب آمریکایی و اروپایی برنامه ریزی های بلند مدت و کوتاه مدت و فعالیت های چشمگیری برای مردم دارند و در نهایت دو حزب تصمیم گیرنده هستند.

باید در ایران هم تلاش شود احزاب فعالیت کنند و مردم خواسته های خود را از احزاب مطالبه کنند. در شهرهای بزرگ هم انتخابات به این سمت حرکت کرده است و احزاب لیست می دهند و مردم بر اساس همان لیست ها رای می دهند.

کردپرس- با توجه به شرایط فعلی این حوزه انتخابیه نماینده اصلاح طلب یا نماینده اصولگرا می تواند موفق عمل کند؟

زینتگری: در مجلس های مختلف از این دو طیف نماینده داشته ایم و باید مردم تصمیم بگیرند خدمات کدامیک به مردم بیشتر بوده است و بر اساس آن تصمیم بگیرند.

عبیدی: نمایندگان نباید وکیل دولت باشند بلکه باید وکیل مردم باشند متاسفانه مجلس دهم وکیل دولت بود و نتوانستند برای جامعه تاثیرگذار باشند فردی که می خواهد به مجلس برود باید شاخص های داشته باشد جاون باشد، سواد سیاسی و اقتصادی داشته باشد و رضایت مندی ایجاد کند.

هر فردی که این شاخص ها را داشته باشد از هر طیفی باشد می تواند در حال حاضر بکار این حوزه انتخابیه بیاید.

کردپرس، سخن پایانی ...

زینتگری: لیستی که در حال حاضر در این حوزه انتخابیه تائید شده است و ممکن است در جاهای دیگر هم اینطور باشد تنوع ندارد و یک دیدگاه از این رقابت محروم شده است. اینجا به ضرر مردم است و در شرایط فعلی باید همبستگی ایجاد شود.

هر انتخاباتی که پرشور برگزار شده است بازتاب بین المللی داشته است امیدواریم گشایش های انجام گیرد که افراد دیگری به کارزار انتخابات برگردند و شور انتخاباتی ایجاد شود.

عبیدی: در حال حاضر هجمه ای بر شورای نگهبان بخاطر احراز و عدم احراز کاندیداها وجود دارد اما شورای نگهبان همیشه تلاش کرده است که زمینه برای مجلسی شایسته فراهم شود. افرادی که از لحاظ اخلاقی و اقتصادی سالم هستند باید به مجلس راه یابند.

میزگردهای انتخاباتی و کرسی های آزاد اندیشی زمینه را برای حضور حداکثر فراهم می کند. رسانه ای دشمن در تلاش هستند مقبولیت نظام را کم کنند و در برخی جاها به تخریب چهره ها روی میاورند.

گزارش/ هیوا محمدپور

کد خبر 252552

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha