به گزارش کردپرس، شبکه تلویزیونی روداو با عنوان "آخرین پیشنهاد؛ برهم صالح دبیر کل اتحادیه، بافل طالبانی و لاهور شیخ جنگی معاونان دبیر کل" به نقل از یکی از اعضای شورای رهبری اتحادیه میهنی که خواست نامش فاش نشود، گزارش داد: "دکتر برهم احمد صالح به دبیرکلی اتحادیه میهنی انتخاب می شود و بافل طالبانی و لاهور شیخ جنگی منصب معاون دبیر کلی را کسب می کنند."
این منبع در ادامه اشاره کرده است که "عماد احمد" و "رفعت عبدالله" به عنوان دبیر و معاون دبیر شورای رهبری اتحادیه میهنی انتخاب می شوند، اما هنوز مشخص نشده است که هر یک از آن ها کدام سمت را دریافت می کنند.
پیش تر نیز نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان در گفتگو با المانیتور در پاسخ به این سوال که چه کسی رهبر اتحادیه میهنی خواهد شد، گفت: به نظرم "برهم احمد صالح".
فرید اسه سرد رئیس کمیته اصلاح اساسنامه داخلی اتحادیه میهنی کردستان ضمن اشاره به جزئیات روند اصلاح اساسنامه اعلام کرد که تصمیم نهایی درباره عنوان عالی ترین منصب حزب میان دو گزینه "رهبر" و "دبیر کل" نهایی شده است و تصمیم نهایی، انتخاب عنوان "دبیر کل" می باشد که به همراه دیگر اصلاحات و تغییرات در اساسنامه برای تصویب نهایی به شورای رهبری سپرده خواهد شد.
در همین رابطه، آریز عبدالله عضو شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان درباره گزینه ها احتمالی برای رهبری حزب و معاونان وی، گفت: نام برهم صالح، بافل طالبانی و لاهور شیخ جنگی مطرح است، اما هیچ از این افراد تاکنون چنین درخواستی را مطرح نکرده اند.
کنگره چهارم اتحادیه میهنی کردستان از شنبه 21 تا چهارشنبه 25 دسامبر ادامه داشته و روز پنج شنبه با اعلام نتایج انتخابات شورای رهبری حزب و معرفی 118 نامزد راه یافته به این شورا که از طریق رای اعضای حاضر در کنگره انتخاب شده اند، رسما پایان یافت.
اتحادیه میهنی کردستان در سال 1975 تاسیس شده و تاکنون چهار کنگره و دو کنفرانس و پنج پلنوم را برگزار کرده است. سومین کنگره اتحادیه میهنی کردستان 1 ژوئن 2010 برگزار شد و کنگره چهارم می بایست سال 2013 برگزار می شد، اما به تعویق افتاد و اولین کنگره ای بود که پس از درگذشت جلال طالبانی دبیر کل و بنیانگذار فقید حزب برگزار شد.
اعضای شورای رهبری حزب طبق اساسنامه جدید 121 نفر تعیین شد و برهم صالح رئیس جمهور کنونی عراق، ریواز فایق رئیس پارلمان کردستان و قباد طالبانی معاون نخست وزیر اقلیم کردستان، خارج از سیستم رای گیری به عنوان اعضای شورای عمومی رهبری تعیین شدند و 118 عضو دیگر از طریق انتخابات و رای گیری در کنگره انتخاب شدند.
در انتخابات کنگره چهارم اتحادیه میهنی، شخصیت های جوان به ویژه در خانواده طالبانی که از منتقدان سرسخت حزب دمکرات کردستان (پارتی) به رهبری مسعود بارزانی به شمار می آیند و طی چند سال اخیر مورد هجمه همه جانبه رسانه های این حزب قرار گرفته اند، بیشترین آرا را کسب کردند.
از مجموع 1006 عضو کنگره، لاهور شیخ جنگی با کسب 902 رای ( 89.66 درصد آرا) و بافل طالبانی با کسب 791 رای کنگره چهارم ( 78.62 درصد آرا) از حوزه کرکوک در صدر انتخابات شورای رهبری جای گرفتند. این دو شخصیت در جریان رویدادهای 16 اکتبر 2017 و بازگشت حاکمیت سیاسی و نظامی دولت مرکزی به کرکوک و دیگر مناطق مشمول ماده 140 قانون اساسی عراق موسوم به مناطق مورد مناقشه، از سوی حزب دمکرات به توافق و همکاری با دولت مرکزی متهم و در رسانه های غیر رسمی حزب با هجمه های سنگین مواجه شدند. از سوی دیگر، در حوزه کرکوک نام های دیگری در شورای رهبری جدید به چشم می خورند که از دیگر شخصیت های مغضوب حزب دمکرات کردستان هستند و آرای بالایی کسب کرده اند در این میان نام هایی همچون رزگار علی، آسو مامند و آلا طالبانی به چشم می خورند.
در حوزه سلیمانیه نیز آراس شیخ جنگی از منتقدان سر سخت حزب دمکرات در جایگاه دوم ایستاده و شهناز ابراهیم احمد از دیگر منتقدان مطرح پارتی نیز، آرای بالایی کسب کرده است.
بر اساس گزارش های غیر رسمی حضور لاهور شیخ جنگی و بافل طالبانی در مناصب عالی به ویژه دبیر کلی و یا معاون دبیر کلی محتمل است و با توجه به همراهی بخش بزرگی از شورای رهبری با آن ها، بر سیاست و رویکرد حزب طی چند سال آینده به ویژه در روابط با حزب دمکرات کردستان تاثیر خواهند داشت.
باس نیوز رسانه وابسته به حزب دمکرات کردستان (پارتی) در گزارشی از تلاش های برهم صالح برای تصدی منصب دبیر کلی اتحادیه میهنی خارج از سیستم رای گیری و با کسب موافقت لاهور شیخ جنگی و بافل طالبانی خبر داد.
همچنین اخیرا گزارش هایی مبنی بر این که برهم صالح اعلام کرده است در صورت پشتیبانی لاهور شیخ جنگی و بافل طالبانی حاضر به نامزدی برای تصدی دبیر کلی اتحادیه میهنی است و در غیر این صورت وارد رقابت با آن نخواهد شد، منتشر شد.
لاهور شیخ جنگی علیرغم این که هیچ پست دولتی در عراق ندارد، یکی از همراهان برهم احمد صالح رئیس جمهور این کشور در اجلاس داووس بود و در همه نشست ها و دیدارهای رسمی نیز حضور یافت که برخی تحلیل گران سیاسی این اقدام برهم صالح را تلاشی برای تصدی دبیر کلی اتحادیه میهنی و همراه نمودن لاهور شیخ جنگی در تحقق این هدف تفسیر کردند.
پیش تر ریبوار کریم ولی روزنامه نگار کرد عراقی و از شخصیت های نزدیک به نچیروان بارزانی در مقاله ای درباره کنگره چهارم اتحادیه میهنی با عنوان "اتحادیه میهنی در دوران لاهور"، نوشت: اتحادیه میهنی در دوران قدرت گرفتن لاهور، در جهت تضعیف هرچه بیشتر جنبش تغییر ( به صورت روزافزون ضعیف تر می شود) عمل کرده و تبدیل به تهدید و چالشی جدی برای حزب دمکرات کردستان (پارتی) به رهبری مسعود بارزانی نیز می شود و سیاست و موضع گیری منفعلانه و محتاطانه گذشته را کنار گذاشته و بیشتر از اینکه خود را شریک و همپیمان پارتی در قدرت و حاکمیت نشان دهد، تبدیل به حزبی اپوزیسیون می شود، زیرا منبع قدرت گرفتن لاهور در حزب، دشمنی و مخالفتی است که با حزب دمکرات نشان می دهد.
نظر شما