به گزارش کردپرس، پیام رسان تلگرام فضای تبلیغات زودهنگام را از دو، سه انتخابات گذشته برای کاندیداها فراهم کرده است که اکثر با بهره گیری از این فضا خود را با هزینه کمتری به جوامع مدنظر خود معرفی می کنند.
تاکنون بحثها و مطالب فراوانی توسط اهل فکر و قلم در مورد فضای مجازی و شبکههای اجتماعی به نگارش درآمده است. هرکس به روش خود این موضوع را مورد نقد و واکاوی قرار داده است تا جامعه بتوانند از این موقعیت به وجود آمده استفاده بهتری داشته باشد.
تلگرام یکی از اپلکیشن های پر طرفداری است که بر روی اکثریت گوشی های هوشمند نصب و همه گیر شدن آن محسوس است. از گروه های خانوادگی گرفته تا گروه های تفریحی و کسب و کار در این پیام رسان ایجاد شده است که در نوع خود جالب توجه است.
تا چندی پیش گروههای ایجادشده در تلگرام حول محور موضوعاتی از جمله توسعه شهری، فرهنگ، هنر، ورزش، جوک و سرگرمی تشکیل میشد، این گروهها در گستره محلی، شهرستانی و استانی عضوگیری میکردند و فعالیت آنها روالی عادی داشت.
با نزدیکشدن به انتخابات، افراد مختلف اعم از نامآشنا و گمنام از طریق گوناگون خود را به این گروهها میرسانند تا در فضای مجازی اسم خود را بر سر زبانها بیندازند. و در کنار آن هم گروه های به اسم کاندیدا یا شعار انتخاباتی او ایجاد شد.
رقابت شدیدی میان این کاندیداها برای عضوگیری گروه هاب ایجاد شده مشهود است به طوری که از همین الان رقابت خود را شروع کرده اند و تعداد اعضا (ممبر) گروه خود را به رخ رقبا می کشانند. عملی که در اینجا اتفاق می افتد و شایسته نیست دعوت بدون اجازه کاربران به این گروه ها است.
این افراد اوایل در گروهها نقش نظارهگر را ایفا میکردند بعد از کمی آشنایی خود را در بحثها شرکت میدادند و اظهارنظرهای دوپهلوی خود را به خاطر اینکه هیچ قشری از آنها دلآزده نشود روانه گروه میکردند.
اما امروز با تعدد کاندیداها در کردستان، همه زنگ خطری را حس میکنند مبادا نامشان در میان سایر کاندیداها گم شود و به سرعت هرچه تمامتر وارد گروههای ایجادی موجود در حوزه انتخابیه خود میشوند.
افراد مدنظر از دادن بیانیههای متفاوت اعم از تسلیت، تبریک و… همیشه پیشقدم هستند و همانند نگهبان ۲۴ ساعته خیره به صفحه گوشی هوشمند خود هستند مبادا یکی از رقیبان پیشدستی کند و در مورد موضوع روز بیانیه صادر کند.
در ارتباط با موضوع مدنظرشان متنی ادبی و باکلاس را آماده و در تمامی گروهها منتشر میکنند اما هیچ وقت برایشان مهم نیست که دارند به چه گروهی مطلب مبارکشان را ارسال میکنند یا افراد آن گروه در آن لحظه در مورد چه موضوعاتی بحث و گفتوگو میکنند.
در هر گروه چند نفر از حامیان خود را اضافه کردهاند تا بعد از گذاشتن مطلب از طرف این افراد کلی لایک، گل و اشکال مختلف نثارشان شود یا در مواقعی که کسی از آنها انتقاد میکند وی را به باد توهین بگیرند این افراد در گروههای مجازی به کفزنان معروف هستند.
این عزیزان اگر دلسوز جوانان کردستان بودند آنها را بیش از پیش به شبکههای اجتماعی نمیکشاندند بلکه با هزینهای که برای انتخابات کنار گذاشتهاند جلساتی در فضای واقعی تشکیل میدادند تا بحثها واقعیتر دنبال شود.
شاید امروز فضای مجازی از جمله تلگرام به عنوان یک بازوی کمکی برای نامزدها و هواداران ان محسوب می شود اما بدون شک با ادامه روند فعالیت افسار گسیخته گروههای متعدد تبلیغات انتخاباتی، احتمال اشتباه در انتخاب اصلح افزایش خواهد یافت.
به نظر می رسد گرم نگه داشتن تنور انتخابات توسط فضای مجازی خوب است اما گرمایی که توام با تخریب و تهمت بوده و اصل انتخابات را به باد دهد به هیچ عنوان مورد قبول نخواهد بود.
کاندیدهای محترم با کمی اندیشیدن و بررسی گروههایی که قصد ارسال مطلب به آنها را دارید به دیگر افراد هم احترام بگذارید. باور کنید پیامهای ناگهانی شما که به گروهها ارسال میشود نه تنها رأیآور نیست بلکه در بعضی از مواقع مورد نفرین هم قرار میگیرید.
از جوانان سوءاستفاده نکنید و آنها را در فضاهای مجازی برای حمایت از خود به تخریب دیگران هدایت نکنید. بعد از انتخابات همانند قبل که در این گروهها حضور نداشتید این گروهها را ترک خواهید کرد و پشت سر خود را نگاه نمیکنید اما جوانان این استان را در مقابل هم قرار میدهید.
فرد زمانی که به یک محیط وارد میشود چه واقعی چه مجازی قوانین آن محیط را رعایت و به آن احترام میگذارد، شماها که قانون گذاران آینده این مملکت هستید با تخریب همدیگر قانون را زیر پا نگذارید.
با مجازی خواندن تلگرام دست به هرکاری نزنید چون دلهایی که آزرده میشوند واقعی هستند و باید دانست که هیچ جایگاهی با ارزشتر از جایگاه انسانی نیست.
گزارش/ هیوا محمدپور
نظر شما