به گزارش خبرگزاری کُردپرس، رقابت نفس گیر بین 126 نفر در کردستان برای تصاحب کرسی مجلس از فردا آغاز می شود. تبلیغات کاندیداها به مدت 7 روز از 24 بهمن تا 30 بهمن ماه ادامه دارد و بالاخره دوم اسفندماه سرنوشت 6 کرسی مجلس برای کاندیداهای استان کردستان مشخص خواهد شد. البته برخی از کاندیداها که تایید صلاحیت شان زودتر اعلام شده بود از مدتها پیش تبلیغات خود را در فضای مجازی و یا جلسات خانگی آغاز کرده اند. برخی از کاندیداهای کردستان با تشکیل گروه های تلگرامی اقدام به تبلیغات زودهنگام کرده اند. هرچند این گروه ها به نام هواداران کاندیداها شکل گرفته اما بعید به نظر می رسد که خود کاندیداها از آن بی خبر باشند! برخی دیگر هم با تشکیل جلساتی در منازل خود، تبلیغات را از مدتها پیش آغاز کرده اند. اما حال که تبلیغات علنی کاندیداها از فردا آغاز می شود و به مدت 7 روز یعنی یک روز پیش از برگزاری انتخابات ادامه دارد کاندیداها باید نکات ماده 65 قانون انتخابات را در نظر داشته باشند و از آن تخلف نکنند. مطابق ماده ۶۵ قانون انتخابات مصادیق زیر در فعالیتهای تبلیغاتی انتخابات توسط نامزدها، احزاب و گروهها و اشخاص حقیقی و حقوقی جرم است و متخلفان علاوه بر مجازاتهای مقرر در قوانین مربوطه به مجازات درجه ۶ قانون مجازات اسلامی به استثنای حبس نیز محکوم میشوند.
۱_ اقدامات مغایر امنیت ملی نظیر تفرقه قومی و مذهبی.
۲_ دادن وعدههای خارج از اختیارات قانونی توسط نامزدها.
۳_ هرگونه تخریب، هتک حرمت و حیثیت نهادها، افراد و یا نامزدها از سوی نامزدهای انتخاباتی.
۴_ نوشتن، اظهار و انتشار مطالبی که در قوانین مربوطه جرم شناخته شده است.
۵_ دیوارنویسی.
۶_ تخریب یا پاره کردن عکس و دیگر آثار تبلیغاتی نامزدها در مهلت قانونی تبلیغات که در محلهای مجاز الصاق شده و یا قرار گرفته باشد.
۷_ نصب یا توزیع کلیه اقلام و آثار تبلیغات انتخاباتی تهیه شده بدون رعایت مفاد این قانون و فاقد نام و هویت تهیهکننده.
۸_ استفاده از آثار تبلیغاتی متضمن موارد مغایر عفت عمومی و یا موازین شرع.
۹_ اخلال و برهم زدن اجتماعات و سخنرانیهای قانونی و تعرض به ستادهای انتخاباتی نامزدها.
۱۰_ استفاده از کاروانهای تبلیغاتی و استفاده از بلندگو در خارج از محیط سخنرانی.
۱۱_ استفاده از حمایت و امکانات بیگانگان اعم از مالی و غیرمالی در تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی.
در تبصره ۱ این ماده آمده است که انجام هر یک از موارد فوق که از طریق شبکههای اجتماعی و فضاهای مجازی امکان وقوع دارد حسب مورد مشمول مجازات مربوطه است و در تبصره ۲ نیز افزوده شده است که گزارش هرگونه تخلف از ضوابط تبلیغات موضوع این قانون توسط هیات اجرایی حوزه انتخابیه اصلی بررسی و در صورت اثبات تخلف موضوع به رییس ستاد مرکزی نامزد تذکر داده میشود و همزمان موضوع به هیات نظارت حوزه انتخابیه نیز ارجاع میگردد و همین گزارش ها ممکن است صلاحیت تایید شده داوطلب نمایندگی را که به عرصه رقابت انتخاباتی راه یافته است را رد کند.
لازم به ذکر است که از میان 6 نماینده فعلی کردستان در مجلس شورای اسلامی، تنها 4 نفر توانستند از شورای نگهبان تایید صلاحیت بگیرند و دو نفر دیگر از این رقابت باز ماندند. علی محمد مرادی نماینده قروه و دهگلان و منصور مرادی نماینده مریوان و سروآباد دیگر در این دوره از انتخابات حضور ندارند.
نظر شما