به گزارش کردپرس، تبلیغات انتخاباتی به مدت یک هفته شهرها را درگیر می کند و این موضوعی است که بیش از هر چیز برای فعالان زیست محیطی نگران کننده است.
به محض شروع مهلت قانونی تبلیغات باید نگران افزایش روزانه چندین تن زباله به حجم زباله های شهری بود. فرمتی که چندین سال است رواج دارد و تا کنون جایگزین بهتری برای آن پیدا نشده است.
نصب پوسترها، تابلوها و بنرهای تبلیغاتی بر روی دیوارهای شهر، المانها، پل ها و حتی درختان هزینه اضافه به شهرداری ها تحمیل می کند، پوسترهای کوچک کاغذی بر در و دیوارها و یا درب منازل چسپانده می شود و بد اخلاقی های تبلیغاتی را به رخ می کشند.
اینکه یک هفته تبلیغات چه میزان هزینه ایی به شهرداری ها تحمیل می کند، جای سوال دارد. امسال ستادهای امحا هم تشکیل شده اند تا به محض مشاهده تخلفات تبلیغاتی آن ها را امحا کنند.
از سویی دیگر دیوارهای سپید هم از سوی شهرداری ها به منظور محل تبلیغات و نصب پوستر تعیین شده اند. اما پوسترها هر کدام بر روی دیگری جا خوش می کنند و از دیوار چیزی جز یک چهل تیکه باقی نمی ماند.
سیمای جدید و درهم شهر عبوس و خسته خواهد شد، بنرها و پلاکاردهای عظیم راه پیاده روها را می گیرند و از سر و کول درختان شمایل کاندیداهای انتخاباتی آویزان می شود.
هر روز عده ایی اسپری به دست کاغذها را به در و دیوار و تیرچراغ می چسپانند، شب کاغذها کنده و پاره می شوند، صبح دوباره چسپانده می شوند.
همانند سال های قبل، پیاده روها، خیابان ها پر از کاغذهای تبلیغاتی می شود از هر کدام تکه ایی باقی می ماند، شعارها و برنامه هایشان روی کاغذهای پاره پاره دور هم جمع می شوند و دیگر نمی توان از هم تشخیص شان داد. آنوقت است که فکر می کنی شاید چقد شبیه و نزدیک به هم اند.
ماشین هایی که با کاغذ انتخاباتی کادو پیچ شده و در خیابان ها می چرخند هم شیوه ایی دیگر از تبلیغات است. پخش آهنگ های مختلف از هر ستاد انتخاباتی هم مدل عجیب دیگری از تبلیغات است که تا کنون معنای این کار مشخص نشده است!
شهر هنوز با شیوه های جایگزین تبلیغات کاغذی آشنا نشده است و هر کاندید در پایان فصل تبلیغات تلی از زباله تولید کرده و هزینه ایی گزاف به محیط زیست و مدیریت شهری وارد می کند.
در کل سیمای شهر در این یک هفته کاملا دگرگون خواهد شد و خیابان ها به تلی از زباله و کاغذ پاره تبدیل می شوند تا نماینده ایی از میان این کاندیداها انتخاب و شهر را آباد کند.
نظر شما