به گزارش کردپرس، ابراهیم جلیلی با اشاره به بهره برداری از چندین واحد تولیدی پوشاک در منطقه آزاد ماکو در سال جاری، در جمع خبرنگاران افزود: تعداد قابل توجهی تقاضا برای اجرای طرح های تولیدی پوشاک و تکمیل زنجیره آن در حال بررسی و جانمایی می باشد که نوید قابلیت تبدیل شدن منطقه آزاد ماکو به قطب پوشاک کشور را دارد.
او ادامه داد: تولیدات این منطقه در حال حاضر نه تنها بخشی از نیاز کشور را تامین می کند بلکه حتی به کشورهای همجوار نیز صادر می شود
جلیلی گفت: تبادلات تجاری ایران با کشورهای اوراسیا از آبان ماه سال جاری آغاز شده است؛ این مهم یکی از بهترین فرصت های ممکن برای توسعه و افزایش صادرات انواع اقلام کالای تولیدی در منطقه آزاد ماکو به کشورهای عضو این اتحادیه است.
او با انتقاد برخی اظهار نظرها در خصوص واردات پوشاک از مناطق آزاد اظهار داشت: مجموع قاچاق پوشاک در کشور حدود ۱۷ میلیارد دلار در سال هست. در حالی که در مصوبه هیات وزیران مجموع سقف مجاز ورود پوشاک به هفت منطقه آزاد فقط ۱۷۶ میلیون دلار تصمیم گیری شده است تا به صورت کاملا قانونی و تحت تدابیر نظارتی و امنیتی وارد مناطق آزاد کشور شود ، که البته تاکنون میزان قابل توجهی از این نیز محقق نشده است.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه تقاضای سالانه پوشاک کشور رقمی حدود ۸ میلیارد دلار می باشد که تولید داخل توان تامین ۴ میلیارد دلار از میزان تقاضا را دارد.
جلیلی ادامه داد: بحث سلیقه مصرف کننده و میزان رضایت از مدلینگ بازار داخلی رو هم اگر در نظر بگیریم حتما این ۴ میلیارد پایین تر خواهد بود. بنابراین همه پوشاکی که به صورت قاچاق وارد کشور می شود در داخل مصرف نمیشود و حدود ۹ میلیارد دلار آن مجددا به کشور های دیگر قاچاق می شود .
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو تاکید کرد: نباید حمایت از کالای داخلی منجر به تولید محصول بی کیفیت شود. حمایت از کالای داخلی بایستی به همراه نظارت و تقویت و بهینه سازی مستمر محصول و خط تولید باشد تا بتوانیم به سطحی از کیفیت برسیم که در صورت رفع ممنوعیت های گمرکی نیز همچنان رغبت مردم به خرید کالای داخلی باشد.
او در پایان گفت: منطقه آزاد ماکو جزو معدود مناطق آزاد با ظرفیت های بی بدیل در حوزه های صنعت ، معدن ، لجستیک ، کشاورزی ، گردشگری و خدمات است و این سازمان از تمامی سرمایه گذاران دعوت می کند تا از این ظرفیت ها و مشوق های سرمایه گذاری بهره لازم را در جهت تقویت ملی ببرند.
نظر شما