به گزارش کردپرس، روز سه شنبه 29 بهمن / 18 فوریه، هیئت مشترک احزاب کردستانی شامل نمایندگانی از حزب دمکرات کردستان (پارتی)، اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی)، جنبش تغیر (گوران)، اتحاد اسلامی (یکگرتو)، جماعت اسلامی (کومل) و نمایندگانی از مسیحیان و ترکمان ها، برای شرکت در گفتگوهای تشکیل دولت جدید عراق وارد بغداد شد.
هیئت کُردی در بغداد، دیدارهایی با احزاب و شخصیت های سیاسی عراقی در چارچوب گفتگوها برای تشکیل جدید را انجام داده و از جمله با محمد توفیق علاوی نخست وزیر مامور تشکیل دولت جدید عراق نیز دیدار کرد.
اما به نظر می رسد که این دیدار ها نتایج مورد نظر را برای کُردها به دنبال نداشته و محمد ایلخانی نماینده ترکمان ها در این هیئت کُردی، به خبرگزاری آناتولی گفت که این هیئت نهایت تلاش خود را برای همکاری در تشکیل دولت جدید عراق و خروج کشور از بحران انجام داده، اما نحوه برخورد علاوی با اقلیم کردستان برخوردی صحیح نبوده و وی ارزشی را برای اراده سیاسی اقلیم کردستان قائل نبوده و به گفته ایلخانی علاوی، دارای تجربه کافی در در برخورد با احزاب و طرف های سیاسی نیست.
وی افزود که هیئت اقلیم کردستان به منظور صیانت از منافع اقلیم، تصمیم به ترک بغداد و بازگشت به اقلیم گرفته اند و ابراز اطمینان کرد که دولت بدون مشارکت کردها و سنی ها، دولتی موفق نخواهد بود.
ایلخانی اعلام کرد که طرف های شیعه و سنی عراق درخواست می کنند که اقلیم کردستان در تشکیل دولت جدید مشارکت کند، اما اقلیم در شرایطی که احترامی به اراده سیاسی آن گذارده نشود، در دولت مشارکت نمی کند و به همین دلیل هیئت کُردی به بغداد بازگشت و در گفتگوها شرکت نمی کند.
از سوی دیگر درباز محمد نماینده حزب جنبش تغییر در هیئت کردستانی نیز در گفتگو با سایت خبری زمن پرس، گفت که این هیئت در گفتگو با علاوی در مورد سیاست و مکانیسم تشکیل دولت جدید عراق، به هیچ نتیجه مثبتی دست نیافته اند.
این در حالی است که سعدی احمد پیره نماینده اتحادیه میهنی در هیئت کردستانی نیز به روداو گفته بود گفت که گفتگوهای تشکیل دولت جدید عراق در بغداد ادامه می یابد و احتمال دارد که هیئت کردستانی برای شرکت در این گفتگوها، روز شنبه آینده بار دیگر به بغداد سفر کند.
وی تاکید کرد که اقلیم کردستان(احزاب سیاسی) خود وزرای کُرد در دولت علاوی را فارغ از مستقل و یا حزبی بودن تعیین می کند.
محمد توفیق علاوی تاکید کرده در روند تشکیل دولت، وزرای حزبی را رد کرده و افراد مستقل و بدون گرایشات حزبی و دارای توانایی و تخصص را انتخاب می کند.
علاوی بیشتر از دو هفته پیش از سوی برهم صالح، رئیس جمهوری عراق به عنوان نخست وزیر مامور تشکیل کابینه جدید دولت فدرال معرفی شد و بر اساس قانون اساسی نیز تا دوم مارس آینده (12 اسفند 1398) فرصت دارد کابینه دولت خود را برای جایگزینی دولت کنونی اداره امور به رهبری عادل عبدالمهدی و آماده سازی جهت برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام تشکیل دهد و برای کسب رای اعتماد به مجلس نمایندگان معرفی کند با این حال وی شامگاه چهارشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی خطاب به مردم کشورش، از ریاست و اعضای مجلس درخواست کرد که برای اعطای رای اعتماد به کابینه پیشنهادی خود، دوشنبه هفته آینده جلسه فوق العاده برگزار کنند.
نظر شما