سخنی با نمایندگان منتخب مردم/ شاهین فکور

دکتر شاهین فکور استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در یادداشتی که در اختیار کُرد پرس قرار داده انتظاراتی را از نمایندگان راه یافته به مجلس از استان کردستان تشریح کرده است که می خوانید:

یکی از مهمترین جلوه های عینیت یافتن سرمایه اجتماعی در هر کشوری، مشارکت سیاسی است. البته مشارکت سیاسی عرصه های مختلفی دارد که می توان به برخی از آنها اشاره کرد:

عضویت در جناح یا احزاب سیاسی، حمایت فکری و تقویت آنها، شرکت در مراسم و سخنرانی های سیاسی، انجام پژوهش و تحقیقات سیاسی اجتماعی، نگارش مقالات سیاسی اجتماعی و آموزش دانشجویان و جوانان به کار و فعالیت های صحیح سیاسی نه سیاسی کاری و ....

هرچند انتخابات آسان ترین، کم هزینه ترین، فراگیرترین و مهم ترین عرصه مشارکت سیاسی است. اما نبایستی تمام جلوه های مشارکت سیاسی جامعه را به انتخابات معطوف کرد. اگر بینش سیاسی، جامعه شناسی سیاسی، اقتصاد سیاسی و فرهنگ کار سیاسی هرکدام از منظر علم به آنها نگریسته شود و فرصت آموزش و کارآموزی آنها به جوانان به صورت مستمر داده شود، آنگاه این مهم ترین عرصه مشارکت سیاسی یعنی انتخابات، ره آوردی کاملاً متناسب با جایگاه خود را خواهد داشت و سه رأس مثلث یعنی نظام، مردم و منتخبین هر کدام امتیاز خود را مترتب بر انتخابات خواهند داشت. نظام، مشروعیت و مقبولیت نظام سیاسی را خواهد داشت.، مردم حس اثرگذاری و متأثر از آن مطالبه گری را، و رأس سوم یعنی منتخبین نیز پشتوانه مردمی در مسئولیت مربوطه را خواهند داشت. مع الوصف یکی ازدهها کارکرد مهم انتخابات حضور مردم در پای صندوق و انتخاب فرد، افراد و حتی دولت صالح تر و توانا تر به ظن خود می باشد و نقطه مقابل، ایجاد احساس مسئولیت و تکلیف بیشتر برای مسئولین خواهد بود.

به هر حال نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در کردستان" با هر درصدی از کسب رأی نسبت به تعداد افراد حائز شرایط رأی در حوزه انتخابیه و با هر درصدی از کسب رأی نسبت به تعداد افراد شرکت کننده در حوزه انتخابیه"، امروز به عنوان نمایندگان منتخب مردم در دوره یازدهم شناخته شده اند و از آنان انتظار جدی است که نه فقط در مقام قانون گذاری و نظارت بر اجرای قانون، بلکه با ضریب تأثیرگذاری بالا و ایجاد شبکه های قوی درون استان، شبکه سازی با سایر نمایندگان مجلس و مدیران عالی کشور، نگاهی خاص، ویژه و متمایز از گذشته را نسبت به کردستان در مدیریت عالی کشور خلق نمایند. زیرا لکوموتیوِ توسعه استان کردستان نه در شاخص های متوسط کشوری بلکه با استان های هم جوار، آنچنان فاصله ای دارد که با تکرار همان رویکرد نمایندگانِ ادوار گذشته جبران نخواهد شد.

در حوزه انتخابیه: استقرار نظام پیشنهادات، تشکیل کمیته های تخصصی و مشورتی متناظر با کمیسیون های مجلس متشکل از اساتید و نخبگان استان، به کارگیری مشاوران متخصص در موضوعات مهم استان، توسعه ارتباطات با جوانان،گروه های کانونی و تأثیرگذار و تشکیل شبکه های اجتماعی در اطراف خود، فرهنگ سازی بهبود مدیریت، انتقال دانش و مدیران با نگرش توسعه و کارآفرینی، شکل دادن به احترام متقابل میان کلیه بخش های اجتماعی، نگاه خاص به ظرفیت ها، مزیت های نسبی و رقابتی استان، ایجاد و توسعه تفکر انتقادی، از الزامات پیش برد این وکالت خطیر می باشد.

و در حوزه مجلس: بدیهی ترین و ساده ترین انتظار، همگرایی و همدلی در میان نمایندگان مجمع استان است. سپس متأثر از توانایی های فردی و اجتماعیِ نماینده، انتظار می رود شبکه های قوی با سایر نمایندگان مجلس شکل گیرد که حاصل آن افزایش ضریب تأثیرگذاری در صحن مجلس باشد. این مهم، ضریب و حلقه ای است که تابه حال استان از آن برخوردار نبوده است. بدون تردید، صرفاً نطق های احساسیِ سالیانه کافی نبوده و بیش تر تاریخ مصرفِ زمان تبلیغات را دارد. در حالیکه همدلی نمایندگان مجمع استان، شبکه سازی و تأثیرگذاری در مجلس، و همدلی و اهتمام نمایندگان با نمایندگان قوه مجریه در استان از یک سو، و توجه به ظرفیت های بی نظیر انسانی و طبیعی استان کردستان از سوی دیگر، کردستان را به جایگاه شایسته خود خواهد رساند که آرزوی هر ایرانی دلسوز و ناظر، از جمله اینجانب به عنوان معلمی در یکی از دانشگاه های استان خواهد بود.

کد خبر 254985

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha