به گزارش کردپرس، عمده گزارش های میدانی در منطقه زلزله زده قطور خوی از کمبود چادر و وسایل گرمایشی و توزیع نامناسب اقلام ضروری و حمایتی در میان زلزله زدگان خبر می دهند.
زلزله ایی که چهارم اسفند ماه دوباره با شدت زیاد این منطقه را لرزاند به تخریب چندین روستا منجر شد. همین مورد صف ماشین های پر از اثاث و وسایل ضروری یک خانواده را نشان می داد که در روزهای بعد از زلزله 5.9 ریشتری قطور، جاده را به سمت شهر ترک می کردند.
عده ای از روستاییان در خوی و سلماس منزل اجاره کرده و مابقی هم که امکانات ترک روستا را نداشتند در میان آوار خانه شان چادرهای هلال احمر را به پا کرده و در سرمای استخوان سوز نقطه مرزی، به امید آمدن بهار و پایان این فصل سرد هستند.
برف لابه لای آوار هنوز وجود دارد و زلزله زدگانی که سرمای خشک این منطقه را در نبود سرپناهی گرم ناچارا به جان خریده اند، شدیدا به وسایل گرمایشی نیاز دارند.
سرما در این منطقه چنان بیداد می کند که حتی کار آوار برداری را هم با مشکل روبه رو کرده است. به گفته مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی؛ حدود 2 هزار 100 راس دام سبک در زیر آور مانده اند اما با توجه به کوهستانی بودن منطقه و همچنین برودت هوا و بارندگی ها در روستاهای زلزله زده کار با دستگاه ها آوار برداری و خارج نمودن لاشه های دامها از زیر آوار بسیار دشوار است.
از سویی دیگر به دلیل محدودیتهای به کارگیری ماشینآلات سنگین در مناطق روستایی، کار معدومسازی در برخی از موارد به صورت دستی انجام میشود.
در این وضعیت بسیاری از روستاییانی که شب را در چادرهای هلال احمر صبح می کنند مریض شده اند.
رییس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خوی تاکید بر اینکه حفظ سلامت مردم زلزلهزده در اولویت قرار دارد، به ایرنا میگوید: چهار تیم پزشکی به صورت رایگان در حال عرضه خدمات درمانی به زلزلهزدگان هستند و در صورت نیاز، داروی رایگان در اختیار آنان قرار میدهند.
دکتر فاطمه مقدم تبریزی اضافه می کند: یک تیم نیز در زمینه پیشگیری از ویروس کرونا هم در منطقه فعال است و موارد مشکوک به این بیماری را مورد بررسی قرار میدهد که خوشبختانه تاکنون موردی از شیوع این بیماری در منطقه وجود نداشتهاست.
تیم های امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان آذربایجان غربی از اولین لحظات وقوع زلزله شهرستان خوی همچنان در منطقه حضور دارند و درحال توزیع اقلام امدادی و کمک رسانی به آسیب دیدگان هستند. اما با این همه تلاش هنوز هم مردم به بسته های حمایتی، پتو، موکت و وسایل گرمایشی نیاز دارند.
مدیرعامل هلالاحمر آذربایجانغربی می گوید: تا پایان روز گذشته، جمعه حدود پنج هزار دستگاه چادر، چهار هزار و ۲۰۰ والور و بیش از پنج هزار بسته غذایی ۷۲ ساعته در بین مردم توزیع شدهاست.
سعید رهبر سوره ادامه می دهد: از سایر استانها نیز بیش از سه هزار چادر و چهار هزار بسته غذایی به منطقه ارسال شده و پیگیری لازم از سازمان مدیریت بحران کشور و سازمان شهرداری و دهیاریهای کشور جهت تامین نیازهای منطقه انجام گرفتهاست.
او اضافه می کند: 60 گروه شامل بیش از 300 نفر از امدادگران آذربایجانغربی و آذربایجانشرقی در منطقه فعالیت دارند و کمبودی در خصوص تامین اقلام غذایی وجود ندارد؛ هرچند دغدغههای جزئی اهالی هم باید مورد توجه قرار گیرد.
۷۵ هزار مسکن روستایی در ۲۰ کیلومتر نوار مرزی از محل فروش سهمیه سوخت بیمه هستند و زلزله زدگان بخش قطور نیز شامل این طرح می شوند و خسارت های وارده به منازلشان توسط تیم های تخصصی بیمه در حال ارزیابی است تا در سریعترین زمان ممکن خسارت شان پرداخت می شود.
به گفته رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجانغربی؛ ۷۰ کارشناس و ارزیاب این نهاد در منطقه زلزلهزده قطور برای ارزیابی میزان خسارت واحدهای مسکونی حضور دارند و تاکنون ارزیابی ٩۵ درصد مساکن روستایی این منطقه به اتمام رسیدهاست و به زودی عملیات ارزیابی تکمیل میشود.
معاون امور عمرانی استاندار نیز در جلسه مدیریت بحران زلزله قطور خوی با بیان اینکه 4 هزار واحد مسکونی نیازمند بازسازی هستند، وعده داد آغاز ساخت واحدهای مسکونی آسیب دیده در زلزله، از اوایل سال آینده اجرا می شود.
چهارم اسفندماه ابتدا منطقه «قطور» با زلزله 5.7 ریشتری و سپس «زرآباد» خوی با زلزله 5.9 ریشتری لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود ۱۰۴ نفر، بستری شدن ۱۰ نفر، تلف شدن صدها راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد.
اکنون، «قطور» منتظر بهار است تا خانه های ویران از زلزله را دوباره آباد کند و رنگ حیات را به این منطقه باز گرداند.
نظر شما