به گزارش کُرد پرس، عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ) در جمع خبرنگاران در تشریح روند بررسی لایحه بودجه سال 1399 کل کشور، گفت: براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، ستاد مبارزه با کرونا به ریاست نمکی در کشور تشکیل شد منتها پیش و بعد از این مسئله، مجلس جلسات علنی خود را به صورت منظم برگزار کرد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در چند وقت اخیر از طرف رئیس ستاد مبارزه با کرونا چندین بار و به طور مکرر با مجلس تماس گرفته شد تا برگزاری جلسات علنی پارلمان متوقف شود زیرا نمایندگان محترم مجلس که از حوزه های انتخابیه خود به مجلس برگشته اند، حامل یک سری ویروس های مختلف از سراسر کشور هستند و ارتباط مستمر نمایندگان با مردم ممکن است به مردم آسیب وارد کند؛ لذا ستاد مذکور اجازه برگزاری و تشکیل جلسات علنی را به مجلس نداد و معتقد بود اجتماع نمایندگان زیر یک سقف برای سلامت مردم و مراجعه کنندگان خطر دارد.
وی افزود: پس از این موضوع، ستاد مبارزه با کرونا به صورت مکتوب و رسمی درخواست خود برای متوقف کردن جلسات علنی و غیرعلنی مجلس را ابلاغ کرد. از طرف دیگر پس از آزمایشات صورت گرفته بر روی تعدادی از نمایندگان مشخص شد که نسبت به میانگین جامعه، تعداد بیشتری از نمایندگان ناقل بیماری کرونا هستند. از این رو برای اینکه به مردم عزیز کشور آسیبی وارد نشود جلسات علنی پارلمان متوقف شد.
مصری ادامه داد: در هفته های اخیر جلسات متعددی در هیات رئیسه مجلس برگزار شد تا موضوع نحوه بررسی لایحه بودجه سال 1399 و بررسی رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی تعیین تکلیف شده و راهکاری برای برگزاری جلسات علنی ایجاد شود، از طرف دیگر ستاد مقابله با کرونا با برگزاری جلسات مجلس در مکانی دیگر نیز مخالفت می کرد.
نایب رئیس مجلس ادامه داد: در چند وقت اخیر استحضار دارید که نماز های جمعه و جماعات، همایش ها و حتی کلاس های آموزش در مدارس و دانشگاه ها و حوزه های علمیه در بسیاری از شهرها برگزار نشد و در این راستا ستاد مقابله با کرونا نیز اجازه برگزاری جلسات علنی مجلس را به ما نداد، از طرفی دیگر رئیس مجلس شورای اسلامی نیز برای برگزاری جلسات مجلس به صورت ویدیو کنفرانس بسیار تلاش کرد که این مسئله اقدامی بسیار زمان بر و مغایر با آئین نامه داخلی مجلس بود.
مصری ادامه داد: این موضوع واضح بود که اگر ما لایحه بودجه سال 99 را در شرایط کنونی به تصویب نرسانیم، دولت در سال آینده اجازه افزایش حقوق کارمندان را ندارد، همچنین تمام دخل و خرج دولت غیرقانونی خواهد شد، از طرفی دیگر در چند وقت اخیر پیشنهاد تصویب دو دوازدهم و سه دوازدهمی لایحه بودجه مطرح شد که باز هم این پیشنهاد همان تبعات را به دنبال داشت.
نایب رئیس مجلس گفت: اگر می خواستیم لایحه بودجه را به صورت دو دوازدهمی و سه دوازدهمی تصویب کنیم این مسئله هم مستلزم برگزاری جلسه علنی بود که ستاد مقابله با کرونا اجازه برگزاری این جلسه را نیز نمی داد، از طرفی دیگر اگر لایحه بودجه به صورت سه دوازدهمی مورد تصویب قرار می گرفت، نهایتا مجلس یازدهم پس از انجام تشریفات برگزاری پارلمان و تشکیل کمیسیون های تخصصی، باید بار دیگر این لایحه را از ابتدا مورد بررسی و تصویب قرار می داد که با این روند احتمالا لایحه بودجه سال 99 در شهریورماه سال آینده تصویب می شد.
ارسال نامه سه صفحهای لاریجانی رئیس به رهبر معظم انقلاب
وی از ارسال نامه 3 صفحه ای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به رهبر معظم انقلاب خبر داد و گفت: در این نامه تمام اقدامات و تلاش های مجلس برای برگزاری جلسات پارلمان تشریح شد، همچنین در این نامه از معظم له اجازه خواستیم تا مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه در مورد لایحه بودجه سال 99 به عنوان مصوبه مجلس تقدیم شورای نگهبان شود و همان مصوبه در صورت تائید شورا به عنوان قانون به دولت ابلاغ شود تا از ابتدای سال جدید قانون بودجه اجرایی شود.
مصری با اشاره به موضوع بررسی رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی افزود: در نامه رئیس مجلس به رهبر معظم انقلاب این موضوع نیز مطرح شد که معظم له اجازه دهند سرپرستی سرپرست فعلی وزارت جهاد کشاورزی تا زمان برگزاری جلسات علنی مجلس تداوم داشته باشد، خوشبختانه از آن جایی که قانون اساسی ما، قانونی بسیار مترقی بوده و ما هیچ بن بستی برای مسائل کشور نداریم، رهبر معظم انقلاب با هر دو پیشنهاد مجلس موافقت فرمودند و ما از طرف مجلس و ملت ایران از محضر مبارک معظم له به خاطر گره گشایی و روشن شدن تکلیف دولت، مجلس و کشور تشکر می کنیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: براساس مجوز رهبر معظم انقلاب اگر شورای نگهبان به برخی از مواد لایحه بودجه سال 99 ایراد بگیرد، این موارد در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه مورد بررسی و اصلاح قرار خواهد گرفت.
وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه مجلس برای برگزاری جلسات علنی در هفته های آتی گفت: نمایندگان مجلس همواره نسبت به روند بررسی لوایح بودجه سالیانه بسیار حساس هستند، بنابراین اگر ستاد مقابله با کرونا مجوز برگزاری جلسات را می داد قطعا نمایندگان در نشست حاضر می شدند.
مصری ادامه داد: در این رابطه هیات رئیسه مجلس نیز تلاش بسیاری برای برگزاری جلسات علنی انجام داد اما ستاد مقابله با کرونا مجوز لازم برای برگزاری جلسات را صادر نکرد، حال در شرایط کنونی به دلیل آنکه ما متولی صدور مجوز برای برگزاری جلسات جمعی و گردهمایی ها که جلسات علنی مجلس هم از جمله آنهاست، نیستیم، اطلاعی از تشکیل جلسات در روزهای آتی نداریم و شاید در روزهای آتی با مجوز ستاد مذکور بتوانیم جلسات علنی را برگزار کنیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط کنونی تمام فعالیت های مجلس از جمله کمیسیون ها و ادارات پارلمان به غیر از برگزاری جلسات علنی در حال انجام است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تاکنون تست کرونای ۲۳ نفر از نمایندگان مجلس مثبت بوده است، زیرا نمایندگان ارتباط تنگاتنگی با مردم دارند؛ به علاوه چون ناقل ویروسهای مختلفی از نقاط مختلف کشور هستند و ممکن است ویروس جدیدی خلق شود، بنابراین به نمایندگان و منتخبان توصیه میکنیم که فعلاً ارتباط خود را با مردم قطع کنند تا آسیبی متوجه آنها نباشد.
مصری گفت: فعالیت مجلس شورای اسلامی به قوت خود برقرار است و ما کمیسیون تلفیق را در صحن مجلس تشکیل دادیم که البته به این کار هم ایراد گرفته شد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: ملاقاتهای مردمی با نمایندگان موقتاً لغو شده است و ما از نمایندگان و منتخبان تقاضا میکنیم که در ایام نوروز با مردم ارتباطی نداشته باشند.
نظر شما