به گزارش کردپرس، سرعت شیوع ویروس کرونا و افزایش تعداد مبتلایان در آذربایجان غربی از دو استان همجوار خود پیشی گرفته است.
این در حالی است که سه روز پیش و در 17 اسفند ماه در کرمانشاه، اعضای هیات علمی گروه بیماریهای عفونی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با صدور پیامی خطاب به مردم، ضمن اعلام هشدار به دلیل شیوع ویروس کرونا، وضعیت این استان را قرمز اعلام کردند.
تا آن روز آزمایش کرونا ۳۱ نفر در کرمانشاه مثبت بود و سه نفر از مبتلایان نیز جان خود را از دست داده بودند در فاصله زمانی سه روزه اخیر مطابق آخرین آمار وزارت بهداشت تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۴۴ بیمار رسیده که پنج نفر از آنان فوت کرده است.
اما ماجرا در آذربایجان غربی متفاوت است و در همان بازه زمانی سه روزه(17 تا 19 اسفند) تعداد مبتلایان این استان از 32 نفر به 69 نفر و دو فوتی رسیده است.
در این استان 15 اسفند ماه بود که اولین مورد فوت یک بیمار مبتلا به کرونا اعلام شد و رییس دانشگاه علوم پزشکی از شناسایی 12فرد مبتلا خبر داد.
دو روز بعد و در عصر روز 17 اسفند ماه، دومین مورد فوتی استان بر اثر ابتلا به کرونا ثبت شد و آمار مبتلایان هم به 32 نفر رسید و با گذشت چند ساعت و در شامگاه همان روز 9 مورد مثبت دیگر تشخیص داده شد تا تعداد مبتلایان به کرونا ویروس به 42 مورد برسد.
در آن زمان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان تاکید کرد: کلید شکستن زنجیره انتقال ویروس مراقبتهای بهداشتی فردی است و از مردم خواست؛ برای جلوگیری از انتشار ویروس ، جز در موارد ضروری از منزل خارج نشوند.
با اینکه تجمعات عمومی لغو شده بود و در اغلب شهرهای استان بازارها به طور کامل تعطیل شدند اما در کمتر از 24 ساعت و در شامگاه 18 اسفند ماه، با اضافه شدن 13 مورد مثبت دیگر در مجموع تعداد موارد مثبت کرونا در استان به ۵۵ مورد افزایش یافت.
امروز نیز در 19 اسفند ماه آمار کرونا در آذربایجان غربی با جهشی مضاعف به 69 تن مبتلا و 2 مورد فوتی رسیده است.
در آذربایجان غربی تنها در عرض چهار روز 57 مورد مثبت کرونا اضافه شد. هر چند در این استان بسیاری از بازارها و دیگر مراکز تجمع مردم از جمله رستورانها و شهربازی کودکان و موارد مشابه با مصوبه ستادهای مبارزه با کرونا که علاوه بر استان در شهرستانهای مختلف نیز تشکیل شده، تعطیل شدند، اما باز هم سرعت انتقال و ابتلای ویروس در این استان علیرغم همه تمهیدات ستاد استانی پیشگیری از کرونا بالا است.
این مسئله می تواند به عدم توجه مردم به توصیه های ستاد ملی مبازره با کرونا برگردد چرا که هنوز هم در روستاهای این استان علیرغم دستور اداره کل اوقاف نمازهای جمعه، مجالس ترحیم و گاها عروسی ها برقرار است و در برخی شهرها هم مجالس ترحیم به خانه ها انتقال یافته است. مردم در رعایت موارد بهداشتی هیچ گونه دقتی ندارند و بدون دستکش در معابر عمومی ظاهر می شود.
با توجه به نهفتگی دوره این بیماری و افزایش مضاعف تعداد مبتلایان، شاید بتوان تاریخ اولین ابتلاها در استان را به قبل از اولین اعلام رسمی هم ارجاع داد. آنچه که واضح است سرعت انتقال این بیماری است که می تواند در صورت عدم توجه به بحرانی جدی تبدیل شود.
اکنون که تمامی مدارس، دانشگاه ها، بازار و... تعطیل و کرونا به موضوع روز دنیا تبدیل شده بهتر است با اندکی توجه و دقت و تغییر عادت های رفتاری، در انتقال این بیماری به سایرین شریک نشویم.
نظر شما