به گزارش خبرگزاری کردپرس، «هدایت حاتمی» امروز در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان کرمانشاه افزود: تاثیر اقتصادی این معضل کم کم خود را نمایان کرده و اگرچه فعلا نمیتوان میزان خسارت دقیق آن را مشخص کرد، اما برآورد اولیه نشان میدهد خسارت این ویروس برای اقتصاد استان کرمانشاه تاکنون حدود هزار میلیارد تومان بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت:افزود: با شیوع کرونا مشاغل خرد و کارگاهی و واحدهای تولیدی از چند جبهه متحمل فشار شدید هستند که کاهش تقاضا و در نتیجه کاهش تولید برخی کالاها، مشکلات سیستم حمل و نقل، مشکلات بخش توزیع، افزایش مراقبتها که هزینه تمام شده را بالا میبرد و ... از مهمترین این موارد است.
حاتمی تاکید کرد: اصناف نیز که در این ایام باید اوج درآمدزایی را میداشتند، اکنون با کاهش قابل توجه فروش مواجهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: پیامدهای اقتصادی کرونا زنجیروار به سایر بخشها نیز منتقل شده و برخی از این پیامدها نیازمند تحلیل و بررسی اطلاعات از کف بازار است.
وی خواستار تشکیل کمیتهای با حضور دستگاههای مرتبط در زمینه پیامدهای اقتصادی کرونا شد و افزود: این کمیته چند موضوع را پیگیری میکند که اولین مورد تحلیل درست از پیامدهای اقتصادی این ویروس و تاثیر آن بر بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی، معدن، اصناف، اقتصاد دیجیتال و... است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: برخی از این پیامدها عمیق است و نباید از آنها غافل شویم، مانند اینکه گفته شد سردی برای بیماری کرونا بد است و از همین رو مردم مصرف لبنیات را کاهش دادند و یا اینکه با کاهش ورود گوشت قرمز از قم امکان افزایش قیمت گوشت در آینده وجود دارد.
حاتمی وجود یک شبکه کارشناسی در کنار این کمیته را ضروری خواند و یادآور شد: مسئولیت دیگر این کمیته ارائه راهکار و پیشنهاد در دو بخش است، بخشی که بتوانیم در داخل استان و با اختیارات مدیران داخلی آن را اجرا کنیم و برخی پیشنهادات که نیازمند تقنین و یا کسب مجوز از تهران دارد.
وی تاکید کرد: به علاوه این کمیته باید تحلیل درستی هم در زمینه برآورد خسارات اقتصادی وارد شده داشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه از وضعیت اشتغال استان هم یاد کرد و ادامه داد: ویروس کرونا را بالاخره پشت سر خواهیم گذاشت، اما از وضعیت نگران کننده بیکاری استان نباید غافل شویم.
حاتمی با بیان اینکه هدفگذاری برای کاهش سه درصدی نرخ بیکاری سال 1398 استان به احتمال زیاد محقق خواهد شد، افزود: برای سال آینده نیز برنامههای متعددی داریم.
وی از هدف گذاری 20 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری برای سال 1399در استان کرمانشاه یاد کرد و افزود: در این زمینه باید شش کمیته سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، بخش صنعت، معدن، تجارت و بازرگانی، بخش اقتصاد دیجیتال، بخش گردشگری و صنایع دستی، بخش آب، برق و نیرو و بخش زیرساختها و شهری تعریف شود که برخی از آنها هم اکنون نیز شکل گرفتهاند و سهم هر بخش نیز از سرمایهگذاری سال آینده باید مشخص شود.
به گفته معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه، کلیه مشاغل کوچک نیز باید در قالب 40 زنجیره ارزش در مرکز کسب و کار کرمانشاه ساماندهی شود.
نظر شما