موافقت حزب دمکرات کردستان با نخست وزیری مجدد مالکی و مخالفت با حیدر عبادی

سرویس عراق و اقلیم کردستان- نماینده حزب دمکرات کردستان (پارتی) در مجلس عراق، از موافقت این حزب با نخست وزیری دوباره نوری مالکی رهبر ائتلاف دولت قانون و همچنین مخالفت با احتمال نامزدی حیدر عبادی رهبر ائتلاف نصر برای این منصب خبر داد.

به گزارش کردپرس، پس از اینکه محمد توفیق علاوی با گذشت یک ماه از اقدام برهم صالح، رئیس جمهوری عراق در معرفی وی، به عنوان مامور تشکیل کابینه جدید دولت فدرال، در کسب رای اعتماد مجلس نمایندگان ناکام ماند و در نتیجه آن نیز با انتشار پیامی، انصراف خود را به صورت رسمی اعلام کرد؛ رایزنی های میان احزاب و جریان های مختلف عراقی بر سر انتخاب فرد دیگری برای بر عهده گرفتن ماموریت تشکیل دولت آغاز شده و در این میان نام افرادی چون مصطفی کاظمی، رئیس کنونی سرویس اطلاعات ملی، محمد شیاع سودانی، نماینده کنونی مجلس از ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری مالکی، علی شکری، وزیر پیشین برنامه ریزی و مشاور کنونی رئیس جمهوری و حیدر عبادی، نخست وزیر سابق و رهبر کنونی ائتلاف نصر به میان آمده است.
در این خصوص نهرو رواندزی نماینده حزب دمکرات کردستان (پارتی) در مجلس عراق، به سایت خبری پَیسَر پرس، گفت که به نوری مالکی تکلیف شده، بار دیگر منصب نخست وزیری عراق را بر عهده بگیرد، زیرا احزاب و جریان های عراقی بر این باور هستند که باید در مقطع کنونی شخصیتی قدرتمند و توانا این منصب را در اختیار بگیرد و مالکی نیز از توانایی های لازم برخوردار است.
وی در مورد موضع کردها در قبال نخست وزیری مالکی اعلام کرد که به نظر می رسد مالکی درس لازم را از وقایع روی داده فراگرفته و اشتباهات پیشن را تکرار نمی کند و کردها نیز مخالفتی با نخست وزیری مالکی ندارند.
همچنین تاکید کرد که احزاب و جریان های شیعه عراق، علیرغم اختلافات میان خود، تا روز دوشنبه آینده که مهلت قانونی انتخاب نامزد نخست وزیری به پایان می رسد، می توانند بر سر انتخاب فردی برای نخست وزیری به توافق برسند.
رواندزی در مورد احتمال رسیدن دوباره عبادی به منصب نخست وزیری عراق نیز اعلام کرد که کردها به شدت با چنین امری مخالف بوده و اجازه بازگشت دوباره وی به این منصب را نمی دهند.
وی اشاره کرد که عبادی مدتی است تلاش برای رسیدن به منصب نخست وزیری عراق را آغازکرده، اما به گفته وی این فقط یک رویا است و به حقیقت تبدیل نمی شود.
این در حالی است که مالکی در دوره نخست وزیری خود به دلیل اختلافات سیاسی و نفتی با اقلیم کردستان، پرداخت بودجه و حقوق کارمندان اقلیم را متوقف ساخته و این شرایط موجب بروز بحران شدید اقتصادی در اقلیم پرداخت حقوق به صورت نیم حقوق و با تعویق های چند ماهه و بروز اعتراضات شدید خیابانی شد.
همچنین عبادی نیز در دورانی که منصب نخست وزیری عراق را در دست داشت، در واکنش به برگزاری رفراندوم استقلال اقلیم کردستان، اقدام به تحریم هوایی و زمینی اقلیم و ممنوعیت شش ماهه پروازهای خارجی در فرودگاه های اقلیم و استفاده از نیروهای نظامی برای بیرون راندن نیروهای پیشمرگ از مناطق مورد مناقشه میان اربیل و بغداد کرد و در دوران او درگیری های نظامی میان کردها و نیروهای عراقی روی داد و کرکوک از کنترل کردها خارج شد.

کد خبر 256206

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha