به گزارش کردپرس به نقل از سایت خبری خندان، مسعود عبدالخالق رئیس موسسه مطالعاتی - رسانه ای standardkurd با انتشار مطلبی تحت عنوان " نسل جدید از هشت واقعیت مطلع باشند" تاکید کرده که باید دانشگاه ها و نهادهای رسانه ای و تحقیقی، از سطح ستایشگر حاشیه ای تاریخ سیاستمداران بودن فراتر رفته و حقایق را بدون توجه به نظر سیاسیون از طریق پژوهش و تحقیق آشکار کنند، زیرا همه ملت ها آزادانه درمورد نقاط مثبت و منفی تاریخ خود سخن می گویند.
تحلیل گر سیاسی اقلیم کردستان، همچنین اعلام کرد که 8 واقعیت تاریخی در تاریخ معاصر اقلیم کردستان وجود دارد که قابل بحث نیست و باید به جوانان نسل جدید گفته شود و شامل موارد ذیل است:
1-ملاصطفی بارزانی (پدر مسعود بارزانی رهبر کنونی حزب دمکرات کردستان عراق) بنیان گذار حزب دمکرات کردستان عراق (پارتی) نیست و این حزب را همزه عبدالله بنیان نهاده است.
2-مردم کردستان در کشمکش و جنگ میان حزب دمکرات (به رهبری بارزانی ها) و طرفداران آن موسوم به ملایی ها و حزب اتحادیه میهنی (به رهبری جلال طالبانی) و طرفداران آن موسوم به جلالی ها، از حزب اول طرفداری کرده و این حزب محق تر بود.
3-خیزش سال 1976 (کردهای عراق) از سوی اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) برپا شد.
4:مسئولیت اکثر جنگ های برادر کشی کردهای عراق (میان پارتی و یکیتی) بر عهده اتحادیه میهنی بود، به ویژه آن دسته از اعضای این حزب که اکنون موسوم به پروپارتی هستند.
5:در انقلاب سال 1991 کردهای عراق، اتحادیه میهنی پیشرو بوده و نوشیروان مصطفی (بنیان گذار فقید جنبش تغییر) این شورش را پایه ریزی و مهندسی کرد.
6: در درگیری های نظامی و چریکی کردها در کوه ها علیه رژیم بعث صدام، اتحادیه میهنی فعال تر بود، اما در انتخابات اقلیم کردستان حزب دمکرات علیرغم ملاحظات موجود، بیشترین رای را کسب کرد.
7: مسئولیت از دست دادن کرکوک، مخمور، شنگال و نیمی از خاک کردها در عراق (که پس از برگزاری رفراندوم استقلال اقلیم کردستان روی داد) بر عهده همه احزاب و جریان های سیاسی اقلیم کردستان به جز جنبش تغییر، جماعت اسلامی و نسل نو است.
8:در حال حاضر اکثریت احزاب سیاسی اقلیم کردستان تسلیم سیاست های حزب دمکرات کردستان (پارتی) هستند و این حزب نیز نمی تواند آنچنان که باید اقلیم را اداره کند.
نظر شما