6 شرط فراکسیون‌های کردستانی برای پشتیبانی از نخست‌وزیر آینده عراق

سرویس عراق و اقلیم کردستان - یکی از نمایندگان حزب دمکرات کردستان در مجلس عراق تاکید کرد که فراکسیون های کردستانی چند شرط دارند تا از نخست وزیر آینده این کشور پشتیبانی کنند.

به گزارش کردپرس، میاده نجار، عضو مجلس نمایندگان عراق از حزب دمکرات کردستان (پارتی) پیش از ظهر امروز (پنج شنبه) در گفت و گو با خبرگزاری رسمی این کشور (واع) اعلام کرد که فراکسیون های کردستانی برای پشتیبانی از نخست وزیر آینده دولت فدرال در مجلس، شش شرط دارند.

این نماینده حزب دمکرات کردستان به رهبری مسعود بارزانی، در این باره اظهار داشت: روسای سه گانه در اقلیم کردستان (رئیس، نخست وزیر و رئیس پارلمان) برای مطابقت دیدگاه ها با همه احزاب سیاسی اقلیم، هماهنگی و تفاهم دارند تا گفتمان کُردی واحد باشد.

نجار همچنین تصریح کرد: فراکسیون های کُردی از نخست وزیر آینده در داخل مجلس در مقابل رعایت این موارد پشتیبانی می کنند، نخست این که یک شخصیت مورد پذیرش همه طیف های ملت عراق به ویژه طیف های اصلی (شیعه، سُنی و کُرد) باشد، دوم این که نامزد تصدی این منصب پایبند به اجرای قانون اساسی باشد و سوم نیز این که حقوق و خواسته های قانونی اقلیم کردستان را در نظر بگیرد.

این نماینده کُرد مجلس عراق در این باره افزود: شرط چهارم این است که در تشکیل دولت و رایزنی ها، وضعیت خاص اقلیم کردستان را در نظر بگیرد، پنجم این که باید قصد حل و فصل همه مشکلات موجود میان اربیل و بغداد را داشته باشد و به توافق های قبلی به ویژه در رابطه با مناطق ماده 140 (مناطق مورد مناقشه)، حقوق نیروهای پیشمرگ و بودجه اقلیم بر اساس قانون اساسی احترام بگذارد در حالی که شرط آخر نیز این است که مشکلات عراق به طور کلی به ویژه خواسته های مشروع تظاهرکنندگان در بغداد و استان های دیگر را درک کند.

یادآور می شود که به دنبال استعفای عادل عبدالمهدی از منصب نخست وزیری و پذیرش آن از سوی مجلس نمایندگان عراق، برهم صالح، رئیس جمهوری این کشور پس از کش و قوس های فراوان در نهایت محمد توفیق علاوی را مامور تشکیل دولت جدید فدرال برای جایگزینی دولت کنونی اداره امور کرد با این حال وی نتوانست ظرف مهلت یک ماهه تعیین شده در قانون اساسی، برای کابینه پیشنهادی خود از مجلس نمایندگان رای اعتماد بگیرد و در نتیجه آن نیز اوایل هفته گذشته به صورت رسمی، از تصدی منصب نخست وزیری انصراف داد.

به دنبال آن نیز رئیس جمهوری عراق رایزنی های خود برای انتخاب نخست وزیر جدید دولت فدرال ظرف 15 روز را آغاز نمود و در همین راستا نیز اواسط هفته گذشته با عمار حکیم، رهبر جریان ملی حکمه، هادی عامری، رهبر ائتلاف فتح، نوری مالکی، رهبر ائتلاف دولت قانون، حیدر عبادی، رهبر ائتلاف نصر، رائد فهمی، دبیر کمیته مرکزی حزب کمونیست و عبدالحسین موسوی، دبیرکل حزب اسلامی فضیلت به صورت جداگانه دیدار و گفت و گو کرد.

کد خبر 256325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha