کرونا آمد و زلزله زدگان خوی «در چادر می مانند»!

سرویس آذربایجان غربی- سه هفته از زلزله قطور خوی گذشت و هنوز این مردم زلزله زده در چادر نیازمند یاری هستند و با شیوع کرونا ضروری است تا سریعا سرپناهی برای آن ها تامین شود.

به گزارش خبرنگار کردپرس، 21 روز از زلزله 5.9 ریشتری قطور (کوتول) خوی گذشت و هم اکنون که همه گرفتار اخبار کرونا هستیم و هشتک (در خانه بمانیم) می زنیم، هزاران نفر از مردم قطور بدون سرپناه در چادر زندگی می کنند و شاید بایستی بگویند: (در چادر می مانیم).

علیرغم گذشت سه هفته از زلزله هنوز مردم این منطقه زلزله زده با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند و بعد از بالغ بر 60 پس لرزه، برف هم اضافه شد تا حسابی تن کودک و جوان و پیر را در چادرها از سرما بلرزاند.

حالا هم که کرونا عالمگیر شده است، زلزله زدگان بدون سرپناه در چادرهایشان منتظر عید نوروزی هستند که طعم کرونا می دهد.

در این زمین لرزه بالغ بر 6 هزار منزل مسکونی آسیب دید و مردم با کمبود لوازم گرمایشی، کمبود سرویس بهداشتی در این سه هفته در چادرها گذران کرده اند. هر چند در این مدت نیروهای امدادی و کمک های مردمی به یارای مردم کوتول آمده است اما اینبار ترس آلوده بودن اقلام ارسالی به ویروس کرونا هم مطرح است و ضرورت تهیه و توزیع مواد ضد عفونی کننده بیش از پیش در این منطقه احساس می شود.

شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوی نفراتی را به این مناطق اعزام و به صورت مستمر از منطقه بازدید می‌کنند و از سوی دیگر خانه بهداشت روستایی و کارشناسان مربوطه نیز به خانوارهای روستایی حاضر در روستا لوازم بهداشتی توزیع می‌کنند.

روز گذشته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در همایش معاونین هماهنگی امور عمرانی استانداران سراسر کشور که بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، به زلزله ۴ اسفند بخش قطور شهرستان خوی نیز اشاره کرد و گفت: شرایط سختی در آن منطقه بوجود آمده هر چند اقدامات اولیه برای اسکان اولیه صورت گرفته همچنین ۵ هزار بسته غذایی و بهداشتی توزیع شده ولی همچنان باید اقلام بهداشتی ضروری از جمله ماسک، مواد ضدعفونی و دستکش در بین هموطنان زلزله زده توزیع شود.

استاندار آذربایجان‌غربی نیز دیروز از پرداخت ۵ میلیارد تومان خسارت بیمه اماکن روستایی برای زلزله زدگان قطور خبر داد و گفت: این مبالغ واریزی فعلا قابل برداشت نیست و با شروع عملیات عمرانی جهت ساخت مسکن قابلیت برداشت را دارد.

به گفته شهریاری؛ بر اساس تفاهم‌نامه منعقد شده با شرکت بیمه‌گزار برای بیمه اماکن روستایی در ۲۰ کیلومتر نوار مرزی و پس از بررسی واحدهای خسارت دیده، مراحل بررسی میزان خسارت به سرعت از سوی شرکت بیمه گزار انجام و به محض اتمام بررسی ها میزان خسارت برآورد شده به حساب مالکین واریز می شود.

کار آواربرداری هم از 10 روز پس از وقوع زمین لرزه در این منطقه آغاز شد و تاکنون عملیات آواربرداری حدود ۴۵۰ واحد مسکونی زلزله‌زده قطور انجام شده و اجرای عملیات در باقی واحدهای تخریبی در حال اجراست.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی می گوید: کار آواربرداری مسئله سخت و پیچیده‌ای است و با همراهی اهالی منطقه در حال انجام است زیرا ساکن هر واحد مسکونی باید ابتدا وسایل خود را از زیر آوار جمع‌آوری کند و سپس نیروهای ما اقدام به آواربرداری کنند.

قطور را دریابیم در هموطنانمان در این روزها که قرنطینه خانگی از ترس شیوع کرونا مطرح است، بتوانند زودتر صاحب سرپناهی شوند و از آوارگی و کوچ کردن به شهرها و روستاهای اطراف خلاسی یابند.

کد خبر 256610

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha