به گزارش کُردپرس، با نزدیک شدن ویروس کرونا به دروازههای سوریه و اعلام اولین مورد از ابتلا به این ویروس در سوریه مردم این کشور نیز تحت تاثیر شرایط روانی آن قرار گرفتهاند به نحویی که اهالی شهر بزرگی مانند منبج در شمال شرقی حلب نیز برای تهیه مایحتاج اضطراری خود به فروشگاه روی آوردهاند و همین باعث گرانی اجناس شده است.در همین حال ساکنان این منطقه از اداره مدنی و دموکراتیک شهر درخواست کردهاند که برای تهیه مواد ضدعفونی، ماسک و دستکش اقدام کند و اجازه سواستفاده را به برخی فروشندگان ندهد.همچنین اهالی منبج خطاب به اداره خودگردان شمال سوریه میخواهند با نظارت و رصد بازار مانع افزایش قیمت کالاها شوند.
خودمدیریتی شمال و شرق سوریه پنجشنبه گذشته اعلام کرد که از صبح روز ۲۳ مارس بدون در نظر گرفتن تاریخ بعدی، اعلام مقرارات منع رفت و آمد را اجرا میکند.
در همین حال و با بالاگرفتن موضوع شیوع ویروس کرونا قیمت اجناس مختلف در شمال سوریه و شهر منبج نیز رو به افزایش رفته است.بنا به اخبار منابع کُردپرس هر کیلو بلغور از ۴۸۰ لیر سوری به ۶۵۰ لیر افزایش یافته و همچنین قیمت یک کیلوگرم شکر از ۵۸۰ لیر به ۶۸۰ لیر رسیده است.
"سلیمان آل احمد" شهروند ۳۳ ساله اهل شهر منبج در این رابطه به منبع کُردپرس میگوید:تصمیم منع رفت و آمد به اوضاع دامن زده و گرانی بیشتری به بار آورده است.
در همین حال، منابع کُردپرس از درون شهر منبج خبر میدهند،قیمت یک کیلو چای از ۵ هزار لیر به ۶ افزایش یافته، در حالی که قیمت ۱۶ کیلوگرم روغن از ۱۶۵۰۰ به ۱۷۵۰۰ لیر رسیده است.
اما بنا به اخبار منابع موثق کُردپرس از شمال سوریه عامل این گرانیها علاوه بر موضوع کرونا به بخشنامه منع رفت و آمد نیز برمیگردد چرا که بیشتر مردم شهر منبج از ابتدای این هفته مجبور شدهاند در خانه بمانند به همین خاطر همه به فروشگاه ها و داروخانه ها رفتند تا وسایل مورد نیاز خود را در مقادیر زیادی خریداری کنند.
جابر آل محمد مدیر بخش تأمین شهر منبج در این رابطه به منابع کُردپرس میگوید:بخشی از گرانی اجناس مربوط به کرونا است اما بخش اصلی مربوط به افزایش و بی ثباتی قیمت دلار است که باعث شده تا تجار بدون توجه به دستورالعمل اداره نظارت بر کالاها قیمت اجناس را گران نمایند.
آل محمد همچنین برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خواستار توزیع ماسک و مواد ضد عفونی به خانواده ها در خانه ها و فروشگاه ها از سوی اداره خودگردان شد.
از سوی دیگر با مراجعه همزمان مردم به فروشگاهها برای تهیه وسایل مورد نیاز خود، برخی اقلام در مغازهها و داروخانهها کمیاب شده است. زکریا الصالم ۴۵ ساله از حومه شهر منبج در این رابطه به منبع کُردپرس میگوید: یافتن ماسک یا مواد استریل پس از شیوع ویروس کرونا در سطح جهان مانند پیدا کردن سوزن در انبار کاه میماند، چرا که نایاب شده است.وی از اداره خودگردان خواست تا وسایل مورد نیاز مردم را تامین کند.
کمیته بهداشت و درمان مدیریت دموکراتیک مدنی منبج با همکاری کمیته شهرداریها از شانزدهم ماه مارس اقدام به تعطیلی دفاتر و مؤسسات اداری نموده و همچنین برای جلوگیری از شیوع ویروس همه تجمعات و مسابقات ورزشی و مراسمات مذهبی را به حالت تعلیق درآورده است.در همین رابطه در ۱۹ مارس، شورای اجرایی اداره خودمختاری شمال و شرق سوریه تصمیم گرفت بر اساس ماده دوم آیین نامه ۲۷ برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا قوانین منع رفت و امد وضع کند.
نظر شما