به گزارش کردپرس، به نقل از سایت خبری خندان، غالب محمد با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی فیس بوک، عملکرد دولت اقلیم کردستان در امور اقتصادی و به ویژه پرداخت حقوق کارمندان و حقوق بگیران اقلیم را مورد انتقاد قرار داده و اعلام کرد که طی 23 روز گذشته دولت عراق بودجه دو ماه حقوق کارمندان اقلیم را معادل 908 میلیارد دینار به اقلیم پرداخت کرده است، اما دولت اقلیم فقط حقوق یک ماه کارمندان 4 وزارت خانه را پرداخت کرده و حقوق دیگر کارمندان به تعویق افتاده و پرداخت نشده است.
نماینده جنبش تغییر در مجلس عراق، عملکرد دولت اقلیم کردستان در امور اقتصادی را مورد انتقاد قرار داده و اعلام کرده که مشخص نیست درآمدهای داخلی و درآمد حاصل از فروش نفت اقلیم و بودجه یا که از سوی بغداد پرداخت شده، در کجا و چگونه هزینه شده و به جز آن نیز دولت عراق 3 میلیارد بودجه را برای کمک به مقابله با شیوع کرونا به دولت اقلیم پرداخت کرده است.
این در حالی است که دولت اقلیم کردستان از سوی حزب دمکرات (پارتی) اتحادیه میهنی (یکیتی) و جنبش تغییر (گوران) اداره شده و وزارت دارایی اقلیم نیز در اختیار وزیری از جنبش تغییر است.
از سوی دیگر آوات شیخ جناب وزیر دارایی دولت اقلیم طی روزهای گذشته اعلام کرد که به دلیل کاهش درآمدهای دولت اقلیم ممکن است حقوق کارمندان و حقوق بگیران بار دیگر کاهش داده شود؛ اما این اظهارات واکنش هایی را به دنبال داشته و سایت خبری خلک گزارش داد روناک احمد نماینده حزب جماعت اسلامی در پارلمان کردستان از وزیر دارایی پرسش کرده بودجه ای که طی 23 روز برای حقوق دو ماه کارمندان اقلیم از سوی بغداد پرداخت شده، در کجا هزینه شده و چرا دولت اقلیم به وعده خود در مورد پرداخت حقوق هر 30 روز یک بار عمل نکرده است.
در حال حاضر دولت اقلیم کردستان حقوق کارمندان و حقوق بگیران را پرداخت نکرده و بروز بحران کرونا و تعطیلی های ناشی از آن و عدم دریافت بودجه از سوی دولت مرکزی عراق را دلیل پرداخت نکردن حقوق عنوان کرده است.
با این حال برخی از نمایندگان کرد مجلس عراق ازجمله سرکوت شمس الدین و ریبوار کریم محمود، دولت اقلیم را به عدم صداقت و راستگویی در این زمینه متهم کرده و ادعا می کنند که دولت با وجود دریافت بودجه از پرداخت آن به کارمندان خودداری کرده است.
لازم به ذکر است که بر اساس قانون بودجه 2019 عراق پرداخت سهم بودجه اقلیم کردستان، منوط به تحویل روزانه 250 هزار بشکه نفت از سوی دولت اقلیم به دولت مرکزی عراق است؛ اما حقوق کارمندان و حقوق بگیران اقلیم، ارتباطی با اختلافات سیاسی اربیل و بغداد و عدم تحویل میزان نفت تعیین شده ندارد و از سال گذشته تاکنون توسط دولت مرکزی به اقلیم پرداخت شده است.
دولت مرکزی عراق در سال 2014 میلادی اقدام به قطع بودجه اقلیم و حقوق کارمندان و حقوق بگیران اقلیم کردستان کرده و این مسئله در کنار بحران اقتصادی، کاهش نرخ نفت، جنگ داعش و ورود نزدیک به دو میلیون آواره جنگ به اقلیم موجب شد که دولت اقلیم در سال 2016 سیستم پس انداز حقوق را در اقلیم ایجاد کند که بر اساس آن، حقوق تمامی حقوق بگیران و کارمندان اقلیم به صورت نصفه پرداخت شد و هنوز نصفه پرداخت نشده و حقوق معوقه چند ماه کارمندان از سوی دولت اقلیم به آنان داده نشده است.
نظر شما