شروع دوباره قاچاق چوب در آذربایجان غربی و نبود قوانین بازدارنده!

سرویس آذربایجان غربی- تنها با گذشت یک هفته از سال جدید، 125 تن محموله چوب قاچاق در سه شهرستان جنوب استان آذربایجان غربی کشف و توقیف شد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، با آغاز بهار داستان تکراری قاچاق چوب در آذربایجان غربی هم شروع شد. با اینکه یک هفته از سال جدید سپری شده است اما با این حال 125 تن چوب قاچاق در عرض همین یک هفته کشف شد.

بزرگترین محموله قاچاق، کشف بیش از 120 تن چوب در شهرستان میاندوآب و در روز ششم فروردین ماه بود. در ایام تعطیلات نوروزی؛ بیش از 120 تن چوب آلات قاچاق توسط نیروهای یگان حفاظت از اراضی ملی شهرستان میاندوآب کشف، ضبط و به مراجع قضایی ارجاع دادند.

پیش از آن نیز رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهین‌دژ از توقیف ۲ محموله چوب قاچاق جنگلی به حجم بیش از ۲ تن در محورهای مواصلاتی این شهرستان خبر داده بود. این محموله‌ها از نوع بید جنگلی بودند که از ۲ دستگاه خودرو وانت سایپا در مسیر بخش کشاورز توسط یگان منابع طبیعی این شهرستان کشف و توقیف شد.

در یک عملیات دیگر نیز 3 تن چوب قاچاق در اشنویه کشف و ضبط شد. رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اشنویه 5 فروردین در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: چوب‌های قطع‌شده شامل ۲ تن چوب درخت بادام و یک تن چوب درخت بید بودند که با همکاری و گزارش به موقع مردم و حضور نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی این شهرستان و همکاری دستگاه قضایی متخلفان و متجاوزان به طبیعت دستگیر شدند.

پدیده قاچاق چوب در آذربایجان غربی از سال 97 تا کنون شدت گرفته است به نحوی که تنها در آن سال بیش از 450 تن چوب قاچاق در عرض یک ماه کشف شد.

درختانی که زیر سایه ضعف نظارت مسئولان، کمبود نیروهای نظارتی و حراستی، توسط سودجویان قلع و قمع، دپو و راهی کارخانه های صنعتی و کاغذ سازی شده و بخشی نیز از کشور خارج می شوند.

پدیده قاچاق چوب در سطح کشور از زمانی آغاز شد که اجرای طرح تنفس جنگل‌های شمال مطرح شد و از چهار سال گذشته و با عدم برنامه ریزی دقیق در راستای تعدیل فعالیت کارخانه‌های کاغذسازی و چوب بری مناطق شمالی کشور شکل گرفت.

قطع درختان و حمل بدون کسب مجوز از منابع طبیعی و آبخیزداری قاچاق محسوب می شود و بر اساس مصوبه هیات وزیران که در سال ۹۶ تصویب شد، از ۱۵۰ هزار تا 7میلیون و 500 هزار تومان برای هر اصله درخت جریمه در نظر گرفته شده است. اما بازدارندگی نداشتن قوانین و پایین بودن میزان جریمه‌ها از دیگر عواملی است که موجب افزایش روز افزون این پدیده شده است.

اکنون نیز با ورود به سال جدید سوداگران و غارتگران محیط زیست دوباره به جان جنگل های آذربایجان غربی افتاده اند و هنوز سال از راه نرسیده قاچق چوب را شروع کردند.

درخت های چند ساله ایی که قطع و قاچاق می شوند سال ها طول می کشد تا درخت دیگری جایگزینشان شود ازاین رو ضرورت نظارت شدید و قوانین بازدارنده در این موضوع احساس می شود.

ازسویی دیگر جدیتی که بر عهده ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در بحث نظارت و ساماندهی سمن ها و داوطلبان روستایی و بومی منطقه وارد است، غیر قابل انکار است.

در هر صورت قطع درختان و حمل بدون کسب مجوز از منابع طبیعی و آبخیزداری قاچاق محسوب می شود. در این بیان شرکت های حمل و نقل نیز در صورتی که با این افراد همکاری کنند مقصر شناخته شده و جریمه خواهند شد.

راننده خودروهای حمل محموله قاچاق چوب نیز بر اساس تبصره ۲ ماده ۴۸ قانون حفاظت و ذخایر جنگلی، به عنوان معاون جرم محسوب و جریمه قطع درختان و توقیف خودرو نیز شامل آن ها نیز می‌شوند.

احداث پایگاه هوایی امداد جنگل و مرتع در ارومیه

اخیرا سرپرست اداره کل منابع طبیعی آذربایجان غربی از احداث ساختمان یگان حفاظت منابع طبیعی که به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های حفاظت ازعرصه های ملی و جنگلهای منطقه آذربایجان غربی شمالغرب کشور با محوریت ارومیه خبر داد.

قاسمی اظهار کرد: احداث پایگاه هوایی امداد جنگل و مرتع در حال احداث و اتمام است.پایگاه امداد جنگل و مرتع برای امداد رسانی به جنگلهای منطقه مورد استفاده قرار خواهد گرفت

او افزود: با اتمام این پروژه که در ماههای آینده شاهد آن خواهیم بود؛ اداره کل منابع طبیعی استان قادر خواهد بود با تمرکز نیروهای امدادی جنگل و مرتع در این منطقه آمادگی کامل در برخورد با حوادثی از قبیل آتش سوزی در عرصه های ملی و جنگلی داشته باشد.

قاسمی گفت: این ساختمان با اعتباری بالغ بر7 میلیارد ریال مراحل پایانی را سپری می کند و مساحت آن بالغ بر450 متر مربع است. امیدواریم با اتمام ساختمان این پایگاه ؛ تجهیزات مورد نیاز و نیروی انسانی متخصص را نیز تا پایان سال جاری برای این مجموعه تامین نماییم و از این پس برای آتش سوزی های احتمالی جنگلی و مرتعی در ایام گرم سال آمادگی مضاعفی را داشته باشیم.

کد خبر 257756

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha