این در حالی است که رسانه های معتبر آمریکا از جمله ایندیپندنت موضوع را تایید و حتی رییس جمهور آمریکا هم دستور رسیدگی فوری صادر کرد. اینکه وضع سیستم بهداشتی آمریکا چگونه است و عاقبت دستور رییس جمهورشان چه می شود بحث این مطلب نیست و قصدی هم برای مقایسه نظام بهداشتی و درمانی کشورمان با آمریکا نداریم.
مسئله مهمی که باید از سوی عموم اندیشه ورزان و متفکران در این حوزه مورد بحث قرار گیرد، چرایی عدم باورپذیری این حادثه دلخراش در آمریکا از سوی بخشی از افکار عمومی کشورمان است. بخشی که عمدتا جوان و نوجوان هستند و باورشان نمی شود که در آمریکا یک نوجوان 17 ساله به دلیل دسترسی نداشتن به خدمات درمانی جانش را از دست بدهد. اینکه بخشی از حملات به توئیت آقای جهانپور همانظور که خودش هم در توئیتی دیگر گفت از سوی «عمال» آمریکا است بر کسی پوشیده نیست اما در پس آن بخشی از کاربران بی طرف هم وجود دارند که اتفاقا زیر سایه رگبار تبلیغاتی شدید همین «عمال» آمریکا به این نتیجه رسیده اند که «چنین فجایعی در آمریکا محال است.»
این در حالی است که در نظام های مبتنی بر بازار آزاد اتفاق افتادن چنین فجایعی به نوعی طبیعی است و شاید روزانه چندین مورد مشابه آن را شاهد باشیم. اما دستگاه تبلیغاتی عریض و طویل این نظام ها چنان تصویر بهشت گونه ای از این جوامع ارایه داده است که افکار عمومی جامعه هدف؛ حتی یک مورد از آن فجایع را هم باور نمی کند. این اتفاق ساده و این توئیت سخنگوی وزارت بهداشت و واکنش ها به آن نشان می دهد که بازسازی نظام تبیین و دیپلماسی عمومی برای افکار عمومی و ارایه واقعیت های جهان خصوصا برای قشر جوان البته با بهره گیری از شیوه های علمی و نه تکیه بر شعارهای ایدولوگ ضروری است.
نظر شما