تشکیل دولت عراق باید با توافق شیعیان، سنی ها و کردها باشد

سرویس عراق و اقلیم کردستان – سعید مموزینی تحلیل گر سیاسی مسائل عراق، در گفتگو با کردپرس، ضمن تشریح مطالبات کردها از مامور تشکیل دولت جدید، تصریح کرد: بر سر کار آمدن هر دولتی در بغداد، باید با توافق سه طیف اصلی در کشور صورت گیرد.

به گزارش کردپرس، پس از ناکام ماندن محمد توفیق علاوی در تشکیل دولت جدید عراق، احزاب و جریان های شیعه در معرفی نامزد مشترک دیگری برای تصدی منصب نخست وزیری که به صورت سنتی پس از سقوط رژیم بعث در سال 2003 و بر سر کار آمدن نظام سیاسی جدید در این کشور در اختیار این طیف بوده، شکست خوردند.

برهم صالح، رئیس جمهوری عراق روز 17 مارس 2020 (27 اسفند 1398) در کاخ السلام شهر بغداد و در حضور محمد حلبوسی، رئیس مجلس نمایندگان، فائق زیدان، رئیس شورای عالی قضایی و مدحت محمود، رئیس دادگاه فدرال این کشور، عدنان الزرفی، استاندار پیشین نجف اشرف و رئیس فراکسیون پارلمانی ائتلاف نصر را مامور تشکیل کابینه جدید دولت فدرال کرد.

این اقدام برهم صالح، مخالفت و اعتراض برخی جریان های شیعه و در راس آنها ائتلاف های فتح به رهبری هادی عامری و دولت قانون به رهبری نوری مالکی را به دنبال داشت. هنوز هم نخست وزیر مکلف، گفتگوها با کردها و سنی ها برای تشکیل کابینه را آغاز نکرده است.

سعید مموزینی تحلیل گر مسائل سیاسی عراق در گفتگو با کردپرس درباره افق تشکیل دولت از سوی عدنان الزرفی، گفت: نظر دولت اقلیم کردستان در رابطه با تشکیل دولت در بغداد همیشه این گونه بوده است که هر کس به موجودیت اقلیم کردستان به عنوان اقلیمی فدرالی بر اساس قانون اساسی عراق اعتراف نماید و با آن در چارچوب این قانون تعامل کند و به مطالبات و حقوق قانونی و مشروع کردها در این کشور احترام بگذارد، موافقت و پشتیبانی کردها را با خود خواهد داشت.

وی تصریح کرد: کردها در مجلس نمایندگان عراق و در صحنه سیاسی این کشور دارای جایگاه و وزن سیاسی غیر قابل انکاری هستند. شاهد بودیم که محمد توفیق علاوی مامور پیشین تشکیل دولت به دلیل عدم اعتراف به مطالبات و حقوق مشروع دیگران و در این میان، کردها و بی اعتنایی به آن ها در تشکیل کابینه، در انجام این ماموریت ناکام ماند.

این تحلیل گر سیاسی در ادامه خاطرنشان ساخت: عراق دارای سه طیف اصلی است و تشکیل دولت نیز باید با توافق و لحاظ کردن حقوق قانونی و مشروع هر سه طیف شیعیان، اهل سنت و کردها باشد و آن ها را راضی نمود تا دولتی باثبات و موفق تشکیل گردد و به همه شهروندان عراقی بدون هیچ تبعیضی خدمات ارائه دهد.

مموزینی درباره احتمال موفقیت عدنان الزرفی در تشکیل دولت و کسب رای اعتماد مجلس نمایندگان، گفت: جریان های شیعه بر سر انتخاب الزرفی برای نخست وزیری اتفاق نظر ندارند و این در حالی است که دیگر طیف ها بر سر نخست وزیری وی، هم رای و نظر هستند و اگر بتوانند در مجلس نیز رای لازم را کسب کنند وی بر این منصب تکیه خواهد زد.

این روزنامه نگار برجسته در خصوص تداوم حضور آمریکایی ها در عراق علیرغم مخالفت برخی جریان های شیعی با این موضوع و مصوبه مجلس نمایندگان برای خروج نیروهای خارجی از این کشور، گفت: به عقیده من، تداوم حضور آمریکا در عراق در مقطع کنونی لازم و ضروری است. بدون شک با خروج نیروهای آمریکایی از عراق، این کشور را جنگ فرا خواهد گرفت و داعش احیا می شود و برای جلوگیری از ایجاد چنین وضعیتی، تداوم حضور آمریکایی ها در عراق ضروری به نظر می رسد. در این موضوع باید واقعیت های میدانی را دید و بر اساس آن ها تحلیل و تفسیر و همچنین تصمیم گیری کرد.

کد خبر 258012

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha