پنتاگون: کار برای راه‌اندازی سیستم دفاع موشکی در عراق ادامه دارد

سرویس عراق و اقلیم کردستان - وزارت دفاع آمریکا از ادامه کار برای راه اندازی سیستم دفاع موشکی در عراق خبر داده و تاکید کرد که هدف از این اقدام، حفاظت از نیروها در این کشور است.

به گزارش کردپرس، شبکه خبری الجزیره قطر بامداد امروز (پنج شنبه) از یک سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نقل کرد که کار برای راه اندازی سیستم دفاع موشکی در عراق ادامه دارد.

این سخنگوی وزارت دفاع آمریکا ضمن اعلام این که بنا به دلایل امنیتی، در جریان راه اندازی سیستم دفاع موشکی در عراق، جزئیات مربوط به وضعیت آن را فاش نمی کنند، تاکید کرد که دولت فدرال عراق نیز نیاز مشترک به دفاع موشکی برای حفاظت از نیروها در این کشور را درک می کند.

در همین حال، شان رابرتسون، سخنگوی رسمی پنتاگون صبح چهارشنبه در گفت و گو با شبکه خبری کردزبان رووداو ضمن تایید اقدام آمریکا در انتقال سامانه دفاع موشکی پاتریوت به عراق، اظهار داشت: آمریکا اقدام به انتقال سامانه دفاعی پاتریوت به عراق برای حفاظت از این کشور و نیروهای آمریکایی در آن جا در برابر حملات هوایی علیه خود در پایگاه های نظامی محل استقرار نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق خواهد کرد.

رابرتسون در این باره افزود: این مهم است که ملاحظه کنیم در همان حملات علیه حاکمیت عراق، نیروهایی از این کشور و ائتلاف بین المللی کشته شدند؛ به کار انتقال سامانه دفاعی به عراق ادامه می دهیم با این حال ما نمی توانیم همه جزئیات آن را بنا به دلایل امنیتی فاش کنیم.

سخنگوی پنتاگون در ادامه نیز تصریح کرد: مسئولان عراقی از این مسئله کاملا مطلع هستند که ما نیازمند این سامانه هستیم و میان ما و آنها در این رابطه هماهنگی و همکاری وجود دارد؛ آمریکا و نیروهای ائتلاف بین المللی متعهد به کار برای شکست داعش در عراق و نابودی عناصر باقی مانده این سازمان به صورت نهایی هستند و همچنین به پشتیبانی از امنیت و ثبات عراق ادامه خواهند داد.

یادآور می شود که سرلشکر تحسین الخفاجی، سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک وابسته به وزارت دفاع عراق پیش از ظهر چهارشنبه در گفت و گو با پایگاه خبری المعلومه در رابطه با گزارش های حاکی از استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت در برخی پایگاه های نظامی این کشور گفته بود: طرف آمریکایی درباره اقدام استقرار پاتریوت در پایگاه های نظامی به ما اطلاع نداده؛ گزارش های حاکی از رسیدن سامانه های مذکور به عراق، افشاگری رسانه ای است.

سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق در این باره تاکید کرده بود: استقرار سامانه پاتریوت در عراق به گفت و گوهای در جریان میان آمریکا و دولت عراق در رابطه با حضور نظامی خارجی وابسته است؛ در صورت دستیابی به توافق نهایی نیز دولت جزئیات آن را اعلام کرده و به فرماندهی عملیات مشترک برای اجرای توافق اطلاع خواهد داد.

شبکه خبری المیادین نیز بعد از ظهر چهارشنبه گزارش داده بود که پایگاه هوایی عین الاسد در شمال استان مرزی الانبار در غرب عراق با استقرار سامانه پاتریوت در بخش تحت کنترل نیروهای آمریکایی، مجهز به سامانه دفاع هوایی شده است.

این در حالی است که پیشتر خبرگزاری فرانسه (AFP) از یک مقام نظامی آمریکایی و یک منبع نظامی عراقی نقل کرده بود که سامانه دفاع موشکی پاتریوت هفته گذشته به پایگاه نظامی عین الاسد و همچنین استان اربیل، مرکز اقلیم کردستان در شمال عراق منتقل و در آن جا مستقر شده است.

یک مقام نظامی آمریکایی در گفت و گو با فرانس پرس در این باره گفته بود که مقامات عراقی در آغاز مخالف استقرار سامانه پاتریوت در خاک کشور خود بودند با این حال در ماه فوریه سال جاری میلادی شماری از آنها در دیدار با ژنرال کِنِت مکنزی، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) پیشنهاد کردند که این کشور شمار سربازان خود در عراق را کاهش دهد به ویژه آن که قصد دارد سامانه مذکور را در آن جا مستقر کند.

به گفته این مقام نظامی آمریکایی، دو سامانه دیگر پاتریوت که دارای توانایی مقابله با موشک های بالستیک تاکتیکی، موشک های کروز و هواگردها در هر ارتفاعی و در همه شرایط آب و هوایی است، هم اکنون در کویت هستند و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته نیز، به عراق منتقل می شوند.

یک دیپلمات غربی در بغداد نیز در گفت و گو با این خبرگزاری هدف از اقدام آمریکا در استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت در عراق را حفاظت از جان نیروهای خود در این کشور برشمرده که هم اکنون در پایگاه های کمتری مستقر هستند چرا که ائتلاف بین المللی ضد داعش طی دو هفته گذشته از پایگاه هوایی کی وان (K1) در استان مورد مناقشه کرکوک، پایگاه نظامی القائم در استان مرزی الانبار، پایگاه هوایی القیاره در استان نینوا و محل استقرار خود در اردوگاه نظامی واقع در فرماندهی عملیات این استان مرزی خارج شده و آنها را به نیروهای عراقی تحویل داد.

کد خبر 258045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha