توسعه کردستان نیازمند عمل گرایی و مدیریت میدانی است

سرویس کردستان- عمل گرایی، مدیریت میدانی و مشارکت همگانی از جمله مواردی برای توسعه کردستان است؛ مسئله ای که منتخب مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی مدنظر دارد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، توسعه؛ موضوعی که برای پیشرفت کشور ضروری بوده و اهمیت آن به خیلی از موارد ربط داشته و یکی از کلیدهای رسیدن به آن با اقتصاد گره خورده است. در واقع هرچه اقتصاد یک کشور محکم تر باشد روند توسعه در همه بخش ها محقق می شود. هرچند این گفته موافقان و مخالفان خود را دارد اما نمی توان بسط اقتصاد با توسعه را نادیده گرفت.

اهمیت این موضوع را به خوبی می توان در انتخاب نامگذاری سال های اخیر توسط رهبری دید که هر کدام با اشاره به موضوع تولید محور توسعه را نشانه رفته اند.

باید دانست توسعه یک کشور نیازمند سیاست گذاری درست و اصولی با برنامه ریزی قابل قبول و اجرایی است. حال در این میان یکی از این سیاست گذاری ها باز می گردد به نقش مجلس شورای اسلامی و نمایندگانی که باید هرکدام برای حوزه های خود تلاش کرده و دروازه های توسعه را بگشایند.

اینجا کار یکسری از نمایندگان سخت تر است؛ نمایندگانی که مربوط به مناطق محروم و مرزی هستند. همانند استان کردستان که دارای یکسری موقعیت های حساس بوده و با وجود ظرفیت های فراوان اما هنوز نتوانسته در مسیر توسعه آن طور که باید قرار بگیرد.

از یک طرف بی تفاوتی نمایندگان پیشین را شاید بتوان دلیل آن دانست و از یک طرف دیگر سهل انگاری مسئولان را؛ در هر صورت موانعی بوده و هستند که راه توسعه کردستان را سد کرده و نیاز است تدبیری اندیشیده شود.

در همین زمینه «پرویز اوسطی» منتخب مردم شهرستان های قروه و دهگلان در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار کردپرس به عنوان یکی از قانون گذاران به یکسری سؤالات مرتبط به توسعه در کردستان پاسخ داده است.

* به عنوان منتخب مردم در مجلس چه برنامه ای برای توسعه کردستان به صورت کلی در نظر دارید؟

با توجه به اینکه سابقه تنظیم برنامه های توسعه ای در کشور متعدد و قدمت زیادی داشته و الان هم برنامه ششم را در دست اقدام داریم، باید دقت کرد اجرایی شدن برنامه مذکور و سایر ظرفیت های قانونی موجود و جاری در کشور توسعه موزون، متوازن و هماهنگ جغرافیایی و منطقه ای تمامی فعالیت های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... در تمامی مناطق کشور از جمله کردستان را به دنبال داشته باشد.

کما اینکه توسعه نیافتگی جامع و همه جانبه از آسیب های موجود کشور و استان بوده و برای توسعه آتی استان و جبران شکاف های موجود با سایر مناطق برخوردار کشور نیازمند استراتژی توسعه واحد با چهارچوب مشخص مبتنی بر آسیب شناسی وضعیت موجود، تدوین نظام مسائل و با اولویت تنظیم یک سند برنامه ریزی استانی با مشارکت محققین، مدیران دولتی، نخبگان و دیگر گروه های تأثیرگذار، منطبق بر شعار سال (جهش تولید)، سیاست های کلی آمایش سرزمین و شناسایی ضرورت ها، ظرفیت ها، پتانسیل ها و استعداد های استان براساس توان اکولوژیک مناطق مختلف استان هستیم که به عنوان ریل گذاری توسعه استان مبنای کار مدیریت و سرمایه گذاری در استان گردد و با نگاهی دقیق تر می توان در یک پروسه زمانبندی کوتاه، میان و بلند مدت به مدد همت بلند مردم و مسئولان با وحدت و همبستگی، تفکر مدیریت میدانی و جهادی و اثبات کارآمدی با عمل گرایی و کار و تلاش مضاعف و تحقق گفتمان پیشرفت و عدالت، توسعه یافتگی نسبی استان در بخش های مختلف را رقم زد.

* توسعه استان در کدام بخش ارزش افزوده بالاتری دارد و مؤثرتر خواهد بود؟

در خصوص مزیت های توسعه استان باید یادآور شد کردستان سرزمین کشاورزی و دامپروری بوده و به دلیل اشتغال بیشتر مردم در این بخش از اولویت های اصلی توسعه استان بوده که باید با بازمهندسی فرآیند تولید، تکمیل زنجیره تولید و زنجیره ارزش که توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخشی از این زنجیره خواهد بود و توجه به 3 اصل سلامت تولیدات، اصل اکولوژی و اصل مراقبت به معنای انتقال تکنولوژی و آخرین یافته های علمی و فنی به مزارع و واحدهای تولیدی و پوشش فراگیر حمایتی از همه بهره برداران به ویژه کشاورزان متوسط و ضعیف در قالب مدل توسعه پایدار با حفظ منابع پایه تولید از جمله تأمین، تخصیص و انتقال آب به مناطقی از استان که بخش کشاورزی با تنش آبی و کم آبی مواجه است مانند دشت های شرقی استان و از طرفی اقتصادی نمودن تولید، امکان افزایش معنی دار و جهش در تولیدات کشاورزی استان در زیربخش های مختلف امکان پذیر و ارزش افزوده و درآمد بیشتری را نصیب استان و کشور خواهد نمود.

* چه راهکاری برای تسریع در این زمینه در نظر دارید؟ باتوجه به شرایط موجود در استان...

استان کردستان به دلیل ظرفیت ها و موهبت های فراوان سرزمینی از جمله منابع غنی آب های تجدیدپذیر، خاک حاصلخیز، توپوگرافی و شرایط خاص اقلیمی، دشت های وسیع، ذخایر معدنی متنوع و حداکثری شناخته شده، قرار گرفتن در مسیر عبور شریان ها و کریدورهای ارتباطی داخلی و مرز غربی با کشور عراق، نیروی انسانی متخصص و کارآمد، ظرفیت های فراوان در حوزه گردشگری و توریسم و از همه مهم تر غنای فرهنگی و مردمانی با فرهنگ، آگاه و پیشرو دارای استعداد ها و ظرفیت های معطل و بالقوه فراوانی در بخش های مختلف اقتصادی و غیر اقتصادی است که در صورت برنامه ریزی و سرمایه گذاری می تواند نوید بخش یک تحول همه جانبه و چشمگیر در راستای توسعه و تحقق اشتغال مولد در سطح استان بوده و رفاه و آسایش بیشتری را برای مردم به ارمغان آورد.

* اقدامات بسیاری در راستای توسعه صورت گرفته اما به دلیل وجود یکسری موانع به نتیجه نرسیده... شما برای رفع این موانع چه پیشنهادی دارید و در واقع اصلی ترین مانع بر سر راه توسعه کردستان را چه می دانید؟

با عنایت به وجود ثروت های طبیعی فراوان و نیروی انسانی کارآمد و نخبه و سرمایه اجتماعی موجود در استان که همان اعتماد مردمی است، با وحدت و انسجام و پرهیز از سیاسی کاری و حواشی در بین مسئولان، نگاه سیستمی به همه ظرفیت ها و مناطق استان با تحقق کارآمدی حداکثری در حوزه مدیریتی و نظم و انضباط و برنامه ریزی و پیگیری و جلب حمایت های ملی و جذب منابع و اعتبارات بیشتر و مردم باوری و مشارکت پذیری در توسعه استان با خرید زمان، افزایش سرعت حرکت در بخش های مختلف و با توکل به خداوند مانعی بر سر راه توسعه استان وجود نداشته و عقب ماندگی ها به سرعت قابل جبران خواهد بود.

* و در نهایت باتوجه به اینکه یکی از راه های توسعه از تولید داخلی می گذرد، با نگاه به شعار سال «جهش تولید» فکر می کنید می توان این مهم را در استان شکل داد؟

انتخاب شعار سال به نام جهش تولید از طرف معظم له یک نگاه راهبردی و هدف گذاری بی نظیر محسوب می شود و همه مسئولان باید با مشارکت جدی و خستگی ناپذیر برای تحقق حداکثری جهش تولید در سطح کشور و منطقه پای کار باشند و خود را موظف دانسته که با آسیب شناسی از روند گذشته اقدامات صورت گرفته در حوزه اقتصادی کشور و منطقه ادامه کار را بر اساس مبانی علمی و فنی و راهکارهای عقلایی دنبال نماییم.

ساختار اقتصادی کشور در سالیان اخیر با محوریت اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی با کمترین وابستگی به خارج از کشور در حال شکل گیری است، اما سرعت حرکت کند و قانع کننده نیست و تحرک جدی و جهش فوری در حوزه تولید متناسب با نیاز کشور و مردم از ضروریات امروز است و به نظر اینجانب تحقق این مهم در بعد فکری و اعتقادی مستلزم اتحاد، انسجام و همبستگی ملی و رسیدن به رویکرد و ادبیاتی مشترک بین همه مردم و مسئولان و تبدیل به یک مطالبه و خواست عمومی و پس از آن در بعد عملی و اجرایی با مدیریت جهادی و میدانی، توجه به ثروت های فرآوان کشور، نیروی انسانی نخبه و توانمند و ظرفیت های بالقوه موجود در بخش های مختلف با عمل گرایی مبتنی بر سیاست گذاری و برنامه ریزی صحیح با اولویت شناخت توان و ظرفیت های مناطق مختلف کشور و تعیین استراتژی تولیدی هر منطقه و در ادامه ایجاد زیر ساخت های مورد نیاز و صدور مجوزهای تولیدی لازم در کمترین زمان ممکن در قالب پنجره واحد، تأمین منابع و اعتبارت مورد نیاز، عندالزوم اصلاحات قانونی یا اخذ مجوزهای قانونی مورد نیاز و کمک کننده و در نهایت با رویکرد مردم باوری و مشارکت پذیری با نگاه دخالت کل مردم در ساختار اقتصادی کشور، لحاظ نمودن اهلیت متقاضیان در بخش خصوصی به منظور پیشگیری از انحراف و هدر رفت منابع کشور با اولویت بنگاه های اقتصادی متوسط و کوچک و فراگیر و مردمی، توزیع عادلانه منابع و اعتبارت بین مناطق و متقاضیان بخش تولید، اصلاح ساختار و رویکرد سیستم بانکی در راستای حمایت از سرمایه گذاری و تولید، ارتقاء جایگاه بخش تعاون و تشکل های تولیدی و... در کنار مبارزه با قاچاق کالا، کاهش واردات غیرضرور و توجه جدی به تعالی و مهندسی ارزش در تولیدات کشور، تحقق شعار سال قطعاً امکان پذیر خواهد بود./

* گفت و گو: زیبا امیدی فر

کد خبر 258359

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha