ضربه ویروس کرونا به قلب تپنده اقتصاد ترکیه

سرویس ترکیه - وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه برای سال 2020 جذب 70 میلیون گردشگر را در برنامه خود داشت که با مهمان ناخوانده ای به نام ویروس کرونا (کوید – 19) روبه رو شد. ویروسی که در دو ماه اخیر وارد ترکیه شده بیشترین آسیب را به صنعت گردشگری این کشور وارد کرده و با توجه به تداوم شیوع این ویروس در ترکیه و رشد تصاعدی آمار در آستانه تابستان و آغاز فصل گردشگری ترکیه به یکی از بزرگترین نگرانی های اقتصادی این کشور تبدیل شده است.

صنعت گردشگری ترکیه یکی از فعال ترین بخش های اقتصادی ترکیه به حساب می آید که حاکمیت های سیاسی مختلف این کشور همواره چشم اندازهای متعددی را برای این صنعت در نظر گرفته و برای تبدیل شدن ترکیه به قطب اول گردشگری در جهان سرمایه گذاری های زیادی کرده اند.

روند رو به رشد صنعت گردشگری ترکیه در چند سال اخیر این صنعت را به قلب تپنده اقتصاد ترکیه تبدیل کرده و باعث شده است دولت ترکیه در روزهای سخت اقتصادی حساب ویژه ای بر روی درآمدهای حاصل از این صنعت باز کند. با توجه به داده های به دست آمده از اداره آمار ترکیه، این کشور در سال 2019 موفق به جذب 52 میلیون گردشگر از اقصی نقاط جهان به خاک خود شده و با رشد 17 درصدی صنعت گردشگری درآمد 34 میلیارد و 520 میلیون و 332 هزار دلاری از این صنعت به دست آورده است. این درحالیست که وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه برای سال 2020 جذب 70 میلیون گردشگر و درآمد 41 میلیارد دلاری را در برنامه خود داشت که با مهمان ناخوانده ای به نام ویروس کرونا (کوید – 19) روبه رو شد. ویروسی که در دو ماه اخیری که وارد ترکیه شده است بیشترین آسیب را به صنعت گردشگری این کشور وارد کرده و با توجه به تداوم شیوع این ویروس در ترکیه و رشد تصاعدی آمار در آستانه تابستان و آغاز فصل گردشگری ترکیه به یکی از بزرگترین نگرانی های اقتصادی این کشور تبدیل شده است.

نباید فراموش کرد که درآمد حاصل از صنعت گردشگری ترکیه و صنایع وابسته به آن در این کشور چنان اهمیتی دارد که هیچ جایگزینی برای جبران آن نمی توان برای اقتصاد این کشور متصور شد. بسته شدن مرزهای ترکیه و توقف پروازهای بین المللی این کشور قلب تپنده اقتصاد ترکیه و یکی از فاکتورهای اصلی اقتصاد این کشور را نشانه گرفته است. انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی موسوم به یاتا در سال 2020 برای صنعت حمل و نقل هوایی آسیب 63 تا 116 میلیارد دلاری را پیش بینی کرده است که صنعت حمل و نقل هوایی ترکیه با توجه به نقشی که شرکت های هواپیمایی ترکیه به خصوص شرکت راه های هوایی ترک (ترکیش ایرلاینز) در صنعت حمل و نقل هوایی جهان برعهده دارد ترکیه را به یکی از کشورهایی تبدیل خواهد کرد که آسیب جدی از این موضوع خواهد دید.

در کنار تمامی این ها صنعت گردشگری در ترکیه یکی از بزرگترین صنعت هایی است که بیشترین شاغلین در این کشور را در خود جای می دهد. این صنعت بعد از آموزش با 8 – 10 درصد از کل شاغلین کشور ترکیه یکی از صنعت هایی است که میلیون ها شاغل را در خود جای داده و طبق داده ها دومین صنعت اشتغالزای ترکیه به حساب می آید. این آمار منهای اصناف و کسبه ای است که درآمد آنان در ارتباط مستقیم با گردشگران خارجی می باشد که با در نظر گرفتن آن ها صنعت گردشگری ترکیه بدون شک بالاترین صنعت در بین مشاغل فعال در کشور ترکیه خواهد بود. به عنوان مثال شهر مرزی وان تنها در سایه گردشگران ایرانی به یک توسعه پایدار اقتصادی دست پیدا کرده است که در صورت عدم ورود گردشگران ایرانی به این شهر آسیب جدی به کسب و کار افراد محلی وارد خواهد شد. بسته شدن مرزهای ایران – ترکیه در ایام عید نوروز تنها در وان ترکیه 150 هزار رزرواسیون در این شهر کردنشین را لغو کرد. به خصوص با در نظر گرفتن این که ایرانی ها در ترکیه بیش از میانگین های ارائه شده خرج می کنند اهمیت گردشگران ایرانی برای ترکیه بسیار بالا است. در حالی که هر توریست در ترکیه به طور متوسط 642 دلار خرج می کند بر اساس داده های وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه این رقم برای ایرانی ها 1000 دلار می باشد.

با ورود ویروس کرونا به خصوص در ماه مارس (به دلیل قرار گرفتن عید نوروز در ماه مارس یکی از فعال ترین ماه های گردشگری ترکیه به دلیل ورود مسافران از ایران، جمهوری آذربایجان، تاجیکستان، افغانستان، ترکمنستان، قزاقستان و ... در این ماه بوده و ترکیه عید نوروز را به عنوان یک فرصت برای کشاندن گردشگر از یک بازار 300 میلیونی در نظر می گیرد) و بسته شدن مرزهای ترکیه در ایام عید نوروز آسیب بسیار زیادی به کسانی که مشاغلشان در ارتباط با صنعت گردشگری است وارد شده است.

با در نظر گرفتن این که از اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد همه ساله صنعت گردشگری در ترکیه خود را آماده پذیرایی از میلیون ها گردشگر از اقصی نقاط جهان می کند در صورت عدم کنترل اپیدمی جهانی کوید – 19 در جهان و ترکیه، این کشور آسیبی جبران ناپذیر متحمل خواهد شد که پتانسیل ورشکستگی های گسترده را در صنعت گردشگری و صنایع وابسته به آن به خصوص حمل و نقل هوایی و هتلداری به شدت با خود حمل می کند.

خبرگزاری کردپرس/سرویس ترکیه

کد خبر 258360

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha