گرانی اجناس، تعیین قیمت و سردرگمی فروشندگان مواد غذایی

سرویس سوریه-برخی از فروشندگان مواد غذایی در کُردستان سوریه می‌گویند تعیین لیست قیمت توسط کمیته تامین کالا در اداره خودگردان واقعی نیست و پایین‌تر از قیمت خرید آن‌ها است.

به گزارش کُردپرس، شماری از فروشندگان مواد غذایی در شهر دیرکِ کُردستان سوریه نسبت به لیست قیمت و تعیین ارزش کالاها در بازار از سوی اداره تامین اداره خودگردان اعتراض دارند و به همین خاطر قیمت کالاهای خود را در بازار افزایش می‌دهند.

صاحب یک فروشگاه مواد غذایی در دیرک به منابع کُردپرس می‌گوید:ما اجناس مغازه را با قیمت بالاتری نسبت به قیمت‌های تعیین شده توسط کمیته تامین از عمده فروش‌ها می‌خریم و قیمت‌های واقعی بالاتر از آن چیزی است که اداره خودگردان تعیین کرده و این باعث خسارات زیادی به ما شده است.

"مهدی حسین" صاحب یک فروشگاه مواد غذایی در دیرک است،او به منبع کُردپرس توضیح می‌دهد:من مجبورم مغازه‌ام را ببندم تا بیشتر از این ضرر ندهم.لیست قیمت تعیین شده فروش اجناس توسط کمیته تأمین متناسب با قیمت خرید ما از بازار عمده فروشی نیست.

بنا به پیگیری خبرنگار کُردپرس از منابع محلی در شمال سوریه، برای نمونه درحال حاضر کمیته تامین کالاها در اداره خودگردان، قیمت فروش یک کیلو چای را ۴۰۲۵ لیر سوری تعیین کرده در حالی که در عمده فروشی‌ها به قیمت ۴۲۵۰ به فروش می‌رسد.

این مغازه‌دار در بخش دیگری از اظهاراتش در گفت‌وگو با منبع کُردپرس، افزود:ما اگر اجناس خود را به قیمتی که خریداری کرده‌ایم، بفروشیم باز هم کمیته تامین ممانعت به عمل می‌آورد چرا که آن‌ را بالاتر از قیمت تعیین شده می‌داند و این در حالی است که قیمت‌ها پایین‌تر از نرخ واقعی بازار هستند و ما آن را با قیمت بالاتر از نرخ مصوب خریداری کرده‌ایم.

این فروشنده مواد غذایی خاطرنشان کرد:ما از کمیته تامین درخواست داریم تا لیست دیگری از قیمت‌ها را با دید واقعی به مراکز توزیع مواد غذایی و عمده فروشی‌ها بدهد و بصورت میدانی و واقعگرایانه رفتار کند.

از طرف دیگر"عبدالله حمزه" یکی دیگر از کاسبان دیرک به منبع کُردپرس گفت:تصمیم برای تعیین قیمت از سوی خودمدیریتی اقدام خوبی است، اما باید این موضوع در نظر گرفته شود که وضعیت بازار هم بررسی شود تا مشکلی برای فروشندگان نیز ایجاد نشود.

این فروشنده مواد غذایی تصریح کرد: آیین نامه تعیین قیمت بدون توجه به نوع و کیفیت کالاها با هدف یکپارچه‌سازی اگر بدرستی اجرا نشود به ضرر مشتری و فروشندگان خواهد بود چرا که همه کالاها با قیمت دلار آمریکا وارد می‌شوند و دلار نسبت به لیر سوریه همیشه در نوسان است.

حمزه اضافه کرد:باید درصد سود فروشنده نیز مشخص شود و کمیته تامین نظر فروشندگان را در هر اقدامی در نظر بگیرد.

در همین حال"زینب عباس" رئیس کمیته تأمین منابع دیرک در خصوص لیست تعیین قیمت کالاها در بازار به منبع کُردپرس، گفت: اداره تأمین کالا در قامیشلو پس از مطالعه و بررسی شرایط و مشورت با نمایندگان طرفین قیمت ها را تعیین کرده و لیست قیمت ها به صورت هفتگی و با تغییر قیمت در بازار تغییر می کند.

وی افزود:برخی از فروشندگان در خصوص لیست قیمت‌ها شکایاتی داشته‌اند، اما این كمیته با توجه به نوسانات قیمت دلار قادر به تغییر قیمت‌ها نیست.

با این حال باید گفت، بخشی از این گرانی کالا مربوط به رفتار برخی بازرگانان سودجو است که بر اساس نوسان دلار قیمت اجناس را گران می‌کنند.برای نمونه، برخی از تجار كالاها را با قیمت قدیم در انبارها نگهداری می‌کنند و پس از افزایش قیمت با قیمت جدید و گران به مردم می‌فروشند.

کد خبر 258622

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha