آینده آذربایجان غربی از لحاظ کرونا وخیم است

سرویس آذربایجان غربی- رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: در ستاد استانی مبارزه با کرونا، آینده استان را وخیم اعلام کرده‌ام. هر کس تا آنجا که می‌تواند در جهت پیشگیری از چرخش ویروس اقدام کند.

به گزارش کردپرس، روند شیوع کرونا در آذربایجان غربی همچنان بر نوار صعود قرار دارد به نحوی که در عرض یک هفته(14 تا 23 فروردین ماه)، 597 نفر بر تعداد مبتلایان این بیماری و 33 نفر نیز به جمع جانبختگان افزوده شده است.

در مجموع این بیماری تا 22 فروردین ماه در آذربایجان غربی، 1 هزار 396 مبتلا و 105 قربانی داشته است. وضعیت شهرهای ارومیه، خوی، میاندوآب، بوکان و مهاباد با بیشترین مبتلاها به حالت قرمز درآمده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در صفحه مجازی خود نوشت؛ «در ستاد استانی مبارزه با کرونا، آینده استان را وخیم اعلام کرده‌ام، نامه مشترک بنده و استاندار آذربایجان غربی مبنی بر ادامه محدودیت‌ها تا آخر فروردین به ستاد ملی ارجاع شد».

جواد آقازاده ادامه داد: «قائم مقام وزیر بهداشت را در خصوص وضعیت استان در جریان گذاشتم اضافه کرده است، هر کس تا آنجا که می‌تواند در جهت پیشگیری از چرخش ویروس اقدام کند».

او در پستی دیگر در فضای مجازی عنوان کرده است؛«هر کس در شرایط فعلی مسئول جان خودش است، پس خودمان باید چاره اندیشی کنیم. یک عده علاقه دارند با عزراییل والیبال بازی کنند، تا بر شأن و منزلت پایتخت والیبال دنیا بیافزایند، شما سعی کنید داور این بازی نشوید».

در کنار هشدارهای رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی، فعال مدنی صلاح الدین خدیو نیز در یادداشتی می نویسد؛ دلایل متعددی چون محدود بودن آمار به نتایج مثبت تستPCR، محدود بودن تست PCR به بیماران بستری، درصد قابل‌ توجه نتایج منفی کاذب تست PCR ، بستری نشدن بیش از 85 درصد بیماران، عدم تجمیع آمار بخش‌های مختلف در آذربایجان غری، نشان می دهد که آمار اعلامی تنها گوشه ای از واقعیت را نشان می دهد و محدود به یک جامعه آماری محدود و هدفمند است.

خدیو ضمن اشاره به افزایش نگران کننده شیب نمودار کرونا به میرانی، معتقد است؛ این آمار از ورود استان به مرحله پیک خبر می دهد و لذا برای یک ارزیابی دقیق تر می توان آن را در یک عدد مشخص ضرب و رقم های درشت تری را به عنوان ارزیابی محتاطانه و واقعی در نظر گرفت.

از سویی دیگر دکتر مرتضی متذکر دانشیار دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی نیز بر این باور است که هرچقدر ظرفیت نمونه‌گیری ها در استان بیشتر شود، بهتر است، چون تعداد مبتلایان بیشتری شناسایی می‌شود و آمارهای ما به واقعیت نزدیک‌تر خواهد شد.

او از راه‌اندازی آزمایشگاه دوم تست کرونا در شهر ارومیه، جهت افزایش ظرفیت نمونه‌گیری استان خبر می دهد و می گوید: هر آزمایشگاه روزانه ظرفیت انجام ۱۰۰ الی ۱۲۰ نمونه را دارد که با راه‌اندازی این آزمایشگاه دوم ظرفیت استان به ۲۵۰ تا ۳۰۰ نمونه افزایش یافته است.

به گفته این متخصص ویروس‌شناسی؛ قرار است یک دستگاه اتوماتیک هم که هر بار ظرفیت انجام ۳۲ نمونه را دارد در استان آذربایجان‌غربی به کار گرفته شود که ظرفیت نمونه‌گیری ما را افزایش خواهد داد.

دکتر متذکر تاکید می کند: ما همه تلاش خود را برای جلوگیری از بروز نتایج مثبت کاذب و منفی کاذب در آزمایش‌های مربوط به کرونا به کار می‌گیریم تا زمینه جلوگیری از بروز خطر شیوع بیشتر در جامعه فراهم شود.

کد خبر 258817

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha