توافقات پنهانی حزب دمکرات در بغداد ناقض منافع مردم اقلیم کردستان است

سرویس عراق و اقلیم کردستان- عضو دفتر سیاسی اتحادیە میهنی کردستان تاکید کرد کە توافقات پنهانی حزب دمکرات در بغداد ناقض منافع مردم اقلیم کردستان است و موجب بروز شکاف میان کردها شدە است.

بە گزارش کردپرس، پولاد طالبانی طی گفتگو با رادیو آمریکا، گفت کە مخالفت حزب دمکرات کردستان با کاندید کردن برهم صالح از سوی اتحادیە میهنی برای ریاست جمهوری عراق بهانە ای برای انحراف افکار عمومی بودە و این حزب در واقع بە صورت جدی برای تصدی ریاست جمهوری تلاش می کند.

عضو دفتر سیاسی اتحادیە میهنی کاندید کردن هوشیار زیباری برای ریاست جمهوری توسط حزب دمکرات، بە معنای تلاش حزب برای در اختیار گرفتن این حزب بودە و این اقدام نیز ناقض توافقات میان اتحادیە میهنی و حزب دمکرات است.

وی تاکید کرد کە اتحادیە میهنی تمامی اقدامات و تلاش های لازم را برای موفقیت برهم صالح در تصدی دوبارە ریاست جمهوری عراق انجام می دهد.

همچنین هشدار داد کە اختلافات دو حزب بر سر این منصب تاثیری منفی بر وضعیت سیاسی در اقلیم کردستان دارد و گفت کە نمی توان در اقلیم شعار اتحاد سر داد و در بغداد وارد توافقات پنهانی شد و بدون شک این توافقات پنهانی موجب بروز شکاف میان کردها می شود.

پولاد طالبانی افزود کە اتحادیە میهنی خواستار اتحاد میان کردها و توافق بر سر نامزدی برای ریاست جمهوری بود کە نمایندە و نامزد همه احزاب سیاسی باشد، اما حزب دمکرات از این روند خارج و وارد توافقات پشت پردە شد و اتحادیە میهنی نیز نمی توانست بخشی از این توافقات باشد؛ چرا کە ناقض منافع مردم اقلیم کردستان است و نمی توان با قربانی کردن منافع مردم با برخی جریان ها برای کسب مناصب توافق کرد.

وی با اشارە بە اینکە نباید حزب دمکرات حق تعیین نامزدی برای ریاست جمهوری را بە خود می داد؛ تاکید کرد کە منصب استانداری کرکوک نیز بر اساس تمامی معیارهای تاریخی و جایگاه مردمی اتحادیە میهنی، حق این حزب است.

شایان ذکر است کە بر اساس توافق های میان احزاب سیاسی عراقی و عرف سیاسی این کشور، منصب ریاست جمهوری عراق بە کردها، نخست وزیری بە شیعیان و ریاست مجلس بە سنی های این کشور اختصاص دادە شدە و در میان کردها نیز ریاست جمهوری عراق بە اتحادیە میهنی و ریاست اقلیم کردستان بە حزب دمکرات رسیده و طی سال های پس از سقوط رژیم بعث صدام، این منصب در اختیار اتحادیە میهنی بودە و در ابتدا جلال طالبانی دبیر کل و بنیانگذار فقید حزب این منصب را در اختیار گرفت و پس از وی، فواد معصوم و برهم صالح از اعضای ارشد اتحادیە میهنی بە عنوان رئیس جمهور انتخاب شده اند و در این دورە نیز برهم صالح بار دیگر از سوی این حزب نامزد شدە است.

اما حزب دمکرات از سال 2018 تاکنون تاکید می کند این منصب میان کردها متعلق بە حزب خاصی نیست و برای در اختیار گرفتن آن تلاش می کند و در دورە پیش فواد حسین و در دورە کنونی نیز هوشیار زیباری را برای تصدی ریاست جمهوری نامزد کردە است.

کد خبر 26187

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha