صنایع تبدیلی آذربایجان غربی از تولید صرف کنستانتره خارج شود

سرویس آذربایجان غربی- سرپرست معاونت بازرگانی و صنایع کشاورزی آذربایجان غربی گفت: صنایع تبدیلی در استان باید توسعه یافته و از تولید صرف کنستانتره سیب خارج شود و این موضوع باید در بخش چغندر قند نیز لحاظ شود.

به گزارش کردپرس، جعفر وحدت، در سی و سومین جلسه قرار گاه امنیت غذایی استان با تاکید بر اینکه کیفیت بخشی به تجهیزات سردخانه ای استان در کنار پراکنش متوازن این واحدها جزو ضروریات است، افزود: در حال حاضر 452 سردخانه در استان با ظرفیت 974 هزار تن فعالیت داردکه دارای پروانه هستند.

او با اشاره بر خروج تولید فراورده های کشاورزی به خصوص سیب از مسیر تک محصولی و تولید سایر فرآورده ها از محصولات دانه دار و هسته دار، گفت: سورت و بسته بندی نیز باید مطابق نیاز بازار باشد و این موضوع در اولویت برنامه ریزی ها باید قرار گیرد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی آذربایجان غربی گفت: با توجه به اینکه بیش از 50 درصد سردخانه های استان در ارومیه فعالیت دارند، گفت: لازم است در سایر شهرستانهای فاقد سردخانه نیز نسبت به ایجاد و راه اندازی این واحد ها توجه و برنامه ریزی شود.

پراکنش نامناسب ومستهلک بودن تجهیزات برخی سردخانه ها در آذربایجان غربی

در ادامه سرپرست معاونت بازرگانی و صنایع کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: 2 هزار و 260 نفر در 452 واحد سردخانه ای استان فعالیت دارند که با افزایش سردخانه های دارای جواز تاسیس در ماههای اینده این تعداد به بیش از سه هزار نفر خواهد رسید.

نادر رحیمی ادامه داد: برای 141 سردخانه در استان جواز تاسیس صادر شده است که با اغاز به کار انها برای یکهزار و 317 نفر نیز اشتغال زایی می شود. اما این آمار فقط متعلق به سردخانه هایی هستند که جهاد کشاورزی مجوز صادر است و آمار سردخانه هایی که سازمان صمت برای انها مجوز صادر کرده است، درج نشده است.

او تصریح کرد: در حال حاضر صدور موافقت اولیه برای تاسیس سردخانه براساس تصمیم شورای برنامه ریزی استان ممنوع بوده و یا با محدودیت انجام می شود.

سرپرست معاونت بازرگانی و صنایع کشاورزی بیان کرد: مشکلات سردخانه های استان توسط مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی احصا شده و در راستای حل و رفع مشکلات هدفگذاری شده است.

رحیمی ادامه داد: پراکنش نامناسب، مستهلک بودن تجهیزات برخی سردخانه ها، به روز نبودن سیستمهای تجهیزات سردخانه ای و کمبود سردخانه های زیر صفر درجه از مواردی است که نیازمند بررسی و برنامه ریزی است.

او با اشاره به راهبردهای سازمان در این زمینه گفت: جلوگيري از خام فروشي به منظور ایجاد ارزش افزوده بیشتر كه از اولويت هاي وزارت متبوع و همچنين مقام عالی استان هم مي باشد، توسعه صنایع تبدیلی و غذایی با رویکردهای مختلف از جمله تولید محصولات فرآوری شده با مزیت اقتصادی و صادراتی ، توسعه کشت محصولات کم آب بر از جمله انگور و گیاهان دارویی و بهره گیری از تکنولوژیهای نوین از اهم این موارد است.

رحیمی اظهار کرد: توسعه ظرفیت ذخیره سازی و نگهداری محصولات کشاورزی در سردخانه های اتمسفریک و سردخانه های زیر صفر درجه، بازسازی و نوسازی واحد های سردخانه ای، پیگیری موضوع معرفی صنایع تبدیلی غذایی جدید توسط مرکز تحقیقات کشاورزی استان نیز از راهبردهای مد نظر است.

کد خبر 26435

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha