به گزارش کردپرس، با این که همواره منطقه خودگردان شمال سوریه عاری از شیوع ویروس کرونا اعلام شده بود، اما اعلام مرگ یک شهروند مبتلا به بیماری کرونا آنهم چند هفته بعد از این واقعه، شیوع این بیماری در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه را با ابهاماتی روبه رو کرده است.
اداره خودگردان شمال سوریه مقامات ازمان بهداشت جهانی و دولت مرکزی سوریه را به اهمال در این زمینه متهم کرده است. این در حالی است که کمبود شدید امکانات پزشکی بویژه مراکز تشخیص ویروس در این مناطق نیز یکی از مشکلات عمده در فراهم کردن زمینه برای مقابله با آن عنوان شده است.
اداره خودگردان شمالی سوریه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است معلوم نیست چرا مقامات سازمان بهداشت جهانی دو هفته بعد از فوت بیمار مبتلا به کرونا، این موضوع را به مقامات اداره خودگردان کردی اعلام کرده اند.
آسوشیتدپرس با اشاره به جمعیت 4 میلیونی منطقه شمال شرق سوریه و حضور چندصد نیروی نظامی آمریکا در این منطقه، موضوع شیوع کرونا در شمال شرق سوریه را پیچیده خوانده است.
ریک برنان، مدیر واکنش های اضطراری سازمان بهداشت جهانی به نامناسب بودن اعلام وجود کرونا در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه اذعان کرده و گفته است این مسئله نیازمند افزایش سرعت در واکنش به چنین مواردی است.
وی به آسوشیدپرس گفته است وجود کرونا در منطقه شمال شرق سوریه آنهم بدون سابقه تردد زیاد به خارج یا داخل این منطقه و یا در معرض تماس قرار گرفتن ساکنان این مناطق با ساکنان مناطق خطرناک از نظر شیوع بیماری، احتمالا به معنای وجود موارد دیگری از ابتلا به کرونا در این منطقه است.
عدم وجود امکانات لازم برای تشخیص بیماری در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه از جمله علل کند بودن روند تشخیص بیماری کرونا عنوان شده است زیرا به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، نمونه های گرفته شده از سانان منطقه تحت کنترل کردهای سوریه باید به دمشق فرستاده شود تا روی نمونه های گرفته شده آزمایش صورت بگیرد که این مسئله به زمان زیادی نیاز دارد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما