«ش»، مثل «شاد»، مثل شرمندگی!

سرویس آذربایجان غربی- در حالی که برخی از فرهنگیان، دانش آموزان و اولیای آنها از برنامه آموزش مجازی «شاد» ناشاد اند و شرمنده، اما مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی می گوید: با توجه به اینکه استان آذربایجان غربی جز استانهای پیشتاز در راه اندازی این برنامه بوده، مورد تحسین و تقدیر وزیر آموزش و پرورش قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، از اول اسفند ماه که مدارس به دلیل شیوع کرونا تعطیل شد، دبیران و معلمان مدارس به شکل خود جوش تدریس مجازی را در شبکه های مجازی در دسترس، آغاز کردند، سپس در ادامه تدریس تلویزیونی نیز همگام با آن آغاز شد.

اکنون با نزدیک شدن به پایان سال تحصیلی و فصل امتحاناتِ دروس ناخوانده، وزیر محترم آموزش و پرورش به فکر تدریس مجازی افتادند.

«شاد» شبکه آموزشی دانش آموزی، عنوان یک برنامه اندرویدی است، که توسط وزارت آموزش و پرورش به منظور ساماندهی آموزش مجازی دانش آموزان طراحی و پیاده‌ سازی شده است.

پروژه ایی ملی که به دلیل تعطیلی مدارس ناشی از بیماری کرونا برای اولین بار در سطح کشور اتفاق افتاده و قصد دارد بستر تولید و تبادل محتوا میان معلمان و دانش آموزان را اجرا کند.

آموزش مجازی با «شاد» تا آخر اردیبهشت ماه ادامه دارد

مدیر کل اموزش و پرورش آذربایجان غربی در جریان جلسه ایی با وزیر آموزش و پرورش از طریق ویدیو کنفرانس داشت، می گوید: حضور در شبکه شاد برای تمامی مدیران استانی الزامی است و تا کنون بیش از۸۳ درصد مدیران استان در شبکه شاد عضو شده اند.

ابراهیم محمدی اضافه می کند: مدیران مدارس و معلمان ما باید بپذیرند تا آخر اردیبهشت ماه روند آموزش از این بستر پیگیری خواهد شد و عدم حضور مدیران در بستر شبکه شاد را به شرطی می‌پذیریم که دلایل منطقی داشته باشند و اگر دلایل آنان منطقی بود باید راهکاری و خلاقیتی برای رفع مشکل ارائه دهند و آموزش دانش‌آموزان را از طرق دیگر پیگیری کنند.

او با اشاره به ضرورت اگاهسازی خانواده ها در زمینه شبکه شاد و ادامه آموزش مجازی می گوید: باور خانواده در این زمینه و توجیه آنان یک ضرورت است و باید سبک آموزش در این بحبوحه بیماری به سمت آموزشهای مجازی حرکت کند.

«شادِ» ناشاد و کوله باری از مشکلات

اما این برنامه اندرویدی به همین سادگی هم که مدیر کل آموزش و پرورش استان اذعان می کند نیست و کوله باری از مشکلات کوچک و بزرگ را در خود نهان دارد.

یکی از همین مشکلات عدم احراز هویت معلمان و مدیران در این برنامه مجازی است که خود مدیر کل آموزش و پرورش استان نیز آن را تایید می کند و می گوید: این مورد به بررسی های بیشتری نیاز دارد.

در کنار آن اما معلمان، مدیران مدارس، اولیا و دانش آموزان از برنامه «شاد»، ناشاد اند.

یکی از معلمان با سابقه مهابادی در گفت و گو با خبرنگار کردپرس در خصوص این برنامه می گوید: تا کنون بسیاری از معلمان همانند من نتوانسته‌اند وارد این برنامه شوند و آن را به کار ببرند زیرا برنامه دارای حجم سنگینی است و در سیستم های اندروید به خوبی کار نمی کند تا کنون چندین نفر از همکاران بنده عنوان کرده‌اند که حتی نمی توانند تاییدیه ورود با کد ملی شان را در این برنامه دریافت کنند در واقع این برنامه اندرویدی دارای ضعف های زیادی است.

او ادامه می دهد: تا قبل از این در سایر کانالهای فضای مجازی نسبت به آموزش دانش‌آموزان اقدام می کردیم اما با راه اندازی برنامه اندرویدی «شاد» مشکلات زیادی شکل گرفته است و به دلیل تایید نشدن کد ملی بسیاری از معلمان در این برنامه تا کنون پروسه آموزش مجازی متوقف شده است.

دانش آموزی که در خانه تلویزیون هم ندارند، تلفن همراه و اینترنت برای او یک شوخی تلخ است!

این معلم حتی با انتقاد از سیستم آموزش مجازی بیان می کند: بسیاری از دانش آموزان روستایی و مناطق محروم از داشتن موبایل و یا حتی اینترنت محروم هستند در این صورت این بخش از جامعه دانش آموزی از آموزش مجازی بی‌بهره می‌ماند.

او با اشاره به مورد یکی از دانش آموزان در مناطق محروم شهری تعریف می کند: یکی از همین دانش آموزان مناطق محروم گفته بود که ما در خانه تلویزیون نداریم، چه برسد به اینکه بتوانیم به موبایل و اینترنت دسترسی پیدا کنیم. دانش آموزان مناطق محروم از تمامی این امکانات بی بهره هستند و زیرساختی برای آموزش این بخش از جامعه در نظر گرفته نشده است.

این فرهنگی با سابقه ادامه می دهد: از سوی دیگر خرید اینترنت نیز هزینه دیگری است که به دلیل آموزش مجازی به خانواده ها تحمیل می شود که این مورد نیز برای هر خانواده ایی مقدور نیست. همچنین عده ایی از معلمان خواستار اختصاص اینترنت برای امر آموزش مجازی هستند، هر چند این مورد هم نمی تواند چیزی از نواقص آموزش مجازی کم کند.

او تصریح می کند: با شیوع ویروس کرونا و از ابتدای شروع آموزش مجازی در یک کلاس ۳۰ نفره تنها ۱۴ نفر به آموزش مجازی روی آوردند و این نشان می دهد که آموزش مجازی تا چه حدی ناموفق بوده است.

معلمان و دبیران به آموزش تولید محتوا مجازی نیاز دارند

این معلم اضافه می کند: از سوی دیگر نظارت معلم از راه دور و به شیوه مجازی بر روی تمامی دانش‌آموزان نیز بسیار دشوار است کما اینکه در کلاس یک معلم ممکن است با دشواری های زیادی روبرو باشد تا بتواند تمامی دانش آموزان را کنترل کند و مطالب را به تک تک آنها تفهیم کند وحالا در این شیوه مجازی این موضوع بسیار سخت‌تر شده است.

او با اشاره به نبود دوره های آموزشی معلمان برای آموزش مجازی می گوید: تولید محتوا و آموزش مجازی بسیار با آموزش مستقیم در کلاس درس متفاوت است و ما معلمان تا کنون آموزشی در این خصوص نداشتیم.

معلمانی با سابقه کار بالا که سال‌ها در کلاس‌های درس به تدریس پرداخته اند و سعی کرده‌اند تا با شیوه های مختلف پرسش و پاسخ دانش آموزان را به امر آموزش و یادگیری ترغیب کنند اکنون چگونه می‌توانند در فضای مجازی این موضوع را پیگیری کنند!

این معلم با سابقه که در حال تجربه کردن شیوه های مختلف و مبتکرانه در تولید محتوا درسی برای دانش آموزانش است، با تاسف می گوید: اکثر والدین در تماس با معلمان اظهار نارضایتی کردند حتی دانش‌آموزان نیز این روند آموزش مجازی ناراحتند و عنوان کردند که کارایی چندانی برایشان نداشته است و نتوانسته اند با این شیوه ارتباط برقرار کنند. البته این کار یک تجربه جدید است به زمان بیشتری نیاز دارد تا همه بتوانند با آن هماهنگ شوند.

حجم کاری بالای مدیران مدارس در شیوه آموزش مجازی

آموزش مجازی اما فقط به این حوزه محدود نمی شود، فقر مالی، نبود امکانات مرتبط برای این مدل از آموزش، عدم آماده سازی زیر ساخت های ضروری امر آموزش مجازی، تعصبات فرهنگی و ... نیز بر امر آموزش مجازی سایه انداخته است.

یکی از مدیران مدرسه نیز در همین خصوص به کردپرس می گوید: شرایط در آموزش مجازی برای مدیران مدارس سخت تر است، زیرا یک مدیر باید به تمامی کانال هایی که معلمان راه‌اندازی می‌کنند و دانش‌آموزان با تعداد بالا را در آن اضافه می‌کنند، نظارت داشته باشد.

او می گوید: به دلیل مشکلات عدم احراز هویت هنوز تعداد زیادی از معلمان نتوانسته است وارد این برنامه شوند با این حال حدود 80 کانال درسی توسط تنها بخشی از معلمان یک مدرسه آماده شده است و من باید بر همه این 80 کانال درسی نظارت داشته باشم در صورتی که کل مجموعه مدرسه به این برنامه اضافه شود کنترل و نظارت سخت تر نیز خواهد شد.

معلمان دیگر نیز از مشکلات ساختاری برنامه اندرویدی «شاد» گلایه مند اند و می گویند: نوشتە ها در این برنامه با تاخیر و به صورت درهم ارسال می‌ شود. قابلیت های ارسال صدا و عکس و فیلم هم بسیار ناچیز است.

با این اوصاف مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی می گوید: با توجه به اینکه استان آذربایجان غربی جز استانهای پیشتاز در راه اندازی بوده، مورد تحسین و تقدیر وزیر آموزش و پرورش قرار گرفته است.

والدین از «شاد» شرمنده شدند

مالک یک فروشگاه تلفن همراه نیز با اشاره به دیگر ابعاد نافرجام این برنامه می گوید: پدرانی که با یک گوشی قدیمی اندروید با نسخه پایین به مغازه می آیند اما به علت قدیمی بودن نسخه اندروید، قادر به نصب برنامه شاد (اپلکیشن آموزش از راه دور آموزش و پرورش) نیستند و ورژن موبایل نیز قابل ارتقا نیست، به مغازه من مراجعه می کنند و کاری از دست من برای آنها ساخته نیست.

او می گوید: حتی پدرانی که همراه فرزند خود جهت خرید ارزانترین موبایل اندرویدی جهت استفاده از برنامه شاد مراجعه می کنند که پس از شنیدن قیمت ها شرمگین از فرزند خود مغازه را ترک می کنند.

گزارش / تانیا شعفی

کد خبر 269480

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha