محرومیت شدید کردهای سوریه از خدمات پزشکی در عصر کرونا

سرویس جهان- خبرگزاری آسوشیتدپرس از محرومیت شدید منطقه تحت کنترل کردهای سوریه از خدمات و تجهیزات پزشکی خبر داد و آن را ناشی از تقسیم شدن این کشور به سه منطقه تحت کنترل نیروهای کرد، شورشیان و دولت مرکزی دانسته است.

به گزارش کردپرس، خبرگزاری آسوشیتدپرس از وضعیت نابسامان بخش بهداشت و درمان در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه و ناتوانی این منطقه از مقابله با ویروس کرونا گزارش داده است.

بر اساس این گزارش، به علت کمبود شدید لوزام حفاظتی در برابر ویروس کرونا، کادر بهداشت و درمان در این منطقه از کیسه های زباله برای ایجاد حفاظ در برابر ویروس کرونا استفاده می کنند.

آسوشیتدپرس همچنین به خروج تعداد زیادی از کادر درمان وابسته به نهادهای بشردوستانه بین المللی از مناطق تحت کنترل کردهای سوریه به دلیل حملات سال گذشته ترکیه به کردهای سوریه خبر داده است. همچنین به دلیل مخالفت روسیه و چین با انتقال تجهیزات و امکانات سازمان ملل از گذرگاه های تحت کنترل کردهای سوریه، مناطق تحت کنترل کردهای سوریه دیگر قادر به دریافت کمک های سازمان ملل نیستند.

بر اساس این گزارش، به دلیل عدم امکان تشخیص ابتلا به بیماری ناشی از ویروس کرونا در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه، نمونه ها باید به دمشق منتقل شود که این مسئله مورد اعتراض کردها قرار گرفته است.

از سوی دیگر، جنگ 9 ساله در سوریه به زیرساخت و شبکه بهداشت و درمان در این کشور خسارت زیادی وارد کرده است. جوان مصطفی، مدیر شبکه بهداشت ودرمان منطقه تحت کنترل کردها در شمال شرق سوریه می گوید کشورهای پیشرفته با آن همه تجهیزات و امکانات قادر به کنترل شیوع کرونا نبوده اند، منطقه ما که 9 سال درگیر جنگ بود، چگونه می تواند با آن مقابله کند و از شیوع آن جلوگیری کند.

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، تنها مسیری که کردهای سوریه می توانند از طریق آن امکانات پزشکی وارد کنند گذرگاه مرزی سمالکا میان اقلیم کردستان و منطقه خودگردان کردی در شمال شرق سوریه است که به گفته مقامات کرد سوریه، این گذرگاه به ندرت برای ارسال تجهیزات و امکانات باز می شود.

آسوشیتدپرس به وجود تبعیض در ارسال امکانات سازمان ملل به سوریه اشاره کرده و نوشته است که در حالی که امکانات پزشکی سازمان ملل از طریق ترکیه به صورت مستقیم وارد مناطق تحت کنترل شورشیان تحت حمایت ترکیه در ادلب سوریه می شود کردها برای دریافت کمک های سازمان ملل باید منتظر موافقت دولت مرکزی سوریه باشند.

برخی کارشناسان مانند الیزابت تزورکوف، کارشناس مسائل سوریه هم معتقدند به دلیل اختلافات میان کردها و دولت مرکزی بر سر کنترل و اداره منطقه خودگردان کردی، ارسال امکانات پزشکی به این منطقه به حداقل رسیده است.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 269561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha