نایب رئیس مجلس عراق: کردها برای مذاکره با کاظمی پیش‌شرط تعیین نکرده‌اند

سرویس عراق و اقلیم کردستان - نایب رئیس مجلس عراق از وجود اجماع در میان نمایندگان و جریان های سیاسی برای رای اعتماد به دولت نخست وزیر مکلف خبر داده و تاکید کرد که کردها برای مذاکره با وی پیش شرط ندارند.

به گزارش کردپرس به نقل از پایگاه خبری بغداد الیوم، بشیر حداد، نایب رئیس دوم مجلس نمایندگان عراق امروز (دوشنبه) طی سخنانی ضمن تاکید بر این که گفت و گوهای مصطفی کاظمی، نخست وزیر مامور تشکیل کابینه جدید دولت فدرال این کشور طی دو روز گذشته آغاز شده و به صورت روان در جریان است، اعلام کرد که جریان های سیاسی نسبت به روند رایزنی ها ابراز خرسندی کرده اند.

حداد که از اعضای ارشد حزب دمکرات کردستان (پارتی) به رهبری مسعود بارزانی به شمار می آید، همچنین تصریح کرد: یک اجماع پارلمانی و سیاسی بر سر رای اعتماد به دولت کاظمی وجود دارد و کردها نیز برای مذاکره با نخست وزیر مکلف هیچ گونه پیش شرطی تعیین نکرده اند.

نایب رئیس مجلس عراق در این باره افزود: کاظمی باید به قانون اساسی، تضمین حقوق اقلیم کردستان و توافق های منعقد شده با دولت عادل عبدالمهدی (نخست وزیر دولت اداره امور عراق) پایبند باشد و علاوه بر آن نیز، گفت و گوهای با دولت کنونی را با هدف موفقیت آن تکمیل کند به ویژه آن که کشور در سایه شرایط کنونی کشورهای جهان علی الخصوص منطقه به دلیل کاهش قیمت نفت و شیوع اپیدمی کرونا، نیازمند همبستگی همگان است.

این در حالی است که کاظمی عصر شنبه در پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر ضمن اعلام این که رایزنی با جریان های سیاسی در فضای دوستانه ادامه دارد و در تلاش هستند تا موانع را بر اساس گفت و گوی مثبت پشت سر بگذارند، تاکید کرد که خواهان تشکیل یک تیم دولتی کارآمد و پاکدست است که با بحران مقابله کند و عراق را به سوی موفقیت و تحقق خواسته های مردم پیش ببرد.

نخست وزیر مکلف عراق اواسط هفته گذشته نیز ضمن تاکید بر این که اسامی اعضای کابینه دولت وی آماده شده و به دنبال مذاکره با جریان های سیاسی در رابطه با این مسئله است تا در سریع ترین زمان ممکن از مجلس نمایندگان رای اعتماد بگیرد و بتواند کار خود را آغاز کند، درباره معیارهای مورد نظر خود در فرآیند انتخاب وزرای کابینه نیز گفته بود: مهم ترین معیاری که وضع کردم، پاکدستی و کارآمدی است و با همه جریان های سیاسی بر همین اساس مذاکره خواهم کرد.

یادآور می شود که به دنبال انصراف محمد توفیق علاوی و عدنان الزرفی از ماموریت تشکیل دولت جدید عراق، برهم صالح، رئیس جمهوری این کشور 9 آوریل 2020 (21 فروردین 1399) در یک مراسم رسمی در کاخ السلام شهر بغداد و در حضور روسای مجلس نمایندگان، شورای عالی قضایی و دادگاه فدرال، نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد و شماری از رهبران جریان های سیاسی، کاظمی که از سوی فراکسیون های پارلمانی شیعه نامزد تصدی منصب نخست وزیری شده بود را به صورت رسمی مامور تشکیل کابینه جدید دولت فدرال کرد.

در همین حال، بر اساس قانون اساسی عراق نیز نخست وزیر مکلف این کشور 30 روز فرصت دارد تا کابینه پیشنهادی خود را برای جایگزینی دولت کنونی اداره امور به ریاست عادل عبدالمهدی تشکیل دهد و جهت کسب رای اعتماد نیز به مجلس نمایندگان معرفی کند.

کد خبر 269572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha