به گزارش کردپرس، دیندار زیباری در گفتگو با سایت خبری باس نیوز اعلام کرد که در حال حاضر بیش از 11 هزار پناهجو در اردوگاه آوارگان مخمور واقع در غرب اربیل، اسکان داده شده اند و از سال 2003 میلادی نیز این اردوگاه بیشتر کانون توجه قرار گرفته، زیرا از آن برای مقاصد سیاسی و نظامی و انجام دادن امور یک حزب خاص استفاده شده و بیشتر از اینکه ظاهر یک اردوگاه ویژه غیرنظامیان را داشته باشد، ظاهری نظامی به خود گرفته است.
مسئول پاسخگویی دولت اقلیم کردستان به گزارش های بین المللی، افزود که دولت اقلیم کردستان پیشتر حضور و نقشی فعال تر در اردوگاه مخمور داشته و در سال 2005 تلاش کرد که ظاهری غیرنظامی و عادی به آن بدهد، اما متاسفانه یک حزب خاص اردوگاه را برای مقاصد نظامی و اطلاعاتی خود به کار گرفته و زندگی عادی ساکنین اردوگاه را برهم زده است.
همچنین خاطر نشان ساخت که دولت اقلیم به همراه سازمان های جهانی برای کمک به این اردوگاه و پاکسازی آن از هرگونه سلاح تلاش کرده است، اما پس از جنگ داعش، این اردوگاه وضعیت نظامی یافته و از سال 2017 نیز که منطقه مخمور و اردوگاه آوارگان تحت کنترل دولت مرکزی عراق و استان نینوا قرار گرفته، دولت اقلیم مسئولیتی در اداره این اردوگاه نداشته و دولت عراق نیز قادر به کنترل وضعیت آن نبوده است.
زیباری گفت که دولت اقلیم از سازمان ملل و نهادهای بین المللی درخواست کرده برای اداره این اردوگاه وارد عمل شوند و از نظامی گری در این اردوگاه جلوگیری کنند که بهانه ای برای حمله به آن توسط کشورهای همسایه نشود.
وی اشاره کرد که در حال حاضر 41 اردوگاه آوارگان در اقلیم وجود دارد و هیچ یک از آن ها به این صورت و مانند اردوگاه مخمور، برای مقاصد سیاسی و نظامی به کار گرفته نشده و از کودکان ساکن اردوگاه ها در راستای اهداف سیاسی بهره برداری نشده، اما این اردوگاه در حال تبدیل شدن به یک گروه سیاسی است و سازمان های جهانی نیز در چنین شرایطی هیچ کار و فعالیتی را در آن انجام نمی دهند.
باس نیوز در این خبر نیروهای پ.ک.ک را متهم کرده که از سال 2015 دفتر سازمان ملل را از اردوگاه مخمور بیرون رانده و ساکنان اردوگاه را تحت آموزش های نظامی قرار می دهد و پایگاه های نظامی را در ارتفاعات اطراف آن ایجاد کرده است.
اردوگاه مخمور بیش از 26 سال است که محل اسکان نزدیک به 12 هزار تن از کردهای ترکیه است که در پی اعمال فشارهای دولت ترکیه و ویران شدن روستاهای محل سکونتشان، از این کشور خارج شده و به عنوان پناهنده در این اردوگاه اسکان داده شده اند.
این اردوگاه تا کنون چندین بار هدف بمباران ترکیه قرار گرفته این حملات چندین کشته و مجروح را از ساکنین اردوگاه به دنبل داشته و از جمله در آخرین مورد از حملات هوایی ترکیه در هفتە گذشته، سه زن ساکن اردوگاه که در حال چوپانی بودند، جان خود را از دست دادند.
نظر شما