به گزارش کردپرس به نقل از خبرگزاری فرانسه، حزب دموکراتیک خلقها که حزبی وابسته به کردهای ترکیه محسوب می شود در جریان انتخابات شهرداریهای ترکیه توانست برنده 65 حوزه انتخابیه شده و نمایندگان این حزب شهردار این نواحی شوند اما بعد از گذشت حدود یک سال از برگزاری انتخابات شهرداریهای ترکیه، 40 تن از 65 شهردار وابسته به حزب کردگرای دموکراتیک خلقها توسط دولت اردوغان برکنار شده و به جای آنها معتمدان دولت ترکیه امور شهرداریهای مذکور را در دست گرفته اند.
احمد ترک، سیاستمدار کهنه کار کرد ترکیه یکی از شهرداران منتخب حزب دموکراتیک خلقها در انتخابات 2019 از شهر کردنشین ماردین بود اما او نیز در ماه آگوست 2019 به همراه شهرداران دو شهر دیاربکر و وان برکنار شد.
خبرگزای فرانسه که درباره موضوع برکناری شهرداران منتخب کردهای ترکیه گزارشی در شهرهای کردنشین مانند ماردین تهیه کرده و از خشم و ناامیدی کردها نسبت به وضعیت موجود نوشته است.
شهروندان ماردین نسبت اعتراض به برکناری شهرداران، از بیکاری و عدم توجه دولت به خواسته ها و اعتراض شهروندان نیز گله دارند.
دولت ترکیه علت برکناری شهرداران منتخب کردها را وابستگی و گرایش این افراد به حزب کارگران کردستان ترکیه یا پ.ک.ک دانسته است که از نظر دولت ترکیه یک سازمان تروریستی و ممنوعه است. اما حزب دموکراتیک خلقها برکناری شهرداران خود را حمله دولت ترکیه به کردها می داند.
اما سینگلر وب، مدیر بخش ترکیه در دیده بان حقوق بشر معتقد است در مورد حزب دموکراتیک خلقها، اتهامات تروریستی آسانترین راه برای تعقیب آن و از بین بردن مشروعیت این حزب است.
فاروق قلیچ، نماینده حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان در ماردین، شهرداران برکنار شده را نمایندگان پ.ک.ک دانسته و به خبرگزاری AFP گفته است پ.ک.ک از طریق شهرداران وابسته به حزب دموکراتیک خلقها به دنبال کنترل اوضاع در این مناطق است.
اما مدیر بخش ترکیه در دیده بان حقوق بشر درباره این اتهام به خبرگزاری فرانسه گفته است پ.ک.ک یک سازمان مسلح است اما حزب دموکراتیک خلق یک حزب سیاسی است که نمایندگان آن از طریق انتخابات و توسط مردم انتخاب شده اند. دولت ترکیه می خواهد هر گونه تمایز میان این دو را از بین ببرد.
ارن کسکین، از اعضای انجمن حقوق بشر ترکیه معتقد است که دلیل اقتصادی در مسئله اخراج شهرداران وابسته به حزب کردی دموکراتیک خلقها وجود دارد. وی در بیان دلیل ادعای خود به خبرگزاری فرانسه گفته است سه شهر ماردین، دیاربکر و وان که شهرداران آن برکنار شده و به جای آنها معتمدان دولت منصوب شدند، در استان هایی قرار دارند که در آنها نسبت به توسعه اقتصادی فضای بازتری وجود دارد.
ساروخان اولوچ،معاون رییس مشترک حزب کردی نیز معتقد است دولت از طریق انتصاب معتمدان خود در شهرداریها به جای نمایندگان منتخب حزب دموکراتیک خقلها، در پی کسب درآمد از طریق نهادهای محلی مانند شهرداریها و افزایش قدرت حزب است.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما