به گزارش خبرنگار کردپرس، اولین جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال دراراضی و منابع طبیعی شهرستان سردشت در سال جاری از یک واقعیت تلخ پرده برداشت و آن هم کمبود امکانات و نیروی انسانی در اداره منابع طبیعی این شهرستان است که برای دومین بار متوالی طی دو سال اخیر از سوی فرماندار این شهرستان مطرح شده اما تا کنون استان پاسخی در خور توجه به آن نداده است.
مرداد ماه سال گذشته بود که آتش به جان 100 هكتار از اراضی و سختگذر و شیبدار جنگل های سردشت در دو منطقه «ملاشیخ» و «شینوه» این شهرستان افتاد. خودروهای اطفای حریق به دلیل عدم امکان تردد در آن منطقه نتوانستند اقدامی بکنند و مهار آتش تنها با کمک نیروهای امدادی انجام می گرفت و با تلاش ستاد بحران و نیروهای مردمی بعد از دو شبانه روز آتش مهار شد.
پس از مهار آتش سوزی جنگلهای سردشت، جلسه ستاد مدیریت بحران این شهرستان به منظور آسیب شناسی و شناسایی نقاط قوت و ضعف فعالیتهای اعضای ستاد مدیریت بحران در راستای مهار کردن آتش سوزی جنگل تشکیل شد.
در آن زمان فرماندار سردشت به کمبود امکانات و نیروی انسانی اداره منابع طبیعی سردشت اشاره کرد و گفت: ظرفیت این اداره به لحاظ کمبود نیروی انسانی جوابگو نیست و با توجه به نزدیکی فصل تابستان باید ستاد اطفای حریق برای صیانت از این اراضی جنگلی در برابر آتش سوزی در این شهرستان تشکیل شود.
در همان جلسه فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: بیشترین امکانات و تجهیزات اطفای حریق منابع طبیعی آذربایجان غربی با توجه به وسعت جنگلها و مراتع به ترتیب در اختیار شهرهای سردشت، پیرانشهر و ارومیه است، با این حال، امکانات موجود کافی نیست .
اکنون با گذشت یک سال و تهدید شروع فصل گرما و آتش سوزی های احتمالی، فرماندار سردشت دوباره همان خواسته ها را مطرح کرده است و این موضوع نشان می دهد که در یک سال گذشته اقدامی در راستای تجهیز اداره منابع طبیعی این شهرستان انجام نگرفته است و استان هنوز هم نسبت به حفظ جنگل های سردشت کم توجه است.
تکرار مکررات و نگرانی فرماندار سردشت از عرصه جنگلی و نبود گوش شنوا!
هفته گذشته اقصی نخشی پور، فرماندار سردشت، در شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی و منابع طبیعی این شهرستان گفت: یکی از مهمترین نواحی جنگلی استان درمنطقه سردشت واقع شده است مساحت جنگلهای سردشت بالغ بر90 هزار هکتار که 46 درصد کل مناطق جنگلی استان را شامل می شود.
او برای دومین بار از مدیر کل منابع طبیعی آذربایجان غربی درخواست کرد تا اداره منابع طبیعی شهرستان سردشت را به جهت وسعت قلمرو، توپوگرافی ناهموار و کمبود نیروی انسانی تبدیل به معاونت کند.
نخشی پور همچنین دوباره از کمبود نیروی انسانی منابع طبیعی این شهرستان گفت و اظهار کرد: این منابع جوابگوی 90 هزار هکتار جنگل های شهرستان نیست و نیروی انسانی موجود از انجام ماموریت و وظایف خود عاجز مانده اند.
او ادامه داد: در هر آتش سوزی به لحاظ عدم دسترسی، عرصه طبیعی زیادی دچار حریق می شود و دسترسی نیروهای مردمی و یگان حفاظت مقدور نیست و اطفاء حریق به سختی انجام می شود.
فرماندار سردشت تصریح کرد: پیشنهاد می شود طرح ممیزی جنگل های سردشت بر مبنای نقشه های هوایی سال های 1346-1343که دراین نقشه ها مستثنیات و عرصه جنگل مشخص و حفظ خواهد شد، تهیه شود.
او اضافه کرد: پیشگیری از تصرفات در اراضی ملی اولویت اول شورای حقوق بیت المال است و از اعضای شورای حفظ حقوق بیت المال درخواست می شود تا با اجرای دقیق مصوبات این شورا، پیشگیری از هرگونه تصرفات در اراضی ملی و محیط زیست و تعدی به منابع طبیعی را دراولویت نخست کاری خود قرار دهند.
نخشی پور با اشاره به رسیدگی به پرونده قطع اشجار در سردشت تاکید کرد: عزم جدی در مسئولین قضایی سردشت وجود دارد تا با قاطعیت و به جدیت با زمین خواران مقابله شود و دراین زمینه هیچگونه اغماضی صورت نخواهد گرفت و ما باتمام قدرت با زمین خواران درشهرستان برخورد خواهیم کرد.
به گزارش کردپرس، شهرستان سردشت دارای 90 هزار هکتار جنگل بود که با آتش سوزی های شکل گرفته در سالیان اخیر حدود 70 هزار هکتار در حال حاضر باقی مانده است.
به گفته فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی آذربایجان غربی؛ اعتبارات منابع طبیعی شهرستانهای سردشت و پیرانشهر جداگانه اختصاص می یابد و امکان اختصاص آن به شهرهای دیگر وجود ندارد، بر همین اساس دو پیمانکار منابع طبیعی در سردشت و دو پیمانکار در پیرانشهر در راستای صیانت و حفاظت از مراتع و جنگلها در حال فعالیت هستند.
نظر شما