به گزارش خبرگزاری کردپرس، «جلیل بالایی» امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سه عامل دیم بودن زمینهای کشاورزی، کوچک بودن قطعات اراضی و ضعف فرهنگ بیمه ضرورت حمایت دولت از خسارتدیدگان را اجتنابناپذیر کرده است.
او با اشاره به خسارت باد و تگرگ چهارم اردیبهشت، میزان خسارت اولیه را ۳۶ میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان برآورد کرد و گفت: در این بارش ۳۷۶ هکتار باغ ها بین ۲۰ تا ۴۰ درصد و ۱۲ هزار و ۸۰۶ هکتار مزارع کشاورزی بین ۱۰ تا ۸۰ درصد خسارت دیدند و ۲۰ راس دام سبک تلف شدند.
وی با اشاره به اینکه آبی کردن اراضی و یکپارچهسازی آن در کوتاه مدت ممکن نیست تنها راه افزایش تابآوری و جبران خسارت حوادث را توجه جدی به فرهنگ بیمه دانست و ابراز امیدواری کرد با توجه به تجارب تلخ و تکراری حادثهخیز بودن استان در سال آتی شاهد افزایش ضریب نرخ بیمه در همه بخشها به ویژه محصولات زراعی و باغی و دام باشیم.
بالایی، نقش شوراها، دهیاران و جامعه نظام مهندسی کشاورزی را موثر دانست و از آنان خواست ترویج فرهنگ بیمه را در رئوس برنامهها و اولویت کاری خود قرار دهند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه تاکید کرد: استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
نظر شما