رسول جلیلی در گفت و گو با خبرنگار کردپرس افزود: در سال جهش تولید ، طرح توسعه کشت چغندرقند با رعایت محدودیت توسعه کشت داخل حوضه آبریز دریاچه ارومیه و با اولویت افزایش تولید در شمال استان اجرا میشود.
او تصریح کرد: چغندرکاران در سطح ۳۲هزار و ۵۰۰ هکتار برای کشت چغندرقند با کارخانجات استان قرارداد بسته اند که تاکنون بیش از ۲۸ هزار هکتار از مزارع کشت شده است و این روند همچنان ادامه دارد .
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به افزایش بیش از ۵۰ درصدی قیمت تضمینی خرید چغندر از کشاورزان در سال زراعی جاری، گفت: با تصویب دولت امسال چغندر قند از چغندرکاران با نرخ تضمینی کیلویی ۶۵۲ تومان با عیار۱۶ درصد با احتساب کمک هزینه حمل و نقل خریداری خواهد شد که نسبت به رقم ۴۲۳ تومان پارسال نزدیک به ۵۳ درصد افزایش دارد.
جلیلی ادامه داد: کشت این محصول از ۲۷ اسفندماه ۹۸ در استان آغاز شده و تا نیمه اردیبهشت ماه به طول می انجامد.
او با اشاره به اهمیت توسعه کشت نشایی چغندر قند در جهت کاهش مصرف آب در مزارع، اضافه کرد: برنامه ریزی برای کشت ۱۵۰هکتارنیزبصورت نشایی انجام شده است و هزار هکتار نیز به منظور صرفه جویی در مصرف آب به صورت متراکم، کشت می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: آذربایجان غربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و دارا بودن ۵ کارخانه قند در شهرستانهای ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندواب و نقده همواره در تولید چغندر قند و شکر در کشور در جایگاه برتری قرار داشته و یکی از قطبهای مهم تولید چغند قند در کشور است
به گزارش کردپرس، سال گذشته 28 هزار هكتار از اراضی استان زیر كشت محصول چغندر قند رفته بود و امسال این میزان بعد از دو سال افزایش یافته است.
نظر شما