وقت کشی و بی اعتمادی در مذاکرات با بغداد، اقلیم کردستان و مردم آن را به شرایط دشوار کنونی رساند

سرویس عراق و اقلیم کردستان- نماینده اتحادیه میهنی کردستان در مجلس عراق، تاکید کرد که اقلیم کردستان به دلیل وقت کشی، بی اعتمادی و شکستن سقف زمانی در مذاکره با بغداد، به شرایط کنونی رسیده و سنگینی و فشار این وضعیت نیز مستقیما بر دوش شهروندان اقلیم است.

به گزارش کردپرس به نقل از شارپرس، آلا طالبانی اعلام کرد که مشکلات عمیق و درازمدتی میان دولت اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق به ویژه بر سر تحویل نفت اقلیم به بغداد و پرداخت بودجه از سوی بغداد، وجود دارد.

نماینده اتحادیه میهنی کردستان در مجلس عراق، افزود در ابتدا بغداد با نحوه و نوع قراردادهای منعقد شده در حوزه نفت، میان اقلیم کردستان و شرکت های نفتی مشکل داشت و این قراردادها نقطه آغاز اختلافات عمیق میان دو طرف بوده و طی سال های گذشته و به ویژه ماه های اخیر با گفتگوهای انجام شده، تفاهمی میان اربیل و بغداد برای حل اختلافات ایجاد شد و مردم اقلیم نیز انتظار کاهش فشارهای اقتصادی را داشتند، اما بار دیگر به دلیل عدم تحویل نفت اقلیم به بغداد، بی اعتمادی و اختلافات قدیمی آغاز شد.

وی خاطر نشان ساخت مردم اقلیم خواهان دریافت خدمات رسانی و رفاه بیشتر هستند، نه اینکه یک جریان سیاسی خاص با هدف تامین منافع خود عامل بروز این مشکلات شده و با تشدید آن ها سعی در تحریف واقعیات از طریق رسانه داشته و چنان وانمود می کند این اختلافات به مشکلات داخلی اقلیم ربط داشته و نمایندگان و یک حزب داخلی را عامل ایجاد بحران معرفی می کند.

آلا طالبانی تاکید کرد که اقلیم کردستان به دلیل وقت کشی، بی اعتمادی و شکستن سقف زمانی در مذاکره با بغداد، به شرایط کنونی رسیده و سنگینی و فشار این وضعیت نیز مستقیما بر دوش شهروندان اقلیم افتاده که دریافت حقوق تنها منبع درآمد و تامین معیشت آنان است و اکنون اقلیم توان پرداخت آن را ندارد.

وی خاطر نشان ساخت باید احزاب و جریان های سیاسی اقلیم، این نکته مهم را درک کنند که سپری شدن زمان به نفع آنان نیست و باید هرچه زودتر، راهکارهای لازم برای حل این مشکلات را در پیش بگیرند و با هدف تامین منافع عمومی، از منافع خود دست بکشند و هشدار داد تداوم وضعیت کنونی مصیب و ناامیدی را به دنبال دارد.

این در حالی است که پیشتر هیویدار احمد نماینده حزب دمکرات (پارتی) در پارلمان کردستان طی گفتگو با سایت خبری وشه مدعی شد، نمایندگان همان احزاب و جریان هایی که به عنوان نماینده اقلیم کردستان در بغداد هستند و پیشتر، دولت مرکزی بنا به درخواست آنان حقوق کارمندان و حقوق بگیران اقلیم را قطع کرده بود، بار دیگر از دولت عراق خواسته اند، این حقوق را قطع کند.

همچنین گفت که لازم بود این جریان های اقلیم، در مورد عدم پرداخت بودجه و حقوق به اقلیم توسط بغداد موضع گیری می کردند و خاطر نشان ساخت که مردم اقلیم کردستان از هویت و اهداف این جریان ها که در راستای تضعیف دولت اقلیم، فعالیت می کنند، آگاه هستند.

اظهارات آلا طالبانی در حالی است که دبیر هیئت دولت اداره امور عراق در نامه ای رسمی به وزارت دارایی دولت اداره امور، دستور داد به دلیل عدم پایبندی اقلیم کردستان به توافق میان دو طرف مبنی بر تحویل 250 هزار بشکه نفت در روز به بغداد، علاوه بر توقف پرداخت حقوق کارمندان، همه مبالغی که به اقلیم داده شده، از آن پس گرفته شود و در همین حال حقوق بگیران قلیم کردستان طی دوماه گذشته حقوق خود را دریافت نکرده اند و دولت نیز هیچ موعدی را برای پرداخت آن تعیین نکرده است.

از سوی دیگر بر اساس قانون بودجه 2019 عراق، پرداخت سهم بودجه اقلیم کردستان، منوط به تحویل روزانه 250 هزار بشکه نفت از سوی دولت اقلیم به دولت مرکزی عراق است؛ اما طبق این قانون حقوق کارمندان و حقوق بگیران اقلیم، ارتباطی با اختلافات سیاسی اربیل و بغداد و عدم تحویل میزان نفت تعیین شده ندارد و باید پرداخت شود.

دولت مرکزی عراق در سال 2014 میلادی در پی اختلافات سیاسی و نفتی با اقلیم، اقدام به قطع بودجه اقلیم و حقوق کارمندان و حقوق بگیران اقلیم کردستان کرده و این مسئله در کنار بحران اقتصادی، کاهش نرخ نفت، جنگ داعش و ورود نزدیک به دو میلیون آواره جنگ به اقلیم موجب شد که دولت اقلیم در سال 2016 سیستم پس انداز حقوق را در اقلیم ایجاد کند که بر اساس آن، حقوق تمامی حقوق بگیران و کارمندان اقلیم به صورت نصفه پرداخت شد.

کد خبر 270197

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha