به گزارش کردپرس، شهریور ماه سال گذشته پروژه طراحی شهری اراضی لشگر 64 ارومیه در کمیسیون ماده 5 استان تأیید و کلیات طرح به تصویب شورایعالی معماری و شهرسازی ایران رسید.
فاز دوم این پروژه نیز در چهارچوب طراحی شهری یکپارچه اراضی پادگان ارومیه، در پانزدهمین جلسه شورایعالی معماری و شهرسازی ایران دی ماه سال قبل تصویب شد.
مساحت این اراضی 72 هکتار است که بر اساس طرح تفصیلی مصوب سال 96 ، حدود 9 هکتار آن به فضای باغ موزه ای اختصاص داده شده است. این اراضی داخل در محدوده شهر ارومیه واقع شده و بناهای تاریخی، فضای سبز و درختان مرتفع و سرسبز زیادی دارد.
همچنین 41 بنای تاریخی در محوطه سرسبز این اراضی قرار دارد که همگی از ارزش تاریخی برخوردارند و مجموع این آثار در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
اما با گذشت چند ماه از تصویب این پروژه در شورایعالی معماری و شهرسازی ایران هنوز پروژه معلق مانده است و همچنان طرح های جدیدی همچون راه اندازی موزه ادوات نظامی و ... به آن اضافه می شود.
امروز معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در جلسه بررسی آخرین وضعیت اجرای طرح ساماندهی اراضی پادگان لشکر ۶۴ ارومیه از طولانی شدن پروسه ساماندهی این اراضی انتقاد کرد و گفت: این مورد به هر دلیلی قابل قبول نیست و مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی باید هر چه زودتر اجرا و از تخریب و دست درازی به آن جلوگیری شود.
آیدین رحمانی اظهار کرد: این پادگان در دل خود پشتوانه های تاریخی و فرهنگی شهر را جای داده است و این فضای با قرار گیری در بافت مرکزی شهر، نقشی مهم به عنوان تنفس گاه شهری ایفا می کند که در نقشه های طراحی شده مصوب همه ملاحظات فرهنگی،تاریخی و زیست محیطی در نظر گرفته شده است.
رحمانی تاکید کرد: این بخش از شهر برای مردم ارومیه از جایگاه ویژه ای برخوردار است و می طلبد هماهنگی های بین بخشی با جدیت بیشتری صورت بگیرد.
به گزارش کردپرس، در سال های اخیر قطع درختان این اراضی که از آن به عنوان بزرگترین باغ درون شهری ارومیه نیز نام برده می شود، توسط سودجویان رسانه ایی شده بود.
اجرای نهایی باعث می شود طرح فوق به یکی از تنفس گاه ها و جاذبه های گردشگری مهم شهر ارومیه و کلکسیون ارزشمند تاریخی – طبیعی شهر تبدیل شود.
نظر شما