لزوم تغییر در سیستم اداره اقلیم کردستان برای جلوگیری از فروپاشی

سرویس جهان- مرکز خاورمیانه مدرسه اقتصاد لندن هشدار داده است اداره اقلیم کردستان عراق به صورت تقسیم این منطقه میان اتحادیه میهنی و حزب دموکرات، ممکن است این منطقه را به سمت فروپاشی ببرد.

به گزارش کردپرس، مرکز خاورمیانه وابسته به مدرسه اقتصاد لندن در تحلیلی پیرامون وضعیت کنونی اقلیم کردستان عراق هشدار داد با این که تقابلات فیزیکی مانند دوره جنگ برادرکشی در اقلیم کردستان به چشم دیده نمی شود اما وجود دو مدیریت مختلف در اقلیم کردستان که آن را به دو منطقه تحت کنترل احزاب متخاصم تقسیم کرده کاملا احساس می شود.

این موسسه با یادآوری جنگ برادرکشی میان دو حزب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان در دهه 1990 هشدار داد این دو حزب همچنان در اداره اقلیم کردستان به صورت هماهنگ عمل نمی کنند و در برخی مسائل مهم درست بر عکس یکدیگر پیش می روند.

موسسه اقتصاد لندن با اشاره به این که بیشتر نهادهای مهم دولت اقلیم کردستان در دست دو حزب حاکم است، این مسئله را به زیان آینده اقلیم کردستان عراق دانسته و هشدار داده است مشاهده وضع موجود ایجاد دو منطقه کاملا مجزا توسط دو حزب حاکم را محتمل کرده است.

این مرکز علمی در لندن با اشاره به این که حزب اتحاد میهنی کردستان عراق اخیرا رهبران جوانی را با نگاهی متفاوت انتخاب کرده، معتقد است رهبران جدید اتحادیه میهنی به دنبال بازیابی قدرت متوازن گذشته حزب در برابر حزب دموکرات کردستان عراق در زمان ریاست جلال طالبانی بر اتحادیه میهنی هستند و این مسئله ممکن است تنش هایی را با حزب دموکرات ایجاد کند.

مرکز خاورمیانه وابسته به مدرسه اقتصاد لندن معتقد است که اقلیم کردستان عراق فقط دو مسیر برای ادامه حیات دارد: مسیر اول ادامه وضعیت کنونی و اداره این منطقه توسط دو حزب حاکم است که تا به امروز به منافع کردها لطمه زده است. اما مسیر دوم که با چالش عمده ای روبه روست، کنار نهادن شبکه طائفه محور در این منطقه و مبارزه با فساد و فامیل سالاری است که قدم بعدی آن در آوردن نهادهای دولتی در اقلیم کردستان از زیر یوغ احزاب حاکم است.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 270383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha