به گزارش کردپرس به نقل از سایت خبری روژ نیوز، سرکوت شمس الدین نماینده کُرد عضو فراکسیون آینده و غالب محمد دیگر نماینده کُرد عضو فراکسیون جنبش تغییر در مجلس عراق، طی نشستی خبری اعلام کردند که اقلیم کردستان روزانه 600 هزار بشکه نفت را به فروش می رساند و درآمد سالیانه حاصل از آن، به هشت میلیارد و پانصد میلیون دلار می رسد، اما از این مبلغ فقط 3 میلیارد دلار آن برای اقلیم باقی می ماند و مابقی این مبلغ نصیب ترکیه شده و صرف دستمزد شرکت های نفتی فعال در حوزه نفت اقلیم می شود.
این نمایندگان تاکید می کنند در این وضعیت درآمدهای نفتی به جای سود برای اقلیم، زیان و ضرر به دنبال دارد و این در حالی است اگر اقلیم روزانه 250 هزار بشکه نفت خود را به بغداد تحویل می داد، می توانست شش و نیم تریلیون دینار را از دولت مرکزی عراق به عنوان بودجه دریافت کند.
غالب محمد گفت اقلیم کردستان نفت خود را به بغداد تحویل نداده، زیرا مالکیتی بر نفت خود ندارد و مالک نفت اقلیم، شماری افراد حزبی و مافیا و خاندان در اقلیم هستند که مانع تحویل نفت به بغداد و عامل ضرر و زیان کردها شده اند.
سرکوت شمس الدین و غالب محمد، همچنین اعلام کردند به همراه تعدادی دیگر از نمایندگان مجلس عراق، چند پیشنهاد را به عنوان راه حل هایی کوتاه مدت و همچنین طولانی مدت، برای وضعیت کنونی اقلیم و اختلافات میان اربیل و بغداد، تدوین و ارائه کرده اند که راه حل های کوتاه مدت آن، شامل موارد ذیل است:
- همه نمایندگان کُرد مجلس عراق به صورت متحد و هماهنگ عمل کرده و تا زمانی که مصطفی کاظمی نخست وزیر مکلف به تشکیل دولت جدید عراق، متعهد به پرداخت حقوق کارمندان اقلیم کردستان نشود، به وی رای ندهند.
- همه این نمایندگان علیه قطع حقوق کارمندان و حقوق بگیران اقلیم توسط دولت اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق، موضع گیری کنند، زیرا اختلافات میان اربیل و بغداد و آنچه میان آنان روی می دهد، ارتباطی به شهروندان ندارد.
-باید از فرصت کنونی برای اینکه کاظمی تصمیم به پرداخت حقوق کارمندان واقعی بگیرد، استفاده کرده و به موازات آن نیز کاظمی مانع از غارت منابع نفتی اقلیم شده و نفت تولیدی اقلیم از طریق شرکت نفتی سومو که متعلق به دولت مرکزی عراق بوده و نفت کشور را صادر می کند، به فروش برسد.
راه حل و پیشنهادات طولانی مدت آنان نیز عبارت است از:
-ناچار کردن اقلیم کردستان به تحویل تمامی اطلاعات و جزئیات حقوق بگیران و کارمندان اقلیم به بغداد، با این هدف که بغداد حقوق کارمندان واقعی اقلیم را پرداخت کند.
_ طرح شکایت علیه هر دو دولت مرکزی عراق و دولت اقلیم کردستان، به اتهام نقض قانون اساسی عراق.
- لایحه ای در مجلس عراق برای مجازات افراد و بانک هایی که در اقلیم کردستان در فعالیت های نفتی و فروش و صادرات نفت اقلیم بدون نظارت و موافقت دولت مرکزی عراق و شرکت سومو دست داشته اند، تصویب شده و این افراد و بانک ها در لیست سیاه قرار بگیرند.
غالب محمد و سرکوت شمس الدین تاکید می کنند که عدم تحویل نفت به بغداد موجب زیان 6 تریلیون و 841 میلیارد دیناری برای اقلیم کردستان شده و این در حالی است که در آمد حاصل از فروش مستقل نفت برای اقلیم، 3 تریلیون دینار بوده است.
همچنین اعلام کردند که دلیل عدم پرداخت بودجه سال گذشته نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان توسط بغداد، این بوده که دولت اقلیم حاضر نبوده تعداد دقیق نیروها و کارمندان وزارت پیشمرگ اقلیم را به وزارت دفاع عراق اعلام کند و از سوی دیگر بغداد فقط نام 682 هزار تن را به عنوان کارمندان واقعی اقلیم به صورت رسمی ثبت کرده و به جز آنان دیگر کارمندان غیرواقعی و غیرشاغل هستند.
این دو نماینده کُرد مجلس عراق با تاکید بر اینکه در صورت عدم پرداخت حقوق کارمندان و حقوق بگیران اقلیم از سوی بغداد، کردها نیز نباید به دولت جدید عراق رای داده و باید از این طریق بغداد را تحت فشار قرار دهند؛ اعلام کردند مردم اقلیم کردستان نیز نباید اجازه دهند و بپذیرند که دولت عراق و اقلیم، به دلیل اختلاف میان خود، حقوق ماهیانه کارمندان اقلیم را قطع کنند.
پیشتر نیز علی محمد صالح رئیس فراکسیون جنبش تغییر در پارلمان کردستان، با استناد به گزارش های دولت اقلیم از درآمدها و هزینه های نفتی، اعلام کرد که درآمدهای نفتی اقلیم کردستان در سال 2019 میلادی به 8 و نیم میلیارد دلار رسیده و از این مبلغ فقط 3 و نیم میلیارد دلار آن به وزارت دارایی اقلیم برای پرداخت حقوق کارمندان و حقوق بگیران داده شده و سرنوشت 5 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی اقلیم در سال 2019 نامعلوم است.
نظر شما