دشت حاصلخیز«شامات» را قربانی ندانم کاری های مدیریت شهری میاندوآب نکنید

سرویس آذربایجان غربی- نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در دو نامه جداگانه به قائم مقام امور حقوقی وزارت کشور و استاندار آذربایجان غربی، خواستار جلوگیری از انتقال سایت پسماند میاندوآب به منطقه «شامات» با اراضی کشاورزی حاصلخیز شد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، راهکار مشکل 20 ساله پسماند میاندوآب، که در کارگروه پسماند این شهرستان تصویب شد باز هم حامل درد سرهای جدیدی است.

شهرداری های میاندوآب چندین سال است از انتخاب یک سایت پسماند عاجز مانده اند و اینبار هم با تصویب دو سایت برای بخش مرکزی و باروق این شهرستان دوباره صدای اهالی منطقه را درآوردند.

از شبانه دفن کردن پسماند ها در مناطق مختلف تا تصویب یک منطقه با اراضی کشاورزی حاصلخیز به نام سایت پسماند، اعتراض روستاییان و کشاورزان را به همراه داشته است. انتخابی که کارگروه پسماند میاندوآب انجام داده است با توجه به تبعات آن اینبار به جای حل یک مشکل 20 ساله، چندین 20 سال دیگر هم بر مشکلات موجود اضافه می کند.

در آخرین مورد، روز ۱۲ اردیبهشت ماه، فرماندار میاندوآب در همراهی با استاندار آذربایجان غربی به صورت هوایی از جانمایی سایت دفن زباله این شهرستان بازدید و اعلام کردند به زودی عملیات اجرایی این سایت آغاز می شود، اما بلافاصله صدای اعتراض مردم منطقه «شامات» بلند شد.

منطقه ایی که فعال مدنی «صلاح الدین خدیو» در ذکر آن می نویسد: «در ابتدای دهه هفتاد، دشت «شامات» و «چومی مجید خان» به انضمام دهها روستای کردنشین و میراث فرهنگی و آثار دیرینه برجای مانده از امارت مکری، بر خلاف میل و اراده ساکنان آن پس از قرنها از مهاباد منتزع و به میاندوآب ملحق شدند».

او در یادداشتی عنوان کرد: «این منطقه در سی سال گذشته بعلت تبعیض در تخصیص منابع و امکانات علیرغم داشتن روستاهایی پرجمعیت برخوردار از آب و خاک طلایی، بیشتر از دیگر بخشهای میاندوآب محروم مانده است... هر چند علی الظاهر دست شهرستان میاندوآب بخاطر داشتن زمینهای باز و لم یزرع در محور ملکان از شهرهای دیگر بازتر است.

اما عجالتا نجات دشت شامات و آینده محیط زیست و حیات انسانی در آن از مداخلات شتابزده و نسنجیده بروکراتیک مساله مبرمی است. مساله ای که عواقب و تبعات گوناگون آن می تواند دهه ها دامن منطقه را بگیرد».

همچنین نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به قائم مقام حقوقی امور مجلس وزارت کشور نوشت؛ «انتقال سایت زباله میاندوآب به دشت حاصلخیز و دارای پتانسیل بالای کشاورزی «مکریان شمالی» مورد اعتراض شوراهای اسلامی اهالی و معتمدین روستاهای منطقه «مکریان شرقی» و «شمالی» از توابع شهرستان های مهاباد و میاندوآب شده است».

جلال محمودزاده ادامه داد: «با توجه به اینکه انتقال سایت زباله به این منطقه باعث تبعات اجتماعی و اقتصادی شدیدی در حداقل ۱۴ روستای بزرگ منطقه خواهد شد و ضرر زیان فراوانی به منابع آبی کشاورزی، شرب و اراضی کشاورزی وارد می‌کند و از سوی دیگر سبب نارضایتی شدید اهالی و کشاورزان این منطقه خواهد شد، لذا خواهشمندیم دستور فرمایید سریعاً به موضوع اعتراض اهالی محترم این منطقه رسیدگی و از انتقال سایت زباله میاندوآب به آن منطقه جلوگیری شود».

او همچنین در نامه‌ای جداگانه به استاندار آذربایجان غربی در خصوص تبعات اقتصادی و اجتماعی انتقال سایت پسماند میاندوآب به منطقه مکریان شرقی و نارضایتی اهالی و کشاورزان آن منطقه هشدار داد و از استاندار درخواست کرد که به موضوع رسیدگی و نتیجه را اعلام نماید،

محمودزاده همچنین روز گذشته در تماسی تلفنی با شهریاری استاندار آذربایجان غربی ضمن مخالفت با احداث پسماند میاندوآب در زمین های حاصلخیز جوار روستای تالاو (تلخاب) خواستار بررسی سریع و دقیق اعتراضات مردم روستاهای شامات و مکانیابی برای اجرای پسماند در منطقه ای دیگر شد.

علیرغم همه این درخواست ها، در چند روز گذشته مردم روستاهای شامات از جمله روستای تالاو (تلخاب) اعتراضات مستمری جهت جلوگیری از احداث پسماند شهرستان میاندوآب در منطقه بکر و حاصلخیز آن منطقه انجام داده اند اما طبق معمول مسئولین در اجرای طرح مصر هستند که در صورت اجرا شدن پروژه تبعات زیست محیطی و اجتماعی خطرناکی متوجه منطقه خواهد شد و در نهایت سبب کوچ اجباری مردم و کشاورزان می گردد.

کد خبر 270634

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha