آغاز اپیزود دوم کابوس‌های دره ارغوان ایلام

سرویس ایلام - دره ارغوان ایلام که کار بهسازی جاده قدیمی آن چندی پیش خبرساز شد و باعث اعتراض فعالان زیست محیطی استان شد، دوباره با انتشار خبر آغاز به کار آسفالت جاده هشت کیلومتری آن خبر ساز شده است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، منطقه حفاظت شده دره ارغوان در ورودی شمال شهر ایلام قرار دارد و زیستگاه چندین گونه گیاهی و جانوری کمیاب از جمله درخت ارغوان است. این دره در سالهای دور یکی از راههای ارتباطی بین ایلام و شیروان چرداول بود که با جاده صعب العبور قُلندر، برخی از مردم از آن رفت و آمد می کردند. دره ارغوان در زمان جنگ تحمیلی اردوگاه تعداد زیادی از آوارگان بود که بمباران هم شد و شهدای زیادی بر جای گذاشت.

دره ارغوان در سالهای اخیر تبدیل به یک ذخیره گاه و منطقه حفاظت شده بود و البته مردم نیز به عنوان یکی از تفریحگاههای چسبیده به شهر ایلام خیلی در این دره رفت و آمد داشتند و به همین دلیل و به خاطر فرسودگی جاده آن، مسئولین اقدام به تعریض و بهسازی جاده آن کردند که با مخالفت فعالن زیست محیطی ایلام روبه رو شد.

حال مدیرکل راه و شهرسازی ایلام خبر از آسفالت این جاده داده و گفته: آسفالت جاده دره ارغوان هفته آينده آغاز مي شود.

حسین منصوری، فعال زیست محیطی ایلامی در این باره به کردپرس گفت: برای کسانی که دل در گرو حفظ محیط زیست و منابع طبیعی استان دارند این خبر اصلا خوشحال کننده نیست بلکه یک کابوس است و آنان دوست دارند به یکباره از خواب برخیزند و ببینند این اتفاق فقط یک خواب بوده است.

او گفت: منطقه جنگلی ارغوان (ویلَنگ) که ورودی منطقه حفاظت شده مانشت و قلارنگ است یکی از متراکم ترین جنگلهای زاگرسی را داراست و دارای پوشش جانوری غنی است که هر چند در کنار شهر ایلام قرار دارد اما بکر و دست نخورده است و چندی پیش که مسئولین در خفا و یک شبه تصمیم به تبدیل این منطقه به پارک گرفتند، بلافاصله فعالان محیط زیست به مخالفت با آن برخاستند اما زور و قدرت آنان یارای مقابله با این تصمیم را نداشت. نامه ها نوشته شد، فیلمها ساختند، و چه کارها برای جلوگیری از اجرایی طرح که صورت نگرفت که بی فایده بود.

منصوری افزود: از میان وعده هایی چون احداث دیوار برای جلوگیری از سقوط درختان و عدم ایجاد روشنایی که خطری برای پوشش جانوری است و محدود بودن طرح تا سه راهی منطقه گاووز، هیچ کدام عملی نشد اما تخریبهای حین انجام پروژه و تبعات منفی آن یک به یک پدیدار و عملی شد.

او با ذکر این نکته که اینجا مجال آسیب شناسی پروژه نیست، توضیح داد: اکنون که مسئولین طرح خود را با وجود مخالفت فعالان محیط زیست عملی نمودند، امید ما این است دامنه تخریب آن گسترش نیابد و از توسعه آن و ساخت و ساز و ایجاد مراکز تجاری و راههای فرعی در دل جنگل خودداری شود.

این فعال زیست محیطی ایلامی خاطرنشان کرد: باید راهی برای حفط و حمایت پوشش جانوری این ذخیره گاه اندیشیده شود و درخواست کشاورزان منطقه برای آسفالت بقیه راههای خاکی نادیده گرفته شود و به قانونی که منطقه را منطقه حفاظت شده اعلام کرده پایبند باشند و مخلص کلام از هر اقدامی که چشم انداز طبیعی منطقه را دگرگون می کند خودداری کنند.

گزارش: یاسر بابایی

کد خبر 270635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha