به گزارش خبرگزاری کُردپرس، بهمن مرادنیا ظهر امروز در چهلمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان با بیان اینکه ارقام مورد نیاز واحدهای تولیدی برای راه اندازی و تداوم فعالیت چندان بزرگ نیست، اظهار کرد: بانکهای استان باید تسهیلات بیشتری به متقاضیان سرمایهگذاریهای کوچک پرداخت کنند و این امر باید گسترده باشد.
وی افزود: در نشست قبلی شورای هماهنگی بانک ها مقرر شد که با بکارگیری راهکارهای مختلف اعداد و ارقام بانکی از جمله منابع و مصارف بانکی تغییر پیدا کند تا استان بتواند از این طریق تسهیلات بیشتری به سرمایهگذاران و واحدهای تولیدی پرداخت کند.
استاندار کردستان ادامه داد: تا پایان سالجاری بانکهای استان بتوانند تسهیلات بیشتری بە سرمایە گذاران و واحدهای تولیدی متقاضی پرداخت کنند تا از این طریق بستر اشتغالآفرینی بیشتر فراهم شود.
وی گفت: انتظار داریم بانکها تلاش کنند تا تسهیلات هر چند کوچک را بصورت گستردە در استان بە سرمایەگذاران و کارآفرینان پرداخت کنند.
مرادنیا همچنین در خصوص وجود برخی مشکلات در شهرکهای صنعتی شماره یک و سه سنندج بیان کرد: هیاتی متشکل از دستگاه ها مرتبط تشکیل و در مدت زمان کمتر از یک ماه مشکلات را بررسی و در جلسه آتی گفتگوی دولت و بخش خصوصی ارایه دهند تا در خصوص رفع آن مشکلات تصمیم گیری شود.
فعالان بخش خصوصی در تامین مواد اولیه مشکل دارند
سید کمال حسینی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم در این نشست اظهار داشت: امروز با توجه به فشارهای اقتصادی کشور و تحریمها فعالان بخش خصوصی در تامین مواد اولیه مورد نیاز خود و حتی صادرات تولیدات خود با مشکلات بسیاری مواجه هستند.
وی افزود: در روزهایی که کشور نیز مشکلات اقتصادی بسیاری داشت، دولت بخش خصوصی را به عنوان سربازان اقتصادی در کنار خود میدید که به کمک دولت آمده بود و توانستد از این وضعیت سخت عبور کنند.
ادامه داد: متاسفانه ساختار مناسبی در دریافت مالیات از فعالان بخش خصوصی وجود ندارد و دولت برای کمبود جبران بودجه خود نخبگان اقتصادی و توانمند را تحت فشار قرار داده و مالیاتهای بسیاری را اخذ میکند.
حسینی یادآور شد: این سرمایه گذاران همان کسانی هستند که در اوج تحریمها دولت از آنها به نام سربازان اقتصادی نام برد و از فعالان بخش خصوصی میخواست که تحریمها را دور بزنند و نیازهای کشور را تامین کنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: ایجاد اشتغال پایدار امروز به یکی از دغدغههای اصلی فعالان بخش خصوصی تبدیل شده به گونهای که فشارهای اقتصادی مانع از این کار میشود.
وی بیان کرد: ما مخالف پرداخت مالیات نیستیم اما باید همان گونه که ما دولت را در تحریمها و مشکلات اقتصادی حمایت کردیم انتطار داریم امروز نیز دولت از ما حمایت کند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در ادامه گفت: از نظر میزان تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی نیز نسبت با دیگر استانهای کشور جایگاه مناسبی نداریم.
حسینی اظهار کرد: امیدواریم به بانکهای عامل تاکید شود تا با پرواخت تسهیلات بتوان واحدهای صنعتی را سرپا نگه داشت و چرخ اقتصاد استان را چرخاند.
مسئولان هیچ حمایتی از مسئولان برای ایجاد اشتغال نمی کنند
شیوا قاسمیپور، نماینده مرم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست اظهار کرد: فعالان بخش خصوصی با تمام مشکلاتی که خود در راه تولید دارند امروز درگیر مسائل جزئی مانند زیرساختها برای ایجاد یک واحد تولیدی هستند که دولت باید آنها را رفع کند.
وی افزود: باید نگاه آورنده سرمایه از سوی دولت نسبت به فعالان بخش خصوصی تغییر کند و بخش عمده مدیریت در این حوزهها را نیز به این افراد بسپاریم چرا که قدرت بازاریابی و مارکتینگ بالایی دارند.
نماینده مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هر مسئولی که صحبت میکند یکی از دغدغههای استان را نبود اشتغال عنوان میکند اما هیچ حمایتی از فعالان بخش خصوصی و سرمایهگذاران که نقش اصلی را در ایجاد اشتغال دارند نیز نمیکنند.
قاسمیپور یادآور شد: در خصوص تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی جایگاه مناسبی نداریم و وقتی مسئولان بیان میکنند درخواست دهنده تسهیلات بزرگ نداریم باید ریشه این مسئله را پیدا کرد که چه اتفاقاتی افتاده که سرمایهگذاران برای دریافت تسهیلات تمایلی ندارند.
نماینده مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی از پایین بودن میزان پرداختی تسهیلات بانک ها در کردستان انتقاد کرد و گفت: متاسفانه شاهد هستیم سرمایهگذاران بجای داشتن دغدغه فعالیتهای تولیدی هنوز هم درگیر مسائل جزئی مانند زیرساختها هستند.
بانک های استان کردستان، مانع فرار سرمایه گذاران شوند
نماینده مردم شهرستان های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه بر رفع مشکلات شهرک های صنعتی استان تاکید کرد و گفت: رفع بسیاری از مشکلات توسط مسوولان و بخش خصوصی استان امکان پذیر است.
بهزاد رحیمی اضافه کرد: بسیاری از مباحث و موضوعات استان نیاز به بازنگری دارد که انتظار میرود مسوولان استان در این راستا همت بیشتری داشته باشند.
وی اظهار داشت: فعالان اقتصادی بخش خصوصی در این شرایط سخت اقتصادی سرمایه گذاری کردند و کمر به تولید و رونق صنعتی بستند لذا حمایت از آنها در راستای حفظ تولید و اشتغال امری ضروری است.
رحیمی یادآور شد: برخی از سرمایه گذاران استان از پرداخت تسهیلات و روند بروکراسی در استان های دیگر کشور به نسبت کردستان رضایت بیشتری دارند به همین دلیل سرمایه خود را به خارج از استان انتقال دادند.
وی بر جلوگیری از فرار سرمایه گذاران از استان تاکید کرد و گفت: با همکاری بیشتز مدیران میانی و کارشتاسان در دستگاه های اجرایی و همچنین بانک های استان می توان از فرار سرمایه گذاران جلوگیری کرد.
نظر شما