اتاق رسانه مقابله با کرونا نقش مهمی در ایجاد آرامش در استان داشت/ اعتماد خیرین نجات بخش است

سرویس کردستان- رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان؛ در جمع اعضای اتاق رسانه مقابله با کرونا اقدامات و برنامه ریزی های این اتاق را در ایجاد آرامش در فضای جامعه در روزهای اوج کرونا بسیار موثر عنوان کرد و گفت: این آرامش هم موجب افزایش کیفیت برنامه ریزی ها شد و هم اعتماد عمومی از جمله خیرین را به ارمغان آورد.

به گزارش کُرد پرس، دکتر فرزین رضاعی در نشست اتاق رسانه مقابله با کرونا در استان با بیان اینکه حدود ۸۰ روز از شیوع بیماری کرونا می‌گذرد، اف گفت: اتاق رسانه در روزهای اوج نگرانی و کمبودها شکل گرفت که دانشگاه علوم پزشکی استان در تامین بسیاری از ملزومات در مضیقه بود و عملکرد این اتاق توانست آبی بر همه التهابات باشد.

رییس دانشگاه کردستان با اشاره به فرهنگسازی مناسبی که در این زمینه صورت گرفت، تاکید کرد: با مدیریت مطلوب این اتاق و رفتار مسوولانه تک‌تک اعضا، خوشبختانه فضای شایعه سازی و تلاش های برخی رسانه ها برای دامن زدن به التهاب در جامعه خنثی شد و با صداقت و آرامش اطلاعات به جامعه انتقال داده شد.

رضاعی با بیان اینکه این رفتار حرفه‌ای در انتشار اخبار بسیار آرامش بخش بود و توانست مدیریت فضای مجازی را هم در اختیار گرفته و جریان‌ساز شود، گفت: در پرتو این آرامش بود که خیرین به دانشگاه اعتماد کردند و پنج میلیارد تومان برای تامین تجهیزات کمک کردند و اگر این کمک‌ها نبود به واسطه تحریم‌های ظالمانه‌ای که داشتیم، در شرایطی که کرونا می رفت به بحران تبدیل شود، آن را مدیریت و کنترل کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه این روزها، یادآور همدلی دوران دفاع مقدس بود، افزود: تنها هدفی که چه در دفاع مقدس و چه در بحران‌ها دنبال می‌شود، مقابله با دشمن در سایه انسجام و همدلی است که حالا هم باید دورنمای ذهنی اصحاب رسانه، توسعه استان باشد.

تشریح اقدامات دانشگاه علوم پزشکی کردستان

رضاعی با اشاره به اینکه از اواخر بهمن قرارگاه مقابله با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی استان راه‌اندازی شد، افزود: نکته نجات‌بخش در مقابله با این بیماری، غربالگری ۲۳ هزار نفر از افراد در تماس با بیماران بود که به مدت ۱۴ روز تحت نظر بودند و براساس نمونه گیری ۷۰ درصد در حد استاندار کامل قرنطینه را رعایت کردند و همین نقطه نجات بخش ما بود که توانست کرونا را مدیریت کند.

وی یادآور شد: از یک هزار و ۷۰۰ تخت فعال بیمارستانی در استان، ۴۴۰ تخت به بستری بیماران کرونا اختصاص یافته بود و با وجود اینکه سقز از اولین شهرهایی بود که بیماری در آن شروع شد و تعداد مبتلایان هم رفته رفته زیاد می‌شد اما ظرفیت اشغال تخت های استان تاکنون حتی به نصف هم نرسیده است.

وی با بیان اینکه در استان ۷.۴ درصد فوتی‌های ناشی از کرونا داشتیم، اظهار داشت: این میزان در مقایسه با کشورهای خارجی بسیار کمتر است که حاصل تلاش همه ۱۱ هزار و ۷۰۰ نفر کادر درمان و شاغلان در سیستم نظام سلامت استان است.

وی با اشاره تامین کیت تشخیص کرونا به اندازه کافی در استان، اضافه کرد: در حال حاضر از همه مراجعین با علایم خفیف و افراد در تماس با بیماران هم نمونه‌گیری می‌شود.

رضاعی گفت: بیماری‌یابی فعال برای کنترل و پیشگیری بیماری اثر بهداشتی مطلوبی داشت و موجب شد تا بیماران نهایت رعایت توصیه‌های بهداشتی و حفاظتی را داشته باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه بیش از ۱۰ روز است که استان در زمینه بیماری کرونا به ثبات رسیده است، افزود: این ثبات به معنای رفع خطر نیست بلکه ورودی و خروجی بیمارستان یکسان شده است.

وی تاکید کرد: تعداد بیماران بستری موجود، شاخص مهمی برای ارزیابی همه‌گیری است که این تعداد در استان در حال حاضر ۹۲ نفر است.

رضاعی اضافه کرد: در زمینه درمان کمبود دارو نداشتیم و هیچ بیماری پشت درب بیمارستان نماند.

همه علیه کرونا

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان هم در این نشست با اشاره به جانفشانی کادر درمان در روزهای شیوع کرونا در استان، گفت: این روزها همه کادر درمان از جان و سلامتی خود مایه گذاشتند و بدون شک این صحنه‌ها در تاریخ باقی می‌ماند.

بهرام نصراللهی زاده با بیان اینکه پزشکان، پرستاران و کارکنان حوزه بهداشت و سلامت در معرض خطر بیشتری بودند و یک شهید هم تقدیم کردند، گفت: تلاش برای تامین سلامت جامعه از اقدامات بزرگ و انسان دوستانه‌ای است که باید قدردان آن بود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان با اشاره به اینکه حوزه تدارکات فعالیت‌های اقتصادی در استان هم همت به خرج داد، یادآور شد: همه شاهد بودیم که استانی که در تهیه ماسک و الکل و مواد ضدعفونی هیچ سابقه‌ای نداشت توانست ملزومات مورد نیاز را تامین کند و به به سوی بحران نرود.

وی به تلاش و کوشش حمایتی دولت، خیرین و نهادهای مختلف از جمله سپاه، بنیاد مستضعفان و دیگر ارگانها اشاره کرد و افزود: همهپای کار آمدند و جشنواره ای از احساس نوعدوستی رقم زدند و در این میان اقشار آسیب دیده از کرونا هم فراموش نشدند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان عملکرد رسانه‌های استان در مواجهه با این بیماری را موفق و خوب ارزیابی کرد و با قدردانی از اطلاع‌رسانی صحیح و به موقع در این زمینه، افزود: در روزهای نخست شیوع بیماری، شایعات بی اساس، نگرانی‌هایی را به جامعه تزریق کرده و بسیاری از اقدامات را زیر سوال برده بود که با راه‌اندازی اتاق رسانه، بار روانی جامعه کاسته شد.

نصراللهی ‌زاده تاکید کرد: اقدام رسانه‌های استان در مقابله با بیماری کرونا از جمله کارهای بی نظیری بود که با احساس مسوولیت ویژه، کار حرفه‌ای انجام گرفت و هدف آن تامین مصلحت عمومی و ایجاد آرامش در جامعه با ارائه امارهای صحیح و مستند علوم پزشکی استان بود.

وی یادآور شد: با فعالیت اتاق رسانه، فضای عمومی جامعه به سمت اخبار واقعی پیش رفت و حتی فضای بازار مصرف کالا را هم با اطلاع رسانی به موقع، ساماندهی کرد تا مردم نگران شایعه کمبودها نباشند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان با بیان اینکه، اطلاع‌رسانی درست موجب ایجاد حساسیت‌های بهداشتی در عین خودداری از تزریق نگرانی بی‌مورد شد، اضافه کرد: عملکرد موفقی از مجموعه دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی، خیرین و اصحاب رسانه در زمینه بیماری کرونا شاهد بودیم که قدردان این دغدغه و احساس مسوولیت هستیم.

کد خبر 270979

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha