مرحوم ماموستا حسامی که از خانواده سادات روستای هویه است، خود و اجدادش سالیان بسیار در خدمت مردم و ترویج آموزه های دینی بوده و با شکل گیری جریان های های انقلابی در کشور، جزو اولین افراد حامی و همراهی جنبش ملت ایران در دهه 50 بودند.
ماموستا حسامی در طول بیش از نیم قرن فعالیت دینی و سیاسی، همواره در مسیر مردم و در راستای کمک به آنها بود، چه در دهه 40 و زمانی که با 19 سال سن امام جمعه روستای هویه شد و چه در سالهای اخیر و بعد از دهه 90 که به دلیل بیماری بیشتر خانه نشین شده بود و به همین دلیل بود که او در همان روزهای نخست انتصاب به عنوان امام جمعه سنندج به سید صلاح شهرت یافت.
این روحانی برجسته و اهل سنت در همان سن اوایل جوانی و در روزهای پر از بحران در سنندج به دلیل فعالیت های گروهک های ضد انقلاب با شجاعت هر چه تمامتر در مسیر اهداف انقلاب، لباس امام جمعه سنندج را بر تن کرد و علیرغم همه تهدیدها مردانه در صحنه ایستاد.
شجاعت سید صلاح تا جایی بود که همه تهدیدها به سوی خود و دیگر اعضای خانواده اش را قبول کرد و حتی دستگیری و زندانی کردن پدرش نیز در سال 1361 نتوانست وی را از مسیری که انتخاب کرده بود، بازدارد.
طی دو سال اخیر سعادت دست داد تا بیش از 18 جلسه و بالغ بر 50 ساعت مصاحبه با ماموستا حسامی را انجام دهم، سید صلاح داستان ما به روایت خود و دیگران مجموعه مصاحبه های است که علیرغم تمامی تلاش ها نتوانستم در زمان حیات ایشان منتشر کنم ولی تلاشم بر این است در اولین فرصت این اثر آماده و منتشر شود.
این اثرحاوی ناگفته های بسیاری از دوران حساس و ویژه اوایل انقلاب، سفرهای مسئولان کشوری و متاسفانه در این اواخر بی توجهی است که بر این چهره انقلابی در استان کردستان وارد شده است.
روحش شاد و یادش همیشه گرامی و جاودان
نظر شما