هدف حکومت ترکیه از تشکیل پرونده کوبانی نابود کردن دموکراسی در ترکیه است

سرویس ترکیه - رئیس مشترک HDP، هدف حکومت ترکیه از تشکیل پرونده کوبانی را از میان برداشتن سیاست دموکراتیک در این کشور توصیف کرد.

به گزارش کردپرس، مدحت سنجر، رئیس مشترک حزب دموکراتیک خلق ها (HDP) در نشست مطبوعاتی پس از برگزاری بیست و ششمین جلسه دادگاه اعتراضات کوبانی، بار دیگر پرونده کوبانی را پرونده توطئه خواند و هدف حکومت از تشکیل چنین پرونده سیاسی ای را آن را از میان برداشتن سیاست دموکراتیک در ترکیه دانست.

دستگاه قضا تنها با استناد به یک توئیت این پرونده را تشکیل داده است

سنجر با بیان مختصری از تاریخچه پرونده کوبانی، تشکیل این پرونده و بازداشت شمار بسیاری از اعضای HDP را غیز قانونی و تنها با استناد به یک توئیت دانست. او گفت که بررسی مراحل تشکیل این پرونده نشان می دهند که روند این دادگاه بر اساس خواست سیاسی حکومت تشکیل شده است و هدف آن فراموش شدن خطر داعش از سوی مردم است. 

هدف دولت پنهان کردن مسئولیت خود در جنگ داعش علیه کوبانی است

او با اشاره به مقاومت مردم کوبانی در برابر داعش گفت: «مقاومت مردم کوبانی در برابر تهدید بزرگ داعش در آن زمان به عنوان صفحه ای باشکوه در تاریخ بشریت ثبت شد. افول و فروپاشی داعش با شکست کوبانی آغاز شد. با این حال دولت ترکیه پرونده توطئه کوبانی را راه اندازی کرد تا همه تهدیداتی را که داعش در آن زمان ایجاد کرده بود و احتمالاً امروز هم ادامه دارد، فراموش کنیم. دولت به این وسیله سعی در پنهان کردن مسئولیت خودش داشت. پرونده توطئه کوبانی در درجه اول با هدف پنهان کردن این حقایق و فراموش کردن آنها است. هدف دیگر آن این است که مردم فراموش کنند که دولت وقت خواسته های آنها برای همبستگی با مردم کوبانی علیه داعش را نادیده گرفته است. اجازه دهید یک بار دیگر به شما یادآوری کنم که ما با یک توطئه روبرو هستیم.»

پرونده کوبانی توطئه ای از سوی دولت برای گرفتن انتقام از کردها است

رئیس مشترک HDP با بیان این که همه طرح های تحقیق و بررسی حوادث مربوط به اعتراضات کوبانی از سوی جناح حاکم در مجلس ترکیه رد شده و به تصویب نرسیدند، گفت: «ما خواستار افشای همه اتفاقاتی هستیم که در آن زمان رخ داده بود. زیرا تحولات سیاسی در آن زمان به گونه ای تنظیم شده بودند که بقای نظام حاکم در ترکیه را تضمین کنند.»

سنجر در ادامه پرونده کوبانی را پرونده ای توطئه آمیز برای انتقام گیری دولت از کردها توصیف کرد و گفت: «دولت انتقام شکست سخت خود در انتخابات 7 ژوئن 2015 را به وسیله پرونده کوبانی از کردها می گیرد. آنها پس از انتخابات حمله به دستاوردهای کردها را در کردستان سوریه در مصدر سیاست های خود قرار دادند.»

متهمان پرونده کوبانی از حق قانونی برای دفاع از خود محرومند

رئیس مشترک HDP تشکیل پرونده کوبانی را بی ربط به قوانین دانست و گفت: «این پرونده نه مطابق با قوانین جهانی و نه مطابق با قوانین کشوری است. قانون دشمنی در این پرونده اعمال می شود و هدف دولت از این کار از میان برداشتن سیاست دموکراتیک در کشور است.»

او افزود: «دوستان ما که به ناحق در جایگاه متهم نشسته اند از تمام حقوق مشروع خود محروم هستند. اولاً حق دفاع از خود که از نظر حقوق قضایی امری اجتناب ناپذیر است به طور دائم غصب می شود. به درخواست آنها برای انجام تحقیقات قضائی رسیدگی نمی شود. به این ترتیب دوره های دادرسی مطابق با اهداف سیاسی دولت تنظیم می شود. این پرونده یکی از تاریک ترین نقطه ها در تاریخ حوزه حقوق و سیاست است. ما همیشه این را تکرار کرده ایم که پرونده توطئه کوبانی را باید آزمایشگاهی برای بی قانونی و بی عدالتی دانست.»

رسانه های اپوزیسیون نسبت به توطئه کوبانی سکوت اختیار کرده اند

مدحت سنجر با انتقاد از سکوت و بی تفاوتی رسانه های اپوزیسیون درباره پرونده کوبانی، گفت: «اگر می خواهیم عدالت در این کشور حاکم شود، باید همبستگی اجتماعی و مبارزه مشترک دموکراتیک را افزایش دهیم.»

او پرونده کوبانی را توطئه ای علیه صلح و دموکراسی خواند و گفت: «در پرونده کوبانی امید به برقراری صلح نیز محاکمه، و از یافتن راه حل دموکراتیک برای مسئله کرد جلوگیری می شود. با در نظر گرفتن همه این موارد پرداختن به پرونده کوبانی از نظر مبارزه برای عدالت، دموکراسی و صلح نیز بسیار ارزشمند است. ما در مبارزه خود در این حوزه حتی یک گام به عقب بر نخواهیم داشت. ما تا آخر برای رسیدن به صلح پایدار و دموکراسی مبارزه خواهیم کرد.»

کد خبر 2757877

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha